diumenge, 27 de juny de 2010

Coca de cireres



Ingredients:

- 1 fulla de pasta de full
- un dau de mantega
- una cullerada d'essència de vainilla
- 1 ou batut
- unes cireres
- crema catalana

Primer de tot estirem la pasta de full fins que ens quedi rectangular. Emboliquem els extrems i els ajuntem amb una mica d'ou batut. Pintem la massa amb la mantega fossa barrejada amb la cullerada d'essència de vainilla, punxem el centre perquè no ens pugi i ho enfornem fins que la pasta de full hagi quedat doradeta.

Després dispossem la crema catalana pel centre de la nostra coca de pasta de full, i seguidament anem tallant per la meitat les cireres i els hi anem treient l'os. Finalment col·loquem les meitats de cireres pel damunt de la crema i ho guardem a la nevera.

Decorem amb sucre llustre en el moment de servir, i us prometo que és delicioooossa.

Ingredients per la crema catalana: (per mig litre de llet)

- 4 rovells d'ou
- 500 ml de llet
- 175 gr de sucre
- 50 gr de maizena
- 1 branca de canyella i una pell de llimona

Possem a escalfar la llet juntament amb la branca de canyella i la pell de llimona.

Batem els rovells d'ou amb el sucre i ho tirem amb la llet sense deixar de remenar.

Quan comenci a arrencar el bull, hi tirem la maizena prèviament mesclada amb una mica de llet i esperem que s'espessi. I ja la tindrem al punt.




2 comentaris:

  1. Quina cosa més deliciosa que ens proposes, l'haig de provar abans no s'acabin les cireres!

    ResponElimina
  2. Semblant l'he feta amb maduixes, però amb cireres em sembla una variant encara més bona... Això s'ha de provar!

    ResponElimina