dilluns, 14 de maig de 2012

Entrepà d'albergínia, pera i formatge


Avui és 15 de Maig al calendari i com cada mes toca la recepta del 15, i com sempre ens proposen des d'Els fogons de la bordeta i xocolata desfeta un repte nou i interessant, aquest mes toca temàtica d'entrepans.

Us explicaré l'origen de la descoberta d'aquest entrepà. Resulta que entre setmana sempre dino sola, i és normal que quan un cuina per si mateix es faci qualsevol cosa, i aquest entrepà va sorgir justament un dia que tornava a casa amb gana ferotge, poques ganes de fer saltejar la paella i amb uns ingredients minsos a la nevera.

Normalment mai hagués premeditat un entrepà d'aquestes característiques però des d'aquell dia que vaig descobrir una combinació com aquesta que l'he repetit en vàries ocasions, i us asseguro que és boníssim!

Ingredients: (1 unitat)
- 2 llesques de pa de pagès
- 4 rodanxes d'albergínia
- 2 talls de pera
- 1 tall de formatge
- oli
- sal marina
- herbes provençals

Posem a la paella un rajolí d'oli i deixem coure les rodanxes d'albergínia, afegim un xic de sal marina i les anem girant fins aconseguir que estiguin mitjanament daurades. Les apartem a un plat i reservem.

Seguidament a la mateixa paella marquem els talls de pera durant pocs segons, el just perquè agafin una mica de calor i ho apartem del foc. De mentres torrarem les dues llesques de pa i ja podrem muntar l'entrepà.

Començem tirant un bon raig d'oli al damunt d'una torrada i seguidament hi col·loquem les rodanxes d'albergínia, després hi posem la pera i per últim el tall de formatge. Espolsem una mica d'herbes provençals i gratinem al forn fins que veiem que el formatge se'ns ha desfet una mica.

Tapem amb l'altre torrada, partim per la meitat i clavem les dents.

Bon profit!

22 comentaris:

  1. El trobo deliciós! Tots tres ingredients lliguen a la perfecció, sobretot amb aquest formatge desfet que hi has posat... nyam! Petons

    ResponElimina
  2. A vegades les receptes més bones surten de la improvisació, oi?
    I estic segura que aquesta combinació ha de quedar boníssima!

    ResponElimina
  3. Una proposta boníssima! Els entrepans d'alberginia són de deu i combinats amb formatge el sumum!

    ResponElimina
  4. Si es que de verdad que estoy aprendiendo catalán! ;)
    Me encanta cómo llamáis a las fresas y a los bocatas... ;)

    ResponElimina
  5. Qué cosa más buena, me parece estupenda la combinación. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  6. A vegades les coses més senzilles són les més delicioses. Aquest entrepà té una pinta excepcional i és ben senzill de fer. A més a més, porta fruita, i amb això a ESFruita ja te'ns poses al sac.

    Avui al blos d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes postres que lligaria a la perfecció amb l'entrepà, un pastís mousse de llimona, esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/pastis-mousse-de-llimona

    ResponElimina
  7. Sens dubte, lles coses sencilles resulten excel·lents!!! m'encanta la proposta!

    ResponElimina
  8. Ara que m'he reconciliat amb les albergínies em va genial trobar idees.
    Tindries pocs ingredients però el resultat és boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  9. i per què vols més ingredients??? té molt bona pinta. petonets reina

    ResponElimina
  10. Quin entrepà més complet!!! aquesta combinació es una delicia.. M´agrada!!! petons,

    ResponElimina
  11. ummmmm un entrepá inolvidable m'agrada moltttttt.

    ResponElimina
  12. Hola guapa tu

    hummm, sense paraules, si es surt alguna, seran paraules d´amor sencilles i tendres,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Ostres nena, m'ha enamorat! M'encanten les coses que surten de les improvisacions i neixen per quedar-se! Boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  15. que booooo!! l'albergínia i el formatge amb xiflen per si sols, pero amb el punt de la pera em sembla moolt original!! m'agrada la idea!!! petonets

    ResponElimina
  16. Vaja, tu i jo hem anat cap a la pera i el formatge eh? Oh, quina combinació més deliciosa, oi? M'apunto el teu amb albergínia, que estic segura que m'encantarà!!
    Moltes gràcies per particiar!
    Petonets!

    ResponElimina
  17. Albergínia forever! sigui com sigui, en un entrepà deliciosa...
    Nani

    ResponElimina
  18. M'encanten les alberginies als entrepans!!! I amb formatge, encara mes. Si visites el meu blog veuras que el meu també te aquests ingredients! Petons

    ResponElimina
  19. Bona barreja!!!!calentet...perfecte per un sopar de divendres nit amb una bona cervesa!!!!!jejejeje. Muak bunica

    ResponElimina
  20. Quina bona pinta!!!!! De mossegada....
    petonets.

    ResponElimina
  21. Ostres que bó! I em sona això d'arribar a casa, tard, sense el menjar fet, amb gana ferotge i pocs recursos a la nevera...segur que el faig, no ho dubtis!! Petonets

    ResponElimina