dissabte, 30 d’octubre del 2010

Muffins especiats i farcits de xocolata


Aquesta recepta és extreta d'un llibre dedicat als Muffins que em va deixar la meva amiga Diana, i d'on a partir d'ara us acribillaré a base de muffins moooolt diferents, i espero que igual de esponjosos i saborosos que aquests.

Ingredients: (per 8 unitats)

- 250 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 250 gr de iogurt
- 130 gr de sucre
- 1 ou
- 75 ml de cafè fred
- 80 ml d'oli
- 2 culleradetes de cardamom fí
- 1 culleradeta de canyella
- 8 trossos de xocolata
- una mica més de xocolata per la decoració (opcional)

Primer barregem el cardamom i la canyella amb la farina i la llevadura.
A part mesclem l'ou, el sucre, el iogurt, el cafè i l'oli.

Anem incorporant la barreja de farina als ingredients líquids i ho mesclem bé.

Ara omplirem fins gairebé la meitat dels nostres motlles amb la massa i en reservarem la resta.
Al mig possem els trossos de xocolata, en aquest cas vaig fer la meitat de xocolata blanca i l'altre meitat de xocolata amb llet. També en podeu possar més o menys en funció de com sigueu de xocolaters.

Finalment acabem d'incorporar la massa tot tapant els trossos de xocolata.
Enfornem a 180º amb el forn preescalfat durant uns 20 min.

Els podem decorar tot fent uns dibuixos amb una mica de xocolata fossa i amb l'ajuda d'un corneto o un biberó, sempre deixant refredar una mica la xocolata perquè sinó les figures poden quedar en nyaps indefinits (ho sé per experiència).

Per últim només cal menjar-los a poc a poc i degustant tots els sabors. Aquests són els muffins més esponjosos que he provat fins el moment, i jo encara ploro de l'emoció.


Bon profit!

5 comentaris:

  1. m'encanten les muffins... cupcakes... tot i tot d'aquests pastissets es una meravella. Hi ha tanta varietat tant d'ingredients com de frostings!
    Aquestes muffins han de ser delicioses, tenen un aspecte vistós y bonics!!
    Molts petonets

    ResponElimina
  2. Quina cucada!, com han pujat!, t'han quedat preciosos, i segur que amb les espècies deuen ser espectaculars.M'apunto la fórmula, que com veus, cada dia et copío més!!!A reveure!

    ResponElimina
  3. Sí que es veuen molt esponjosos, com que a mi també m'agraden tant les magdalenes, muffins i similars, m'apunto la manera com ho has fet !

    ResponElimina
  4. Quina recepta més original... amb cafè! Segur que queden super gustoses, amb tantes espècies i la xocolata... ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar!

    ResponElimina
  5. Que bons!! Aquesta me l¡apunto, que han de quedar boníssims i semblen molt esponjosos!
    Petonets

    ResponElimina