dilluns, 29 de novembre del 2010
Pastís mousse de pinya
Després de fer els muffins de pinya em quedava una bona quantitat de pinya en conserva, així que em vaig disposar a solucionar el problema.
Ens surt una mousse molt lleugera, fresqueta, senzillíssima de fer i sobretot resulta un postre "exòtic" per dir-ho d'alguna manera.
Ingredients:
Base de galeta:
- 12 galetes maria aprox
- 50 gr de mantega
Triturem les galetes i escalfem la mantega al microones. Barrejem la mantega amb la farina de galeta i ho disposem a la base del motlle del pastís tot aplanant la superfície. (Recordeu haver possat un paper sulfuritzat a la base abans de començar).
Reservem el motlle dins la nevera.
Per la mousse de pinya:
- 200 ml de nata per muntar
- 300 ml de pinya triturada
- 75 gr de sucre
- 1 sobre de gelatina en pols o 5 fulles de gelatina
- 100 ml de llet
Primer de tot triturem la pinya en conserva fins obtenir la quantitat indicada (250-300 ml aprox). Muntem la nata juntament amb el sucre, després incorporem la pinya i ho mesclem
Escalfem la llet i aboquem la gelatina en pols, barregem bé i ho incorporem dins la mousse de pinya. O pel contrari si tenim fulles de gelatina les remullem en aigua i les incoporem dins la llet calenta.
Disposem la nostra mousse dins el motlle que teniem a la nevera i ho reservem dins el congelador.
Gelatina de pinya:
- suc de pinya
- mig sobre de gelatina en pols
Amb el suc que ens ha quedat de la pinya en conserva el podem aprofitar per fer una gelatina pel damunt de la mousse, que amb uns talls de pinya pot acabar de decorar el nostre pastís d'allò més bé.
A gust del consumidor podem fer més o menys gelatina, de manera que farem servir la quantitat de suc desitjada. Colem el suc i l'escalfem lleugerament, n'apartem una mica per poder-hi dissoldre la gelatina en pols i acabem ajuntant les dues mescles.
Col·loquem la gelatina damunt de la mousse i reservem dins la nevera un mínim de 4 hores.
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
hahaha, unes postres exòtiques!! digues que sí , que amb el fred que fa bé de gust una mica de caloreta tropical. és genial el teu pastís.
ResponEliminaUna idea boníssima i m'agrada molt la decoració amb la gelatina i la pinya al damunt!
ResponEliminaHola!!
ResponEliminaOstras que bueno por favorrrrrrrrrr me he quedado loca con esa capa de encima!!! bueno..y la de abajo!!
MMMmmmmmmmmmmmmmm una receta facil y deliciosa a más no poder!!!
MIL BESOTESSSSS
P.D: Por supuesto que estás invitada!! :-D
M'encanten els pastissos frescs amb sabors refrescants. I la textura de mousse, esponjosa i lleugera, queda fantàstica
ResponEliminaVaya si te ha dado de sí el bote de piña!!! Es ideal para terminar una comida de las que vienen ahora, es ligera y refrescante.
ResponEliminaUn besito
Doncs molt ben aprofitada aquesta pinya! t'ha quedat exquisit! té un color meravellós, una textura fantástica y segur que està per llepar-se els dits!!!!
ResponEliminaMolts petons
Doncs un 10 per a aquesta recepta d'aprofitament!. Les mousses queden taaaant suaus...
ResponEliminaQuina mousse més bona i refrescant. T’ha quedat molt bonica!!
ResponEliminaSi no recordo malament no n’he menjat mai de mousse de pinya. En prenc nota!:)
Petonets!!
Me gusta mucho las mousses y la tuya hoy con las sobras la has bordado
ResponEliminapetons
miquel
Que delicia, la piña me parece tan fresca y sobre todo en este tipo de tartas, una maravilla.
ResponEliminaBesos
Ja saps que els meus pastissos preferits son les mousses?...això és una temptació!.T'ha quedat realment bonic!Una abraçada.
ResponEliminaquina bona pinta!
ResponEliminanyam nyam i a més de pinya, que bo!
Una mousse ideal per postres d’un dina carregós i si no també, que edemes deu d’estar boníssima de pinya, queda anotada.
ResponEliminaPetons