dissabte, 9 d’octubre del 2010

Pastís de trufa i nectarina



Aquest és un dels pastissos que vaig treure d'un llibre on s'hi troben postres, galetes, muffins i pastissets de tota mena. Però aquesta vegada li tocava el torn en aquest. Es tracta d'un pastís que simula ser una trufa gegant, amb nectarina i una mica de streusel però aquest cop innovat per mi, d'ametlla.

Ingredients:

- 250 gr de xocolata negra
- 150 gr de mantega
- 225 gr de sucre llustre
- 4 ous
- 1 nectarina grossa o 2 petites ben madures
- 100 gr d'ametlla en pols

En primer lloc fonem la xocolata amb 100 gr de mantega. Mentrestant separem els rovells de les clares, i barrejem els rovells amb 175 gr de sucre llustre, fins que quedi una mescla ben esponjosa.

Un cop fossa la xocolata, la mesclem amb la barreja anterior.

Muntem les clares i les anem incorporant a la massa, tot vigilant que no s'abaixin. Seguidament incorporem aquesta mescla dins el motlle.

Ara ens possem a netejar la nectarina i la tallarem a rodanxes o en quarts, i la possarem damunt de la massa amb la pell cap abaix.

Finalment fem l'streussel barrejant l'ametlla en pols, els 50 gr de mantega estovada i els 50 gr de sucre llustre. I anem possant trossos d'aquesta massa pel damunt de la nectarina.´

Enfornem amb el forn prèviament escalfat a 190º durant uns 30 min, fins que la nectarina estigui tova.



Un cop el treiem del forn el deixem refredar i el guardem a la nevera.

Cal dir que aquest pastís surt més bo havent-lo fet el dia abans, ja que la trufa queda més consistent i sinó se'ns trencaria a trossos.

No és dels pastissos més vistossos que hagi fet, però qui el va fer per primera vegada va tenir una bona pensada, surt deliciós i impressiona el contrast de sabors i textures.



Bon profit!

11 comentaris:

  1. Una combinació molt bona, ha d'estar deliciós!

    Un petó!

    Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

    ResponElimina
  2. No hagués atinat mai de combinar nectarines i xocolata! ens assembla una combinació molt exòtica i encertada, mmmm, ja imaginem el gustet tan bo que ha de tenir la teva creació. Muac

    ResponElimina
  3. Quina passada, la mescla de sabors ha de ser una delícia!

    ResponElimina
  4. Jo tampoc creia que fós de les millors idees que em proposava el llibre, però era d'aquells dies que t'animes a fer coses extranyes, i tot i així va sortir bo.
    Us animo a fer-ho, mentre us encanti la trufa.
    Gràcies pel comentari a les 3, petons de xocolata ;)

    ResponElimina
  5. Les nectarines i la xocolata han de quedar molt bé. I amb l'streussel per sobre, mmm... el gustet de les ametlles li deu donar un toc deliciós.

    ResponElimina
  6. Un pastís que segur va triunfar! amb una combinació d'aliments espectaculars!! Molts petons

    ResponElimina
  7. Gemma l'streussel d'ametlla és el que em va agradar més, qui ho hauria de dir oi?

    Ingrid si que va triomfar si, i això que és d'aquells pastissos que pases pagina i no els fas massa cas però mira....

    Merci pels comentaris ;)

    ResponElimina
  8. És el primer pastís que veig amb nectarines, segur que està boníssim amb la trufa!

    ResponElimina
  9. Cristina era deliciós. La trufa amb la nectarina i l'streussel fan una combinació....
    Necessita passos però no és gens difícil de fer, de debó.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  10. Quina barreja més curiosa, ha de tenir un gustet ben bo! ens l'apuntem! ;)

    ResponElimina
  11. Una barreja força curiosa, però a de quedar molt bé
    Petons

    ResponElimina