diumenge, 6 de juny de 2010

Pastís Sant Marc o Massini




Després de tan insistir l'altre dia vaig provar de fer aquest pastís.

Ingredients pel pa de pessic:

- 1 mesura de llet (got petit, o mida de iogurt)
- 2 mesures de sucre
- 3 mesures de farina
- 1 sobre de llevadura
- mitja mesura d'oli d'oliva
- 4 ous

Primer de tot separem els rovells de les clares, i en un bol barrejem els rovells i el sucre, i anem afegint els altres ingredients. Quan estigui ben mesclat, muntem les clares a punt de neu i ho afegim a la massa.

Ho intoduim al forn preescalfat a 170º uns 35-40 min, fins que estigui fet.

Per la nata:

- 150 ml de nata líquida per muntar
- 2 cullerades de sucre

Per la trufa:

- 150 ml de nata líquida
- 150 gr de xocolata amb llet

Escalfem la nata líquida, hi afegim els trossos de xocolata i ho apartem del foc. Un cop dissolt ho reservem a la nevera, i al cap d'unes hores ho muntarem.

Per la iema:

- 3 ous
- el mateix pes en sucre
- 90 ml d'aigua
- 15 gr de maizena

Aquesta és la millor manera de fer iema, vaig extreure la recepta de "blogs.cuina.cat/lacuinadecasa" on s'explica molt bé i a més surt boníssima. Es baten els ous i s'afegeix l'aigua. Es passa per un colador i s'hi afegeix el sucre i la maizena prèviament mesclats. S'escalfa fins que agafi consistència i es reserva.

En aquest cas volia cremar la iema però com que no sóc tan professional i em falta el bufador, vaig fer-ho amb el típic de la crema catalana. Es pot decorar com vulgueu, de vegades improvitzar no falla mai.

3 comentaris:

  1. És un dels nostres pastíssos preferits, que xulo t'ha quedat. Salut.

    ResponElimina
  2. Aquest pastís a casa l'anomenem " el que agrada a tothom": boníssim!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt maco, i segurament ben bo!!!
    Petonets

    ResponElimina