dimarts, 28 de setembre del 2010

Donuts




Ja fa temps que vaig veure la recepta dels DONUTS però no m'hi acabava de veure en cor, fins que les meves amigues em van regalar una panificadora pel meu aniversari. En aquell moment vaig veure les coses molt més fàcils, fins i tot els ocells afinaven més al cantar, el sol feia mes llum... bé, és broma.

Aquesta recepta la vaig veure al blog "http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-panes/receta-de-donuts-paso-a-paso " aquí us explica com fer-ho amb panficadora o sense, i a més a més us convido a xafardejar perquè hi ha tot tipus de receptes i notícies relacionades amb la cuina.

Ingredients:

- 200 ml de llet
- 1 ou
- 40 gr de mantega en dauets
- 2 cullerades d'aigua
- 375 gr de farina (us en caldrà més per amassar)
- 70 gr de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 i 1/2 culleradetes de llevat

Us explico el procediment amb la panificadora. Posseu tots els ingredients seguint aquest ordre dins la cubeta i coneicteu el programa d'amassar i el de llevar. (així us estalvieu feina).

Seguidament treieu la massa de la cubeta i enfarineu la taula de treball, posseu la massa al damunt i afegiu farina si us cal per amassar uns segons. Tapeu i deixeu reposar uns 15 min.

Estireu la massa fins aconseguir 1 dit de gruix, feu la forma dels donuts amb un estri que tingui una circumferència més grossa i una de més petita, per exemple un aro per emplatar i un tap d'ampolla. Tapeu i deixeu reposar durant 1 h aprox.

Posseu a escalfar oli girasol i aneu afegint els donuts, espereu fins que s'enrroseixin lleugerament i els reserveu a una plata amb paper absorvent. Aneu amb compte que l'oli no estigui molt calent perquè els cremaria de seguida i no es farien per dins.



Un cop els tinguem fets podeu fer-ne la meitat de xocolata, fonent xocolata de cobertura amb unes cullerades d'aigua i una mica de nata líquida. Els banyeu i els deixeu refredar damunt una reixeta.



Podem fer l'altra meitat amb glassejat, fem servir uns 100 gr de sucre glaç aprox i unes 2 cullerades d'aigua fins que veiem que la barreja es solidfica a la part posterior de la cullera. Pintem amb un pinzell els donuts perquè així no malgastarem glassa i els deixem refredar damunt una reixeta.



El resultat d'uns donuts cassolans són inigualables. A mi personalment els de pastisseria m'agraden molt més que els industrials però aquests us agradaran mil vegades més.
El simple fet de saber quins ingredients hi posses tranquil·litzen més, no creieu?

Bon profit!

7 comentaris:

  1. Ummmmm, t'han quedat boníssims!!!!!
    Ara mateix em menjaria un de cada.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Si ho sé em passo a berenar per casa teva eh!!
    Que faràs demà? ;P

    Mira que jo no sabia si t'acabaria de convèncer la panificadora però mira, la vam clavar. ^ ^

    ResponElimina
  3. Fa temps que vull fer donuts, però no m'acabo de decidir: provaré la teva recepta!

    ResponElimina
  4. És més fàcil del que sembla, anima't i veuràs com després no pararàs de fer-ne.

    ResponElimina
  5. Jo no menjo ni compro gairebé mai Donuts, però t'asseguro que m'asseia al costat dels teus de xocolata i aniria fent..i fent...QUINA PINTA!,has demostrat tenir molta traça!A reveure.

    ResponElimina
  6. T'han quedat de professional, a mi m'agraden molt els donuts i segur que aquests són molt millors!!!

    ResponElimina
  7. Gràcies Cristina, si t'agraden molt prova de fer-los et sorprendras a tu mateixa del resultat.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina