dilluns, 1 de novembre del 2010
"Rajola de xocolata" de mousse de xocolata i marrons glacé
Altra vegada la meva amiga Diana em va deixar un dels seus llibres de postres amb nous reptes preciosos i amb molt bona pinta. Només veure la foto vaig saber que l'havia de fer en aquell mateix moment, així que aprofitant la castanyada vaig tenir l'excusa per fer un postre tot combinant mousse de xocolata i mousse de marrons glacé.
Ingredients pel pa de pessic genovès:
- 5 ous
- 125 gr de sucre
- 30 gr de cacau tipus valor
- 125 gr de farina
Preescalfem el forn a 210º. Mesclem els ous i el sucre amb unes varilles fins que doblin el volum. Afegim la farina i el cacau i mesclem.
Possem la massa al damunt d'una safata coberta amb paper sulfuritzat i l'estenem
Enfornem durant 5 min a 210º i després 4 min a 150º. El treiem i el deixem refredar.
Ingredients per la mousse de xocolata:
- 150 gr de xocolata amb llet
- 200 ml de nata líquida
- 25 gr de mantega
Això ho podem fer la nit abans.
Possem a escalfar la nata líquida i quan entri en ebullició hi afegim la xocolata i la mantega tallades a trossos petits. Deixem reposar 1 min i barregem fins que quedi tot ben desfet i integrat. Ho reservem a la nevera durant tota la nit i al dia següent muntem la nostra mousse amb l'ajuda d'unes varilles.
Ingredients per la mousse de marrons glacé:
- 300 gr de crema de marrons glacé (crema de castanyes en almíbar)
- 200 ml de nata líquida
- 25 gr de mantega
Això també ho podem fer en vigília.
Escalfem la nata líquida i posteriorment afegim la crema i la mantega. Ho mesclem i ho reservem a la nevera. Al dia següent ho muntem amb les varilles i en el cas que costi muntar-se, jo haig de confessar que vaig afegir un sobre de gelatina dissolta amb llet calenta. Queda igual de bo i les textures no canvien gens. És un petit "truquillu".
Muntatge:
Fem 3 rectangles de la mateixa mida que el nostre motlle rectangular. Si veiem que ens ha pujat massa els partim amb compte per la meitat.
Cobrim amb paper sulfuritzat el nostre motlle i dispossem el primer rectangle a la base. El remullem amb una mica d'almibar que tindrem fet a base d'aigua, sucre i algún vi de xerès o moscatell.
Col·loquem la mousse de marrons glacé al damunt i l'estenem. Reservem una estoneta al congelador perquè solidifiqui.
Després col·loquem un altre rectangle, remullem amb l'amíbar i posteriorment afegim la mousse de xocolata. Tapem amb l'atre rectangle, remullem i reservem al congelador.
Finalment fem una cobertura de xocolata. En aquest cas vaig fer servir:
- 200 ml de nata líquida
- 25 gr de mantega
- 150 gr de xocolata negra
Duem a ebullició la nata líquida i desrés afegim la xocolata i la mantega en trossos petits. Barregem i deixem que refredi.
Al cap d'1 hora de tenir-lo al congelador desenmotllem el pastís i el col·loquem amb compte al damunt d'una reixeta, aboquem la cobertura de xocolata i finalment anem dibuixant quadrats a mode de "rajola de xocolata".
Reservem la "rajola de xocolata" dins la nevera durant 3 hores aproximadament.
És un postre laboriós, però no és gens difícil. Si teniu ganes de dedicar una estoneta a la cuina en sortireu satisfets perquè el resultat és vistós i sobretot molt fí.
Amb aquesta recepta participo al HMC d'aquest mes dedicat a les castanyes:
Bon profit!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
És sensacional! Per cert, pots presentar-te al HEMC que aquest mes va sobre la castanya!!
ResponEliminaNo ho he sabut veure: quin llibre és?
Només puc dir: Uaaaauuuuu!!!! Sóc adicta a la xocolata i a les castanyes en totes les seves formes així m'has deixat bocabadada amb aquesta rajola... Sens dubte, i amb el teu permís, m'apunto la recepta a la llista de Pendents amb prioritat per fer-la lo abans possible!
ResponEliminaGràcies per compartir-la!
Un petó.
Quina passada de rajola, amb una d'aquesta mida potser em quedaria satisfeta, la xocolata em torna boja!
ResponEliminaVermells! Moltes gràcies per recordar-m'ho, no hi havia caigut veus, ara mateix m'hi he presentat.
ResponEliminaEl llibre és de la colecció "mi cocina" especialitzat en la xocolata, hi ha receptes molt luxoses però fàcils de fer.
Petons macos! ;)
Sara si ets adicta a les castanyes i a la xocolata áquesta és la combinació perfecte! Fan molt bona parella aquests ingredients.
Gràcies pel comentari guapa!
Visc a la cuina jeje aquesta rajola sencera potser et faria mal la panxa! però si et torna boja la xocolata ja faré més receptes on aquest sigui l'ingredient primordial ;). Petons!!
Uau, espectacular!!! Quina feinada de recepta! Però el resultat segur que compensa de sobres la feina, la foto del tall es veu deliciosa!
ResponEliminaQuina meravella!! t'ha quedat genial, té una presencia fabulosa i segur que està boníssima aquesta tableta!!!
ResponEliminaMolts petonets i sort al concurs
¡Quant detall! m'encanta aquesta preparació. m'ha deixat amb la boca oberta. molt treballosa però espectacular. ¡Salutacions!
ResponEliminaTe ha quedado espectacular!
ResponEliminaNo te voy a mentir, no como chocolate y casi nunca una castaña, es decir que no haría esta receta pero por gustos personales nada mas, es sin duda una obra de arte, te felicito.
Un abrazo.
Que corte tan bonito tiene, y vaya trabajito que te has dado, te felicito.
ResponEliminaSaludos
Guauuu, esto sí que tiene una pinta de las buenas.
ResponEliminaUn beso.