dimarts, 10 de gener del 2012

La magdalena ideal de la Marta


Ja fa un temps mentre passejàvem amb la meva germana pels carrers de Granollers em va fer un comentari culinari que em va quedar clavat. No sé a que venia la conversa però em va parlar del que per ella és la millor magdalena del món, inclús me la va anomenar la magdalena "ideal". La va definir amb tanta passió, emoció i dedicació que no vaig poder evitar treure-me'la del cap.

Des d'aquell dia he provat de fer-la dues vegades, la primera era passable però no tant com per anar fardant....i aquesta per mi és la definitiva.
Es tracta d'una magdalena de poma gustosa, amb un farcit de crema que fa veure les estrelles. No cal parlar, només clavar queixalades i axinar els ulls de la satisfacció.

Ingredients: (6-8 unitats segons tamany)
- 125 gr de iogurt natural
- 150 gr de sucre
- 1 ou
-90 ml d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de llevadura
- 280 gr de farina
- 250 ml de crema pastissera
- 1 poma
- sucre morè i melmelada d'albercoc per decorar

Dins un bol incorporem el iogurt, el sucre, l'oli i l'ou. Ho mesclem bé i seguidament hi anem afegint la farina juntament amb la llevadura fins que ens quedi una massa ben integrada i sense cap grumoll.

Tallem la poma a làmines fines i les reservem a un plat.

Ara anem omplint les nostres flameres sense arribar a la meitat. Pel damunt afegim una cullerada de crema pastissera i acabem de tapar la crema amb una mica de massa de magdalena. És important que no ho omplim fins dalt, la última capa de massa unicament ens servirà per tapar lleugerament la crema, perquè del contrari només aconseguirem l'efecte volcà dins el forn.

Acabem amb 3 làmines fines de poma al damunt, pintem amb una mica de melmelada d'albercoc i espolsem sucre morè.

Enfornem les magdalenes a 210º uns 18-20 min.




































Bon profit!

17 comentaris:

  1. Si aquestes magdalenes son fruit d'una descripció que va fer la teva germana, he de dir-te que sap el que es diu!! Semblen bonísimes!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Desde luego se ve contundente y fabulosa!!

    ResponElimina
  3. Amb crema no n'he fet mai, deu estar boníssima. Espero que la teva germana li posi un 10

    ResponElimina
  4. Que casualidad ..despuiés de comer he estavo viendo recetas de magdalenas ...es una petición de mis ardillas ...jaja y mira por donde estas tuyas son fantasticas , a mi no me salen tan buenas ..apunto el metodo ..besos yo te invito a un trozo de mi tarta de manzana ...MARIMI

    ResponElimina
  5. Si porta crema per dins, per mi també és la magdalena ideal, encara que lo le provat mai així però m'ho imagino.... que bo!! T'ha quedat ideal i amb la poma per sobre bonissim.

    ResponElimina
  6. Ja m'ho crec que és ideal!! Es veu perfecta!!

    ResponElimina
  7. No m´estranya amb poma és impossible que no ho sigui d´ideal. La combinació crema-poma és exquisida. Quin bon gust que té la teva germana.

    ResponElimina
  8. doncs ja em pots enviar un parell!!! ;)

    ResponElimina
  9. Se ven exquisitas. la manzana le tiene que quedar de maravilla . qué ricas unas magdalenas caseras. Besos y buena semana

    ResponElimina
  10. hummm que delicia, ideal y maravillosa y con esa manzanita... me tomaba una ahora mismo y eso que he cenado de semi dieta... pero por esa magdalenita, no te lo creerás... me saltaba la semi dieta!!! jajajaja! Besos, Nieves.

    ResponElimina
  11. Em sembla que aquesta magdalena ha de ser la ideal per a molts... m'apunto a provar-la!

    ResponElimina
  12. jajja m'ha agradat la descripció!! i la pinta que té es fabulosa!! a mi també m'agrada fer receptes que se que altres els hi agrada!! ho portem a la sang això...m'apunto la madalena per ben aviat! petons

    ResponElimina
  13. Els meus avis me'n portaven unes així quan era petita i eren taaaaaaaaaaan bones, entenc a la teva germana!
    Petons.

    ResponElimina
  14. Dona, amb la poma i la crema pastissera, per força ha de ser la millor magdalena del món! :)

    ResponElimina
  15. La teva germana es diu Marta? Com la meva! Estic segura que aquesta magdalena també li xiflaria... però i a qui no? jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  16. La teva germana té molta raó, combina a la perfecció la magdalena, la rema i la poma. No sé que m'agrada més i aquí està tot junt. La provaré de fer. Fins ara la fia com tu sense tot l'afegit.
    Rosa Maria

    ResponElimina