dimarts, 31 de gener del 2012

Hamburguesa de rellom de vedella i ous de codorniu


La carn de vedella no és de les meves preferides, o potser és que cada vegada em torno menys carnívora? la qüestió és que tenia dos relloms o tambe coneguts com "solomillo" al congelador fa setmanes i els havia de fer d'alguna forma. Em sap greu pels amants de la carn vermella però jo em negava a cuinar-los tal qual, encara que pugui semblar una "pija" de cal déu del morro fí.

Reconec que el tall en sí és molt fí i deliciós, però transformat en hamburguesa és espectacular, es desfà al paladar i especiat amb comí i altres herbes resulta encara més gustós.
Com a última recepta del mes de Gener us mostro una de les hamburgueses més bones que he tastat mai, anem per feina!

Ingredients per l'hamburguesa: (2 unitats)
- 2 talls de rellom de vedella
- 2 grans d'all picats
- 1 pisca de comí
- 1 pisca d'orenga
- sal
- 1 cullerada de pa ratllat
- 1/2 ou batut

Passem la carn per la picadora i quan la tinguem fina l'incorporem dins un bol. Afegim la resta d'ingredients i ho treballem bé fins que quedin ben integrats.

Formem dos hamburguesetes del tamany que volguem. En aquest cas vaig preferir que fóssin altes i petites. Reservem a la nevera un mínim d'una hora.

Muntatge de l'hamburguesa:
- 2 hamburgueses de rellom
- 2 panets de llavors
- 4 ous de codorniu
- ratlladura de tòfona negra
- 4 cullerades de tomàquet sofregit

Primer obrim els ous de codorniu i els afegim en dos bols petits juntament amb la ratlladura de tòfona pel damunt. Ho tapem amb paper film i els fem al microones en menys d'un minut. És molt important anar controlant perquè no esclatin abans d'hora. Sempre prefereixo fer-los d'aquesta forma que a la paella però els podeu cuinar com volgueu.

Tallem el pa per la meitat i l'escalfem al forn. De mentres anem coent les hamburgueses i un cop siguin cuites ja podrem muntar el plat.

A la base del panet hi posem dos cullerades de tomàquet sofregit. Al damunt col·loquem l'hamburguesa i finalment acabem amb els ous de codorniu trufats.

Bon profit!

13 comentaris:

  1. Una hamburguesa de 10 noia!!! quina cosa més bona i original!! t'ha quedat tremenda!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  2. Una senyora hamburguesa! Primer m'he pensat que l'ingredient negrós que hi ha entre els ous de codorniu era comí, però res d'això!! És tòfona, tu! això són paraules majors! Deliciós panet pels qui som poc de carn,també! Petonet guapa

    ResponElimina
  3. Qui diu que una hamburguesa és fast food de mala qualitat? Aquesta teva d'avui demostra tot el contrari: sana i boníssima!

    ResponElimina
  4. Que bona l'hamburguesa amb el comí i amb l'orenga! I a sobres amb tôfona... Que bna!!

    Petons

    ResponElimina
  5. quin luxe no??? crec que ningú es pot negar a aquesta delicatessen! jajajajajaja. Petonets guapa

    ResponElimina
  6. Amb el que a mi m'agrada una bona hamburguesa... aquesta ja ha de ser la re-bomba!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Guatlla, collons, ous de guatlla!!! Quin problema teniu? Podeu escriure directament en castelladre!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim tens tota la raò, se m'ha anat la flepa totalment. Si fa o no fa com a tu abans d'escriure aquest comentari, oi?

      Elimina
  8. De pija res... a mi la carn de vedella m'agrada però no cal menjar-la sempre igual!, a més, les hamburgueses estan de moda, n'he vist fetes per grans xefs a revistes especialitzades i la teva no té res a envejar. Sembla deliciosa i pel que dius irresistible. Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Segur que et van quedar unes hamburgueses boníssimes, amb aquests ingredients, que n’aprenguin els Macs i companyia......
    Petons

    ResponElimina
  10. Aixó si que es una senyora hamburguesa !!!
    Petonets.

    ResponElimina