dilluns, 23 de gener del 2012

Lemon Angel food cake




































Recorda molt a la textura del pa de pessic tradicional, però la gran quantitat de clares el fa sublim, esponjós i de bombolletes petites. Lleuger al paladar i mooooolt fàcil de menjar.

Ingredients:
- 12 clares d'ou
- 1 pisca de sal
- 200 gr de sucre
- 85 gr de farina
- 25 gr de farina de blat de moro (maizena)
- 1 sobre de llevadura


Primer separem els rovells de les clares (podem guardar els rovells per preparar alguna altra recepta, tapats amb paper film es conserven bé a la nevera).
Muntem les clares d'ou amb una pisca de sal amb l'ajuda d'unes varilles, i quan veiem que començen a pujar anem afegint el sucre.
Un cop ben muntades afegim les farines i la llevadura en diferents cops i amb compte, sempre muntant amb les varilles i vigilant de que no baixin.
Aboquem la masa al nostre motlle i allisem la superfície.
Enfornem uns 35-40 min a 170º.


Ingredients per la glassa de llimona:
 2 cullerades de suc de llimona
- 100 gr de sucre llustre

Mesclem en funció de com ens quedi la glassa, quan veiem que queda ben espessa ja la tindrem a punt per cobrir el nostre angel food cake. Sinó, seguim afegint sucre llustre per espessir-la.

Ingredients per la pell de llimona confitada:
- pell d'una llimona
- aigua
- 3 cullerades de sucre

Primer tallem la pell de llimona en bastonets llargs i després els partim per la meitat. Els incorporem dins un cassó i ho cobrim amb aigua.
Quan arrenqui el bull llençem l'aigua i tornem a repetir l'operació, ara afegim les cullerades de sucre i ho deixem coure a foc mig uns 35-45 min.
Un cop confitades les podem conservar dins un pot a la nevera.


Bon profit!

10 comentaris:

  1. T'ha quedat super esponjós!I amb la glassa i la pell de llimona deu quedar deliciós. Ideal per un esmorzar de diumenge ;)

    ResponElimina
  2. I tant! Es veu super esponjós! El provaré! Petons

    ResponElimina
  3. Iba a hacer uno hoy así que te copio la idea!!

    ResponElimina
  4. Si sii t'ha quedat super esponjós... crec que m'apunto aquesta recepta, m'agrada!!! Petons!!

    ResponElimina
  5. Con un buen café me lo comería ahora mismo, besos.

    ResponElimina
  6. M'encanta l'angel food, és tan lleuger que pots menjar-ne un munt sense adonar-te'n!! Haure de probar aquesta glasa de llimona, t'ha quedat maquísim.
    PEtons!

    ResponElimina
  7. Arf, estic salivant... amb la gana que tinc ara mateix!! jejejeje Té una pinta brutal!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. esta torta hace muy poco que la descubrí. Me gusta porque es hiper liviana.

    ResponElimina
  9. No cal que diguis que queda esponjós. Sobren les paraules, les fotos ho diuen tot!
    Nani

    ResponElimina
  10. Sembla tan esponjós. Mai no l'he fet, aquest pastís. Amb aquesta foto em vénen ganes de provar-ho.

    ResponElimina