dimarts, 8 de juny del 2010

Crema d'espàrrecs amb cruixent de pernil



L'espàrrec és un aliment bo en tots els sentits.
- Baix en calories 23kcal per 100gr.
- Bo per la retenció de líquids.
- Amb propietats que ens mantenen el rejuveniment de la pell per més temps.
- Ric en fibra.
- Ric en betacarotè com passa amb les pastanagues i els espinacs, el qual és un precursor anticancerígen.

Entre mooooltes altres propietats nutricionals, suposo que ha quedat clar que és un aliment imprescindible en la nostra dieta, i amb el que podem enrriquir molts plats com acompanyament, però en aquest cas ha estat protagonista d'una crema.

Ingredients per la crema d'espàrrecs (2 persones):

- 1 manat d'espàrrecs
- 1 patata petita
- Mitja ceba
- Aigua
- Sal, oli i pebre blanc.

Tallem la ceba a dauets i la possem a sofregir dins una olla amb oli. Afegim els espàrrecs tallats a trossos i seguidament la patata.

Afegim sal i deixem sofregir uns 5 min. Després ho cobrim amb aigua i deixem bullir uns 20 min.

Ho triturem i ho passem pel colador xinès, ho condimentem al gust amb pebre blanc i si ho voleu amb un rajolí de llet, depenent del vostre gust.

Ho podeu completar afegint uns encenalls de pernil, unes puntes d'espàrrec, i un cruixent de pernil fets previament.



3 comentaris: