dimarts, 12 d’octubre del 2010
Coca de xocolata amb avellanes
Des que conec el Forn de Cabrianes que m'he fet fan d'aquesta coca. A les fires medievals sempre te'ls trobes, a les festes també i al Bages n'és ple d'aquests forns predilectes. He intentat mil vegades simular aquesta coca però és impossible, em penso que hauré de tornar a fer una cata per desxifrar amb més cura els ingredients.
Ingredients:
- 1 fulla de pasta de full
- 100 gr de xocolata negra
- 50 gr d'avellanes picades
- 200 ml de llet
- 1/2 culleradeta de maizena
- sucre
- 1 ou
En primer lloc tallem la pasta de full en dos rectangles. Els estirem i els reservem.
Possem la xocolata amb la llet i les avellanes picades dins un cassó, i el duem a coure a foc baix. En aquest cas he utilitzat xocolata negra sense gens de sucre, però podeu feu servir xocolata amb llet i us quedarà més dolça, això depèn del gust.
Un cop agafi el bull, remenem la maizena amb una mica de llet i l'aboquem dins la barreja. Remenem fins que quedi ben espès, i ho deixem refredar.
De mentres batem l'ou i tallem un dels rectangles de pasta de full a tires, d'aquesta manera en col·locarem 4 damunt l'altre rectangle que farem servir de base, com si estiguéssim fent un marc de fotos.
Anem enganxant amb l'ou i seguidament hi aboquem una mica de la xocolata amb avellanes. Anem agafant les tires que teniem fetes i adornem la coca com si fos una reixa. Acabem d'enganxar amb l'ou batut i ja ho podem enfornar.
Deixem la coca dins el forn a 250º durant 10-15 min, fins que enrrosseixi.
Bon profit, i visca el Forn de Cabrianes!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Que bona aquesta coca!! Me'n enduc un trosset de postres jejje
ResponEliminaUn petó!
Anniki http://gastroadikt.blogspot.com
Aquest enreixat està molt i molt ben fet, queden tan elegants aquest tipus de coques. Enhorabona.
ResponEliminaÉs veritat que a totes les fires medievals es veu aquesta coca... i és que és boníssima!
ResponEliminaT'ha quedat amb una presentació perfecta, segur que estava boníssima ;)
Annuki aquesta coca és molt bona però abans s'ha de provar la que fan ells, allò si que és deliri!
ResponEliminaVermells el que m'ha costat fer la reixa i el poc que ha costat que es cruspís.... ai...petons!
Gemma tu també ets de les meves? és deliciosa, si aconseguís la recepta em tornaria boja. Fins aviat! ;)
Jo no he provat la del forn de Cabrianes però a tu t'ha quedat... deliciosa!!!
ResponEliminaTa quedat una coca i un enreixat preciós, crec que també estaria molt bona.
ResponEliminaPetons
Visc a la cuina gràcies per la fe! Et convido a provar-la però si no la trobéssis jo te'n faig una encantada ;D
ResponEliminaFem un mos era bona, però és d'aquells postres que t'estàs un cert temps de dedicació, i un cop fet vola en un tres i no res! petons per tu
Et copio aquesta presentació tan fantàstica!, la coca amb xocolata sempre és un èxit!Una abraçada.
ResponEliminaJo també sempre que vaig a alguna fira acabo comprant-ne, són molt bones però aquesta teva versió no te res a envejar-li, t'ha quedat molt bé!
ResponEliminaJudith
Mercè moltes gràcies pel comentari, petons!
ResponEliminaCuina de l'estany veig que tu també ets de les addictes a aquestes coques, ara vinc de xafardejar el teu blog i em penso que m'hi esperen moltes receptes per aprendre. ;)
caram!
ResponEliminaquina bona pinta té aquesta coca.
et va quedar molt bé i segur que molt bona
salutacions :)
Gràcies Laura, la veritat és que era bona, fàcil de fer però entretinguda. Ens veiem pels blogs ;)
ResponElimina