dijous, 19 de juliol del 2012

Púding de figues i formatge




Avui mentre revisava el meu blog una veu interior m'ha dit: "Helena per favor... demà entrem a 20 de Juliol i aquest mes no has publicat ni un miserable púding!"
Així que aprofitant que la figuera comença a animar-se i abans de que els ocells es facin un festí a costa meva he pensat que un púding li escauria molt bé.

I el resultat és un postre fresquet, cremós i genial per acabar un àpat d'estiu durant la nit i mentre observes les estrelles... i mentre el gos et mira amb ulls de pena i el gat t'estira els cabells pel darrere amb les seves urpes....


Ingredients: (2 unitats)
- 4 figues fresques
- 100 gr de formatge crema
- 1 ou
- 200 ml de llet
- 75 gr de sucre
- 1 culleradeta de pasta de vainilla
- 6 melindros secs


Primer per fer el caramel posem a coure 25 gr de sucre a foc mig, i un cop agafi un color daurat l'aboquem a la base dels nostres platets individuals, "ramequins" o el que haguem escollit.
Després preparem el batut batent l'ou, la llet, el formatge crema, el sucre i la vainilla amb l'ajuda d'una batedora. Reservem.

Netejem la pell de les figues, en tallem els dos extrem i en fem tres talls gruixuts a cadascuna. En disposem tres talls a cada base del motlle, i les altres dues les reservarem per posar al damunt del púding.
Al damunt ho cobrim amb els melindros partits per la meitat i finalment anirem abocant mica en mica el batut que teniem preparat, amb compte de que no suri. És important esperar perquè quedi ben xop.

Decorem amb tres talls de figa pel damunt i enfornem al bany maria a 200º uns 40 minuts, amb compte de que no se'ns enrrosseixin en excés les figues. Si fós així cobrim amb paper d'alumini.
Conservem a la nevera ben fresquet fins el moment de servir.

Nota: Resulta molt millor degustar-lo d'un dia per l'altre.

Bon profit!

23 comentaris:

  1. Con los higos me pasa como con los pimientos, siempre digo que no me gustan y luego me los como tan ricamente ;)

    ResponElimina
  2. me gusta la combinacion esto hay que probarlo

    ResponElimina
  3. Que ricos los higos!!!. en cuanto los tenga a punto pruebo tu receta. Un beso

    ResponElimina
  4. Molt bona parelleta les figues amb el formatge! M´agrada!!

    ResponElimina
  5. que bons que són els pudding de fruita oi?? pero amb figues ha de ser encara millor, amb el temps que fa que no en menjo, un any....jejej tinc ganes ja de comprar-ne!! petons

    ResponElimina
  6. Helena, un púding amb figues! Els púdings i les figues: junts són una cosa exquisida.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  7. Que bo, Helena! Ja tens figues? Que ràpid! La setmana passada vaig treure el cap per sota d'una figuera, semblaven madures, però és que estaven lloques... m'agrada molt, aquesta idea de púding! I m'ha fet gràcia aquesta pregunta que t'has fet a tu mateixa en adonar-te que no havies publicat cap púding! he he. Petonets!

    ResponElimina
  8. Vaja, jo encara no he vist figues a la fruiteria...Una gran idea pels amants de les figues.

    ResponElimina
  9. Dolcet, suau... boníssim!
    petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. Un puding exquisit i amb figues verdals bonissim.

    ResponElimina
  11. Un puding bien bon. Les figues sont un fruit délicieux.
    A bientôt

    ResponElimina
  12. Doncs jo no he fet ni he provat mai el pudding. Hi hauré de posar remei aviat. Petons i gràcies per passar pel blog.

    ResponElimina
  13. Sensacional! Les figues són boníssimes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. M'encanten les figues, quina bona pensada incloure-les en un púding amb formatge, deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  15. Un puding delicios... amb el que m'agraden les figues!! Petonets

    ResponElimina
  16. Puding de higos,que delicia y que envidia tener higos en casa....de pequeña teníamos dos higueras hermosas y no veas lo que me gustaba subirme a recogerlos,que recuerdos ;))

    Un besico

    ResponElimina
  17. Quan finalment em deicideixi a preparar-ne un vindré aquí segur!
    Ahir vaig veure figueres però encara no tenien figues, haurem d'esperar.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Quina delícia, aniria a la perfecció amb la quiche que ens vam perdre, dos plats realment deliciosos. Ens han agradat molt!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada

    ResponElimina
  19. Formatge i figues en púding: mare meva! Jo em faré un bol extra. M'encanta la combinació! Petonets

    ResponElimina
  20. ostres, aquesta l'apunto! uau, ha de ser boníssima!

    ResponElimina