diumenge, 17 d’octubre del 2010

Pa grec d'olives negres



Aquesta és una recepta extreta del blog
http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-panes/receta-de-pan-de-aceitunas-griego

Es tracta d'un pa amb molta molla, el que el fa ser molt esponjós i agraït. No tendeix a tenir una crosta molt potent però els aromes d'olives negres, orenga i sèsam fa que es converteixi en un pa força habitual un cop l'heu provat de fer.

Ingredients:

- 1 cullerada sopera d'oli
- 260 ml d'aigua
- 450 gr de farina
- 1 culleradeta de sal
- 5 gr de llevadura seca
- 2 cullerades de sèsam
- 1 cullerada d'orenga
- 125 gr d'olives negres sense os i tallades a rodanxes

Pels que tinguem panificadora només haurem d'afegir els ingredients excepte les olives negres en l'ordre indicat. Posar el programa 1 i deixar que vagi mesclant i llevant, i finalment el podeu treure abans de coure o si ho preferiu deixar que es cogui allà mateix.

Qui no tingui panificadora haurà d'escalfar l'aigua fins que estigui tèbia i afegir-hi la llevadura.
En un bol tindrem la farina, la sal i l'oli, i anirem incorporant aigua fins aconseguir una massa ben lligada. Després incorporem el sèsam i l'orenga, i finalment les olives.

En tots dos casos cal tenir en compte que un cop afegim les olives necessitarem un xic més de farina, ja que tenen força aigua i no ens permetria treballar bé la massa.

Finalment deixem llevar unes dues hores amb el bol ben tapat. Donem la forma que volguem i l'enfornem amb el forn preescalfat a 210º durant uns 20-25 min fins que estigui torradet i buit al tacte.





És una autèntica delícia, res a envejar al pa d'olives dels forns de pa.
Bon profit!

10 comentaris:

  1. Tu ho has dit, res a envejar als comprats, a casa sempre surten molt més bons, potser no tinguin un aspecte com els del forn, però tenen molt més sabor.
    T'ha quedat fantàstic, felicitats.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Amb les olives, l'oli i l'orenga deu quedar un pa super aromàtic i gustós, totalment mediterrani...

    ResponElimina
  3. Jo sóc més de menjar olives verdes, però reconec que al pa les olives negres li donen un toc molt bó!

    ResponElimina
  4. M'encanta el pa d'olives, ja siguin negres com verdes... i pel que expliques fa gens de provar-lo!

    ResponElimina
  5. Quin paco més bonic, noia, i amb les olives ha de ser ben gustós!

    ResponElimina
  6. Carmen els de casa sempre surten més bons, no sé si deu ser l'orgull que li dóna més gust ;)

    Gemma li has donat la definició encertada, mediterrani 100%, gràcies!

    Annuki el pots fer amb olives verdes i et sortirà igual de bo, n'estic segura.

    Fogons de la bordeta si t'agrada el pa d'olives prova aquesta recepta, l'orenga i el sèsam són molt bons amics, gràcies pel comentari ;)

    Visc a la cuina merci per afalagar el meu pa :D, era molt gustós, petons!

    ResponElimina
  7. El bon pa, si és d'olives i amb orenga ja és un espectacle, com les teves fotos!Un pa per omplir de coses bones...Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Aquest pa amb olives i orenga, ara me’n menjaria una llesca amb unes gotetes d’oli i res mes, boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  9. Acaba de sortir aquest pa meravellós del meu forn, ja l'hem tastat i és boníssim! Moltes gràcies per compartir la recepta!

    ResponElimina
  10. Tinc ganes de fer aquest pa, te pinta d'estar "de muerte". Un dubte, dius que si ho fem en panificadora, posem tots els ingredients menys les olives. En quin moment les posem?

    ResponElimina