dimecres, 11 de gener de 2012

Tarta salada d'espinacs i formatge feta



Recepta extreta i adaptada d'un llibre del Jamie Oliver que m'han dut els Reis i al que li estic treient molt profit! Tant... que em passejo per tota la casa amb el llibre sota el braç per si un cas....

Ingredients:
- pasta filo
- 400 gr d'espinacs
- 50 gr de pinyons
- 50 gr de panses
- 150 gr de formatge feta
- 50 gr de formatge gruyere
- 5 ous
- una pisca de ratlladura de llimona
- 2 pessics d'orenga
- sal, pebre i oli

Posem els pinyons en una paella amb un xic d'oli, els anem saltejant fins que veiem que s'han torrat. Apartem del foc.
En un bol batem els ous, afegim la sal, pebre i orenga. Trenquem el formatge feta i afegim el gruyere ratllat o a daus. Afegim els pinyons i les panses i batem bé.

En una paella saltejem els espinacs i un cop cuits els escorrem bé perquè treguin tota l'aigua. Els afegim al bol amb la resta d'ingredients i mesclem.


Al damunt del marbre col·loquem un tros de paper del forn i al damunt anem posant grupets de tres fulles de pasta filo tot formant una "roda" i les anem pintant amb una mica d'oli.
Disposem tot el conjunt dins d'una paella mitjaneta i adaptem la pasta als voltants. Aboquem el farcit d'espinacs a l'interior.


Tapem la tarta salada tot replegant la pasta filo que teniem pels voltants i acabem de pintar amb una mica més d'oli.
Enfornem a 210º uns 30 min. Quan veiem que se'ns enrrosseix massa del damunt tapem amb paper d'alumini i deixem que acabi la cocció. Abans de treure-la punxeu amb compte amb un ganivet per comprovar que l'ou hagi quallat.




































Bon profit!

15 comentaris:

  1. Esos montones de pasta a lo rústico son muy Jaimie... pero seguro que la tuya está más buena ;)

    ResponElimina
  2. És deliciós!! Quina bona recepta. Jo havia treballat en un restaurant grec i allà en fèiem sovint. A Grècia n'hi diuen spanakópita, d'aquesta recepta. Petons!

    ResponElimina
  3. Un bon regal de Reis!
    M'encanta la pasta fil·lo, els espinacs i el formatge feta, de manera que aquesta tarta tan cruixent i gustosa m'encantaria.

    ResponElimina
  4. Ho he tastat a un restaurant grec i m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Quina cosa més bona! segur que ens faras molte sreceptes d'aquest llibre. Petonets

    ResponElimina
  6. que buena combinación! adoro la masa filo, y si le agregás esos quesos y las espinacas... el limón dándole un perfume sutil, ¡y la sorpresa de las pasas! ¡que delicia!

    ResponElimina
  7. Cuantas cosas ricas has puesto desde que me marche de viaje, aun estoy en Madrid, pero ya aqui tengo mas tiempo y puedo usar el ordenador de vez en cuando.
    Me encantan las tartas o quiches salados, dan mucho juego y gustan a casi todos, te quedo muy rica, un besito preciosa

    ResponElimina
  8. Quina tarta tan bona!! Un dia d'aquest intentaré fer-la... perqué segur que està per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  9. Veig que aprofites molt bé els regals de Reis!!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. Sembla una croustade...La verdura am formatge lliga molt bé...Folra el llibre, eh? no sigui que es taqui més del compte!

    ResponElimina
  11. M´encanta! Aquest formatge amb els espinacs combina molt bé! Un petonet

    ResponElimina
  12. oooii el Jamie Oliver...es genial aquest paio!! i la tarta que dir...a sobre amb feta....per caure la baba vaja!! perfecte per demà sopar!! petons

    ResponElimina
  13. Está pero que molt bé aquet pastis ,el provaré sens dubte!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  14. La tarta te ha quedado con una forma preciosa y el relleno tiene que estar buenisimo, bsos

    ResponElimina