dimecres, 24 de novembre de 2010

Pastís de tonyina



Ingredients: (per 2 persones)

- 400 gr de tonyina fresca sense espines
- una ceba petita
- mig pebrot vermell
- 4 tomàquets
- 3 patates mitjanes
- 25 gr de mantega
- 50 gr de formatge emmental ratllat
- oli
- sal, sucre i pebre blanca

Primer de tot possem a sofregir dins una paella amb oli la ceba tallada en dauets petits. Un cop daurada afegim el pebrot tallat també a daus petits. I seguidament els tomàquets pelats i tallats en trossos petits. Hi afegim un pessic de sal i de sucre i deixem que vagi sofregint a foc baix.

A part possem a bullir les 3 patates un cop pelades i tallades en quarts. Un cop estiguin toves les treiem del foc i les aixafem o passem per un passa purés. Anem tirant aigua de les propies patates fins que ens quedi un puré armoniós i gens consistent. Ho tornem a possar al foc amb la mantega, el formatge, una mica de pebre blanca i de sal. Retirem un cop s'hagi desfet el formatge i la mantega.

Ara agafem una safata i fem un llit amb el sofregit que teniem abans.



En una altra paella marquem els daus o porcions individuals de tonyina (com preferiu), i els col·loquem al damunt del sofregit.



Per últim tapem la tonyina amb el puré de patata que teniem reservat i l'estenem per tota la safata.



Enfornem a 190º amb el foc de dalt i d'abaix fins que veiem que el puré se'ns gratina. O sinó podem deixar-lo preparat a la nevera fins el moment de coure al forn.
És un plat lleuger i diferent. Si us apassiona la tonyina us encantarà.
Bon profit!

9 comentaris:

  1. Som uns apassionats de la tonyina!! Ha de quedar boníssim! :D

    ResponElimina
  2. Semblant però amb carn picada era un dels plats estrelles de me àvia. Però amb tonyina fresca ha de quedar mol tmés bo!

    ResponElimina
  3. Co narne si que lo hemos probado muchas veces y con bacalao tambien,ahora tendre que probarlo con la tonyina,me la apunto con tu permiso
    Adeu
    Miquel

    ResponElimina
  4. OOohhh que buena idea para que en casa coman atún,me gusta muchíismo,original,solo lo hago de patatas y carne.Me lo quedo ;))

    ResponElimina
  5. Molt semblant amb carn picada i un altre amb tonyina de llauna els he fet, però amb tonyina fresca ha de quedar molt bo. Queda anotat
    Petons

    ResponElimina
  6. Un pastís amb un resultat molt bo, i sempre ve de gust!!! t'ha quedat genial!!
    Molts petons!

    ResponElimina
  7. Helena estic apunt de anar a dinar (a la feina...) i buff no em miraré amb gaires bons ulls el tupper q porto després de veure això :___)

    Està feta una crack!!!! XD

    Segueix així ;)
    petunets!!!

    ResponElimina
  8. excelente pastel! me encanta el atún así qeu debe de estar riquísimo! :)

    ResponElimina
  9. Lo he hecho con carne, así con atún debe de estar tambien muy rico. Beso de Orquidea59

    ResponElimina