Normalment aquesta no és la temporada de les carxofes, haurien de sortir en ple hivern i ara descansar per la pròxima tongada de l'any vinent, però com que a casa l'hort és boig i el temps ha col·laborat força ara resulta que anem ben servits de carxofes.
Per tant avui us proposo una recepta sana, divertida de fer, i que ens soluciona qualsevol àpat de forma ràpida i completa. Com veureu jo no afegeixo mai nata líquida a les quiche, trobo que queden més lleugeres amb llet, però això sempre va a gustos...
Ingredients:
- 1 làmina de pasta brisa
- 5 carxofes grosses
- 100 gr de pernil salat
- 4 ous
- 200 ml de llet
- 50 gr de formatge ratllat
- sal i pebre
Pelem les carxofes i les tallem en làmines fines. Les saltejem a la paella i de mentres anem tallant a daus el pernil salat. L'afegim amb les carxofes i deixem que es vagi fent.
Un cop dauradetes les retirem del foc i reservem.
Col·loquem la pasta brisa dins un motlle o una paella, la tapem amb paper sulfuritzat del forn i aboquem uns llegums perquè ens facin de pes. Enfornem uns 10 a 250º i retirem.
Batem els ous i seguidament afegim la llet i salpebrem. Aboquem les carxofes amb pernil a la base de la nostra pasta brisa i finalment tapem amb el batut d'ous i llet.
Espolsem el formatge ratllat pel damunt i enfornem uns 30 min a 180º. Si veiem que la pasta brisa se'ns comença a enrrossir massa la podem tapar amb paper d'alumini.
Bon profit!
Boníssima! I cal aprofitar les últimes carxofes, que amb la calor ja no seran tan bones!
ResponEliminaPetons
Una quiche deliciosa, me quedo por tu blog, besitos
ResponEliminaMmmm.... amb carxofes de l'hort de casa encara ha de ser més bona!
ResponEliminaM'encanten les quiches i la combinació de carxofes i pernil queda boníssima.
Qui9na combinació més deliciosa!!! Amb una quiche ha de ser deliciós!!!
ResponEliminaPetons
Vivan las fotos en las que se ve de sobra lo que nos vamos a comer!! y aunque no nos salga tan bueno como el tuyo, es bueno saber que es verdad que sale! y que lo has disfrutado a base de bien! ;D
ResponEliminaT'ha quedat fantàstica, Helena! Quina delícia, amb carxofes. Tinc una pregunta: on trobes aquesta pasta brisa tan fina? petonet
ResponEliminaM'apunto la recepta...que aquesta agradara molt, a casa.
ResponEliminaPetonets.
Que bo...quina sort tenir l'hort boig...jeje
ResponEliminaAlcachofas con jamón, que buena combinación. Besos!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Teniu hort? Quina sort.
ResponEliminaJo també les faig amb llet.
Petons.
Artichauts et jambon: une combinaison qui me plait beaucoup.
ResponEliminaA bientôt
aún le tengo miedo a las alcachochas, es que no sé exactamente cómo se pelan... ¡necesito un paso a paso! jeje, así puedo hacer esta tartita :)
ResponEliminaQuiches; carxofa amb pernil.Ja no es pot demanar més.
ResponEliminaAixo te que estar pero que molt bó.
ResponEliminaBesets
Carxofes de casa: quin luxe veritat? El temps està canviant tantes coses...
ResponEliminaUna quiche exquisida.
Nani
Es ben veritat que el temps es boig... Pero haurem d'aprofitar-ho, oi? Molt bona aquesta quiche! Petons
ResponEliminaAquesta quiche amb aquest farcit ha d’estar boníssima, a pendents que passa.
ResponEliminaPetons
tens hort?? ja se a qui aniré a veure quan vulgui verdures bones!! ,P petonets
ResponEliminaQué rica!! las alcachofas le dan un sabor delicioso y encima de tu huerto, qué suerte!!
ResponElimina