dimecres, 24 de novembre del 2010
Pastís de tonyina
Ingredients: (per 2 persones)
- 400 gr de tonyina fresca sense espines
- una ceba petita
- mig pebrot vermell
- 4 tomàquets
- 3 patates mitjanes
- 25 gr de mantega
- 50 gr de formatge emmental ratllat
- oli
- sal, sucre i pebre blanca
Primer de tot possem a sofregir dins una paella amb oli la ceba tallada en dauets petits. Un cop daurada afegim el pebrot tallat també a daus petits. I seguidament els tomàquets pelats i tallats en trossos petits. Hi afegim un pessic de sal i de sucre i deixem que vagi sofregint a foc baix.
A part possem a bullir les 3 patates un cop pelades i tallades en quarts. Un cop estiguin toves les treiem del foc i les aixafem o passem per un passa purés. Anem tirant aigua de les propies patates fins que ens quedi un puré armoniós i gens consistent. Ho tornem a possar al foc amb la mantega, el formatge, una mica de pebre blanca i de sal. Retirem un cop s'hagi desfet el formatge i la mantega.
Ara agafem una safata i fem un llit amb el sofregit que teniem abans.
En una altra paella marquem els daus o porcions individuals de tonyina (com preferiu), i els col·loquem al damunt del sofregit.
Per últim tapem la tonyina amb el puré de patata que teniem reservat i l'estenem per tota la safata.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Som uns apassionats de la tonyina!! Ha de quedar boníssim! :D
ResponEliminaSemblant però amb carn picada era un dels plats estrelles de me àvia. Però amb tonyina fresca ha de quedar mol tmés bo!
ResponEliminaCo narne si que lo hemos probado muchas veces y con bacalao tambien,ahora tendre que probarlo con la tonyina,me la apunto con tu permiso
ResponEliminaAdeu
Miquel
OOohhh que buena idea para que en casa coman atún,me gusta muchíismo,original,solo lo hago de patatas y carne.Me lo quedo ;))
ResponEliminaMolt semblant amb carn picada i un altre amb tonyina de llauna els he fet, però amb tonyina fresca ha de quedar molt bo. Queda anotat
ResponEliminaPetons
Un pastís amb un resultat molt bo, i sempre ve de gust!!! t'ha quedat genial!!
ResponEliminaMolts petons!
Helena estic apunt de anar a dinar (a la feina...) i buff no em miraré amb gaires bons ulls el tupper q porto després de veure això :___)
ResponEliminaEstà feta una crack!!!! XD
Segueix així ;)
petunets!!!
excelente pastel! me encanta el atún así qeu debe de estar riquísimo! :)
ResponEliminaLo he hecho con carne, así con atún debe de estar tambien muy rico. Beso de Orquidea59
ResponElimina