dimecres, 16 de maig del 2012

Bollycaos

No sabria dir quants anys fa que vaig menjar l'últim Bollycao, suposo que tots tenim el record de quan erem petits però, i si tinguéssim l'oportunitat de menjar un Bollycao cassolà, fet a casa i deliciós? Dirieu que no tan rotundament com a un d'industrial? em penso que no!

Si us hi fixeu es tracta d'una simple massa de briox farcida de xocolata, el gust és gairebé el mateix o inclús millor. I personalment us recomano que el farciu de Nutella, Nocilla o qualsevol crema de xocolata, o fins i tot si us agradaven els Bollycao bicolor de dues xocolates també ho podeu fer.
Aquí us deixo la recepta, extreta del blog Alimenta-criss on hi podeu trobar temptacions tan bones com aquesta.

Ingredients: (6 unitats)
- 1 ou
- 125 ml de llet
- 30 gr de mantega
- 35 gr de sucre
- una pisca de sal
- 1 culleradeta d'essència de vainilla o en pasta
- 300 gr de farina
- 1/2 sobre de llevat liofilitzat
- 1 ou per pintar
- crema de xocolata com nutella per farcir

Posem dins la cubeta de la panificadora tots els ingredients seguint l'ordre indicat, excepte l'ou per pintar i la nutella.
Iniciem el programa d'amassar i deixem que faci el seu curs. Un cop finalitzat treiem la massa de la cubeta i la deixem llevar fins que dobli de volum amb el marbre ben enfarinat i tapada amb un drap.


Un cop ens hagi doblat de volum dividim la massa en porcions, en el meu cas em van sortir 6 unitats però possiblement en pogueu fer més de més petits.
Estireu les porcions de massa amb l'ajuda d'un corró intentant fer rectangles, sempre enfarinant la taula de treball perquè no se'ns enganxi.

Col·loquem al mig una bona porció de crema de xocolata i l'escampem al llarg del rectangle.
Tanquem el nostre Bollycao pel centre i després replegant els extrems. Girem el Bollycao amb les "costures" a sota i el deixem reposar al damunt de la safata del forn.
Un cop els tinguem tots fets els deixem reposar una hora més tapats amb un drap.

Passat aquest temps els pintem amb una mica d'ou batut i els enfornem uns 20-25 minuts a 180º.
Un cop quedin dauradets ja els podrem treure i deixar refredar al damunt d'una reixeta. A punt per l'esmorzar de l'endemà!








































Bon profit!

21 comentaris:

  1. Deliciosos!!!! jo a vegades compro uns bollicaos artesans de fleca, són la bomba! fets a casa encara han de ser millors! M'emporto la recepta!!!
    petonets

    ResponElimina
  2. me encantan que tentación mas grande, si no puedo resistirme a los industriales imaginate a los tuyos... hummm! besitos

    ResponElimina
  3. Bonissims...i molt mes sans que els industrials!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. No podria dir que no. Tens tota la raó! De vegades em tallo al súper comprant brioixeria industrial, però aquest bollicaos casolans tenen una pinta sensacional! Uf!

    Petonets!

    ResponElimina
  5. aixo son "bollicaos" boniiiiiiiiiisims!!!!

    ResponElimina
  6. Espectaculars.... i ser que mooolt més bons que els de compra!!

    ResponElimina
  7. De tres en tres, perfecte!!!

    Estan "xulissims" aquest bollycaos...

    Un peto.

    ResponElimina
  8. Jo no fa tant que n'he menjat pero davant d'aquests ja podem llençar els altres!
    Petons.

    ResponElimina
  9. quina passada! segur que són molt més bons, i si a sobre hi posem nutella... ,P petonets

    ResponElimina
  10. Fa pocs dies vaig veure aquesta recepta per panificadora però no se si és la meteixa que fas tu. Em va agradar molt la idea i tinc intenció de fer-la aviat també. T'ha quedat perfecte! petons

    ResponElimina
  11. Fets a casa més bons i més sans! I així els pots farcir molt més plens, je je je... :)

    ResponElimina
  12. Ostres, bollycaos cassolans, mmmmm!!!

    ResponElimina
  13. Nena, te han quedado absolutamente maravillosos, ya quisieran los comprados...

    ResponElimina
  14. A casa també en fem MOLT sovint, són boníssims, res a veure amb els del supermercat!

    ResponElimina
  15. Que pinta tan deliciosa que tienen, mejor que los comprados.Besos.

    ResponElimina
  16. la brioixeria, com més casolana millor!!! aquests t'han quedat com els originals ehh!!;) petons

    ResponElimina
  17. Hola!
    quina pinta més bona!! a més tinc una amiga que diu que "allò que es fa a casa no engreixa" aixi cap problema!!

    salutacions, Anja de blogandcook.

    ResponElimina
  18. Quina recepta más bona! tenen una pinta boníssima!! Y les fotos genial!

    Un petó

    ResponElimina
  19. Pero buenoooooo!! que sorpresa!!!! :-D

    He entrado a hacerte la visita y a relamerme con las cosas ten buenas que haces y mira con lo que me he encontrado!!!

    Que bien te han quedado! de buena gana me comía un par ahora mismo.
    Muchas gracias por loq ue dices de mi blog. ;-)

    Besitos guapa

    ResponElimina
  20. Pero que buenos!!!Se ven tan tiernecitos ummm.....me voy a desyunar que me has dado un hambre...
    Bessets.

    ResponElimina
  21. Ufff! bollycaos, aquesta recepta no me la perdo, en sóc fan de totes totes, em farien mal, jeje!
    Una abraçada!

    ResponElimina