Després de tan insistir l'altre dia vaig provar de fer aquest pastís.
Ingredients pel pa de pessic:
- 1 mesura de llet (got petit, o mida de iogurt)
- 2 mesures de sucre
- 3 mesures de farina
- 1 sobre de llevadura
- mitja mesura d'oli d'oliva
- 4 ous
Primer de tot separem els rovells de les clares, i en un bol barrejem els rovells i el sucre, i anem afegint els altres ingredients. Quan estigui ben mesclat, muntem les clares a punt de neu i ho afegim a la massa.
Ho intoduim al forn preescalfat a 170º uns 35-40 min, fins que estigui fet.
Per la nata:
- 150 ml de nata líquida per muntar
- 2 cullerades de sucre
Per la trufa:
- 150 ml de nata líquida
- 150 gr de xocolata amb llet
Escalfem la nata líquida, hi afegim els trossos de xocolata i ho apartem del foc. Un cop dissolt ho reservem a la nevera, i al cap d'unes hores ho muntarem.
Per la iema:
- 3 ous
- el mateix pes en sucre
- 90 ml d'aigua
- 15 gr de maizena
Aquesta és la millor manera de fer iema, vaig extreure la recepta de "blogs.cuina.cat/lacuinadecasa" on s'explica molt bé i a més surt boníssima. Es baten els ous i s'afegeix l'aigua. Es passa per un colador i s'hi afegeix el sucre i la maizena prèviament mesclats. S'escalfa fins que agafi consistència i es reserva.
En aquest cas volia cremar la iema però com que no sóc tan professional i em falta el bufador, vaig fer-ho amb el típic de la crema catalana. Es pot decorar com vulgueu, de vegades improvitzar no falla mai.
És un dels nostres pastíssos preferits, que xulo t'ha quedat. Salut.
ResponEliminaAquest pastís a casa l'anomenem " el que agrada a tothom": boníssim!
ResponEliminaT'ha quedat molt maco, i segurament ben bo!!!
ResponEliminaPetonets