dimarts, 19 d’octubre de 2010

Xuixos



Feia massa temps que tenia aquest repte i el resultat és incomparable amb els que hem acostumat a comprar alguna vegada. Jo us animo que ho proveu de fer, i els que tinguin panificadora no poden posar cap mena de pega.

Aquesta recepta l'he extret del blog "Cuina per a llaminers" tot i que he fet algunes modificacions.

Ingredients:

- 1 ou
- 25 gr de mantega
- 90 ml de llet
- 1/2 culleradeta de sal
- 55 gr de sucre
- 250 gr de farina
- 1 i 1/2 de llevadura
- crema pastissera
- oli de girasol per fregir

--> Per fer la crema podeu seguir la recepta indicada http://acabatdefer.blogspot.com/2010/07/niu-de-fruites.html

Amb la panificadora aquesta recepta és ben senzilla. Incorporem els ingredients dins la cubeta seguint l'ordre indicat i possem el programa de fer massa i llevada, és a dir el que està indicat com a masses de pizzes, etc...
Pels qui no tinguin panificadora només han de barrejar els ingredients i anar incorporant la farina, amassant dins un bol i anar lligant la massa fins tenir una bola ben elàstica. Deixar-la llevar un parell d'hores.

Un cop tinguem la massa llevada la treiem i l'estirem amb un corró fins aconseguir un gruix de 1/2 cm. En fem triangles i col·loquem una mica de crema a la base, els enrrotllem amb compte com si féssim croissants tenint present que la crema se'ns pot escapar pels costats és important anar tapant les puntes amb la pròpia massa. Els reservem damunt una safata i els guardem dins el forn per exemple, perquè llevin durant 1 hora més.



Finalment escalfem oli de girasol en una paella i anem fregint els xuixos de dos en dos vigilant que no se'ns cremin, amb el foc mig.

Un cop fregits els escorrem en paper absorvent i els passem per un plat ple de sucre per ensucrar els nostres xuixos. Per donar-hi un toc podeu espolsar un pessic de canyella en pols per cadascún i ja tindreu llestos els vostres xuixos per fer un esmorzar diferent, o un berenar de festa.



Bon profit!

17 comentaris:

  1. Ala, què bons! Quina bona pinta que fan!! Que em puc agafar un ara per esmorzar??
    Un petó.

    ResponElimina
  2. Esclar que sí! però si trigues molt només te'n guardaré una mossegada :D

    ResponElimina
  3. Son bons, boníssims, fantàstics, estupendus, ... vaja, són lo millor d'aquest món mundial!

    ResponElimina
  4. La llevadura, fresca o de sobre? M'estic llepant els dits i encara no m'hi he posat!!!

    ResponElimina
  5. Vermells gràcies, veig que sou fans dels xuixos! petons :)

    Bugaderes39 he fet servir la llevadura seca de sobre, aquesta especial per fer pans i brioixos. Ànims que encara hi ets a temps, benvinguda i fins un altre ;)

    ResponElimina
  6. Amb el que m’agraden el xuixos, en vull un per esmorzar, es veuen fantastics.
    Queda notada la recepta, amb el teu permís.
    Petons

    ResponElimina
  7. M'encanten els xuixos. T'han quedat molt macus! Tenen una pinta que es noten que han d'estar molt bons :P

    ResponElimina
  8. Com m'agraden els xuixos, aquí a Girona hi ha una pastisseria que els fa deliciosos i de tant en tant em compro un, no m'he atrevit a fer-los, encara que després de veure el seu resultat, igual em llanço un d'aquests dies.
    La recepta la guardo perquè t'asseguro que els tastarem, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Espectacular! És una recepta super complicada de fer a casa i, sobretot, molt laboriosa: la crema, la massa, els reposos, farcir-la, fregir-la... uau, quina passada! T'han quedat perfectes, millor que de pastisseria professional ;)

    ResponElimina
  10. Fem un mos les receptes són per compartir dona! prova-ho i quedaràs sorpresa.

    Anniki gràcies per trobar-los macos jeje, petons!

    Carmen a segons quins llocs els fan inmillorables, ja em diras la pastisseria de Girona que fa temps que vull tornar-hi! Fins aviat

    Gemma moltes gràcies! la veritat és que vaig aprofitar una mica de crema pastissera que havia fet per un postre, i era l'excusa perfecte per provar aquest repte. Petons!

    ResponElimina
  11. Mmmmmmmmmmmmmmmm....
    Que bons!!
    No he fet mai, a la meva parella li encanten, mela emporto ja veuras que content que quedará.

    Muas!!

    ResponElimina
  12. M'encanten els xuixos, i aquests tenen una pinta fantàstica! Petons!

    ResponElimina
  13. OOOOOOOOOOOhhhhhh!!! Sóc una addicta als xuixos, però no n'he fet mai a casa, sempre els comprem a la pastisseria (de Girona, és clar!) No sé si podré esperar al cap de setmana per provar-los!

    ResponElimina
  14. Aquests xuxos són fantàstics!!!! t'han quedat boníssims!!! amb aquest ensucrat! estic prenent el cafè ara mateix, m'emporto un parell!!!! Molts petonets

    ResponElimina
  15. Quina paciència!, noia, t'has lluït!, sempre ho fas però és que aquests xuixos es mereixen una reverència! Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Mare meva quina bona pinta!!!Si els dic a casa que he trobat una recepta de "xuixos" estic perduda, els xiflen. De totes maneres m'apunto la recepta. ;)

    ResponElimina
  17. Es pot canviar la farina per farina de blat?
    la meva filla es ciliaca i li encantes el xuixos!!!

    ResponElimina