dijous, 10 de maig del 2012

Plum-cake de carxofes i pernil

Ja fa temps que tenia pendent fer un cake salat i aquesta recepta que vaig veure a una revista la tenia marcada i ben marcada, però no m'atrevia del tot. Sent el primer que provo haig de dir que em va sorprendre gratament, i estic segura que provaré mil variacions més.

Tot i que porta molts ingredients pot semblar feixuc, però es fa en un moment. Senzill de fer, perfecte per un sopar informal i sobretot pels pròxims dies de calor que ens venen, i amb un gust de carxofes que no decepciona gens.

Ingredients:
- 4 carxofes
- 4 ous
- 200 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 1 iogurt
- 1/2 got de iogurt d'oli d'oliva
- 50 gr d'olives verdes picades
- 2 talls de pernil dolç tallat a dauets
- 50 gr de formatge ratllat
- sal i pebre

Primer pelem les carxofes i les tallem a làmines ben fines. Les fregim en una paella amb un xic d'oli i les reservem.
En un bol batem els ous i els salpebrem. Afegim el iogurt i l'oli i seguim mesclant.
Per últim incorporem la farina juntament amb la llevadura en dues tandes i barrejem fins que quedi ben integrada.

Per últim afegim les olives picades, el formatge ratllat, el formatge i les carxofes que haurem cuit anteriorment, reservant unes quantes per acabar de decorar el plum-cake.

Aboquem la massa dins el nostre motlle rectangular i per acabar coronem el centre amb les carxofes que haviem reservat.

Enfornem uns 40 min a 180º.

Bon profit!

19 comentaris:

  1. M'agrada moltíssim!Em sembla que em començaré a aficionar als cakes salats!;)
    Petons.

    ResponElimina
  2. Plumcake, boníssim! No m'he arriscat mai a fer-ne... a veure si m'hi animo. t'ha quedat ben xulo!

    ResponElimina
  3. M'encanten els cakes salats i aquesta combinació de carxofes i pernil ha de quedar molt gustosa i orginal. Recepta apuntada!

    ResponElimina
  4. Boníssim! Quina recepta més bona, ens l'apuntem!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns canelons d'espinacs! Ja podeu entrar-hi i dir-hi la vosta! www.esfruita.com/assessorem/canelons-despinacs/

    ESfruita

    ResponElimina
  5. Riquisimo y una presentación ...perfecta!! Besitos

    ResponElimina
  6. Ay qué rico!! yo lo hago de calabacín y bueno, bien, pero éste tuyo!!! me llevo la idea, que quiero probar

    ResponElimina
  7. OHHHHH!, i com m'agraden aquesta mena de pastissos!, realment deliciosos, suaus i que passen fàcil i bé. Bona combinació!, una abraçada!

    ResponElimina
  8. Quin goig que fa ¡¡¡

    Provare de fer-lo.

    I quin tapete tan bonic.

    Enhorabona.

    ResponElimina
  9. Un cake salat fantàstic! M´agrada molt la combinació. carxofa, pernil i olives.

    ResponElimina
  10. Amb carxofes? M'hi tiro de cap, m'encanten!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. m'agrada MOOOLT!!! amb carxofes ha de ser deliciós!! m'encanten els plum cakes salats....petons

    ResponElimina
  12. De carxofes y pernil????? per l'amor de Deu que bo!!
    Me encanta y meu anote ya!!!

    Ñaaaaaaaammmmmm

    Besaetes

    ResponElimina
  13. acabop de treure un plumcake del forn, però dolç. la propera vegada en faré un de salat com aquest, les carxofes li han de donar un toc deliciós!
    petonets

    ResponElimina
  14. Jo porto una temporada que he fet diversos cackes salats i tenen molt d'èxit...
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Una recepta perfecta per un sopar amb amics, el tastarem, gràcies!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  16. Hola guap@ tu

    m´encanten els pastissos amb carxofes, anoto la teva proposta i et deixo l´enllaç de la que jo faig per si te interessa

    http://enrocalacuina.blogspot.com.es/2010/04/pastis-de-carxofes.html

    mil petonets i fins aviat, Susanna

    ResponElimina
  17. Amb carxofes i pernil, això és un senyor cake...
    Nani

    ResponElimina
  18. Carai! quin bedeDéu!!!! Un cake boníííísssim!! Petons

    ResponElimina
  19. Ohhhhhhh reconozco que me pierden este tipo de cosas. La vista no puede ser mejor y el sabor seguro que también inmejorable.
    Un besito

    ResponElimina