divendres, 26 de novembre del 2010
Focàccia sorpresa
Farà 3 anys que durant un estiu vam fer una visita llampec a la ciutat de Logroño. Recordo que mentre esperavem dins un forn de pa tota la gent feia la seva demanda i al final sempre demanaven un tipus de pa que em va cridar l'atenció.
Com ja se sap, si la majoria ho fa un tendeix a tirar per l'opinió pública i així ho vaig fer, vaig demanar dos d'aquells panets tan famosos per treure'm la mala consciència. Només sortir del forn de pa vam clavar queixalada i després vaig entendre perquè eren tan sol·licitats. Un panet amb un xoriçet a dins! qui s'hi pot resistir...
Després de 3 anys se'm va ocórrer fer el mateix amb la focàccia, així que aquí us deixo un experiment que ha triomfat a casa.
Ingredients:
- 1 cullerada d'oli
- 1 culleradeta de sal
- 125 ml d'aigua
- 240 gr de farina
- 1/2 sobre de llevadura seca
- 1 cullerada de romaní sec
- 1 xoriç dels petits
Si tenim panificadora possem tots els ingredients dins la cubeta tot seguint l'ordre indicat, i possem el programa de masses per llevar, o el que correspongui a les masses de pizza.
Si pel cas no tinguéssim panificadora, a part de demanar-la per reis també podem possar tots els ingredients dins un bol, excepte l'aigua i l'oli. Un cop barrejada la farina amb els ingredients secs, hi afegim l'aigua que haurem escalfat previament, i a continuació l'oli.
Amassem enèrgicament amb les mans fins aconseguir una bola lluenta i elàstica. La deixem reposar durant una horeta fins que dobli el volum.
Un cop llevada la massa, la dividim en dos, i amb l'ajuda de farina si fes falta estirem la base tot fent un cercle no gaire gros, que passi uns tres dits de l'amplada de la mà.
Pelem el xoriç i el tallem a rodanxetes, les col·loquem al voltant de tota la massa i després tapem amb l'altra massa que tindrem una mica estirada.
Segellem els costats tot prement els dits i deixem reposar una hora.
Escalfem el forn a 250º a dalt i abaix, i fem uns solcs a la focàccia tot prement una mica el dit. Hi tirem un pessic de sal i un rajolí d'oli i a enfornar durant uns 15 min aproximadament. Fins que veiem que la focàccia ens hagi quedat lleugerament torrada.
La deixem refredar damunt una reixeta.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Uau, quina bona idea, combinar els "bollos preñaos" amb la focaccia... je je je... cuina de fusió que dóna com a resultat el millor de cadascuna.
ResponEliminaIdeal per emportar per dinar quan vas d'excursió, amb un tros d'aquesta focaccia tan bona ja tens l'entrepà ben complet!
Ostres, no m'estranya que triomfi a casa... té una pinta genial, venne ganes de clavar la queixalada!
ResponEliminaOhhhh.... aquesta focaccia té un aspecte bestial!!!! que bona, amb xoriç!!! l'apunto ja mateix per fer-la!!
ResponEliminaMolts petonets!
Amb aquesta combinació dels xoricets deu estar boníssima!!
ResponEliminaés una foccaccia d'allò més original, en prenc nota :)
ResponEliminasalutacions!
Poc s'ho pensen al forn de Logroño que van ser la teva inspiració per fer una cosa tan bona!.
ResponEliminaQue bé, no haurem d'anar a Logroño, el provarem a casa, ha de ser boníssim!
ResponEliminaLo bueno de la blogesfera es que puedes probar RECETAS SIN TENER QUE VIAJAR insitu.Como dice la Gemma ideal para llevarlo a una excursion,todo en uno.
ResponEliminaAdeu
petons
Miquel
Ja he fet aquesta meravella, de fet havia de ser per sopar però no ens hem pogut resistir a provar-la, ens ha agradat MOLT, gràcies per compartir la recepta!
ResponElimina¡excelente idea! Te la copio, que sé que tendrá muy buena acogida. :)
ResponEliminaMoltes gràcies guapa! És el millor afalac que puc rebre ;)
ResponElimina