divendres, 6 de maig del 2011

Quiche d'espinacs a la romana



Ingredients:

- una fulla de pasta brisa
- 500 gr d'espinacs
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida
- 50 formatge emmental ratllat
- 100 gr de bacon
- sal, pebre

Primer posem la pasta brisa al motlle que preferim, el cobrim amb paper sulfuritzat i l'enfornem 10 min a 250º.

Ara netegem els espinacs i els posem a coure a una paella. Els retirem, escorrem i treiem tota l'aigua restant. Reservem.
Tallem el bacon a trossos ben petits i el saltegem amb un xic d'oli. Reservem.
Batem els ous i els barregem amb la nata líquida, afegim els espinacs i el bacon saltejat. Afegim el formatge ratllat i salpebrem.

Barregem bé i aboquem la massa dins la nostra pasta brisa que haurem enfornat prèviament.
Enfornem a 190º durant uns 20-25 min. Primer és millor tapar-ho amb paper d'alumini i deixar els últims 5 min perquè s'acabi de gratinar, perquè sinó correm el risc de que se'ns cremi la pasta brisa.

Si ho volem podem afegir unes llàmines de formatge manxec o formatge de cabra pel damunt per acabar de donar un toc a la nostra quiche.

Nota: El millor d'aquest plat és que podem tenir-lo fet hores abans i només haurem d'escalfar-ho al microones abans de servir. Un plat sa, complet i únic, adient per un sopar diferent.



Bon profit!

9 comentaris:

  1. De petit odiava els espinacs. Ni l'argument de Popeye i la seva força evitava que cada cop que en tocaven organitzés un pollastre de Déu ni do.

    Ara el pollastre (de Déu ni do) l’organitzo si passen dues setmanes sense menjar-ne.

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanten els espinacs! No sabia que aquesta quiche es digués a la Romana...
    El toc del formatge de cabra és sensacional!

    ResponElimina
  3. Huuuuuuuuaaaaauuu, eixa quiché te pinta de estar molt bona.
    Besets

    ResponElimina
  4. BUENA QUICHE A LA ROMANA ,MOLT BONA
    MIQUEL

    ResponElimina
  5. Buenísisimaaaaa,me gusta mucho,mucho.

    Buen finde

    Cariños

    ResponElimina
  6. Una quiche diferent i amb una pinta increïble!!!!

    ResponElimina
  7. Quina quiche més especial!!! M'agrada!

    Rresponent-te a la matafaluga: Té gustet anissat. I si hi poses una miqueta d'anís (licor) es potencia motíssim aquest gust i l'aroma... mmmmm l'aroma!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina