dissabte, 16 d’octubre de 2010

Trena Briox



Tenia pendent provar de fer el meu primer brioix, però pel que he vist, tastat i olorat no serà pas l'últim.

Ingredients:

- 2 ous
- 100 gr de mantega tova en dauets
- 80 ml de llet
- 75 gr de sucre
- 380 gr de farina
- 20 gr de llevadura de forner
- 100 gr de panses (la quantitat al gust)

En primer lloc possem a escalfar la llet fins que la tinguem tèbia, i en aquell moment afegim la llevadura. Seguidament incorporem els 2 ous batuts, la mantega i el sucre.

Després anem incorporant la farina fins aconseguir una mescla homogènia que ens permeti obtenir una bola que es desenganxi de les mans. Finalment afegim les panses i seguim treballant la massa.
La deixem llevar dins un bol tapada amb paper film fins que dobli el seu volum.

Pels que tinguin panificadora només han d'introduir els ingredients en l'ordre indicat, posar el programa 4 de brioix i abans de que es cogui treure'l per seguir amb la recepta.

Després desgasifiquem la massa, la partim en 3 i l'estirem. Fem 3 cilindres i els ajuntem per fer una trena. La col·loquem damunt de paper sulfuritzat i ho tapem durant 1 hora aproximadament perquè dobli el seu volum.

Escalfem el forn a 180º. Pintem la trena amb una mica d'ou, hi tirem una mica de sucre per sobre i l'enfornem al pis de sota de tot a 170-180º durant uns 15 min.



Passat aquest temps anem controlant que no se'ns cremi i si es torrés massa aviat la tapem amb paper d'alumini o baixem la temperatura.



Aquest brioix com molts altres és boníssim per esmorzar, acompanyat d'un tros de xocolata, sol, amb melmelada, amb xocolata calenta, i un llaaaaarg etcètera.
No és gens difícil de fer, queda esponjós i et deixa la casa ben aromatitzada.





Bon profit!

5 comentaris:

  1. M'encanta el pa tipus brioix, amb una presa de xocolata és el millor esmorzar del món. I veient el bon resultat, estic segura que aquest no serà pas l'últim que faràs. T'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  2. Qué puc venir a berenar?? jejejeje
    T'ha quedat moolt bé!!!

    Has fet la massa tu a ma? o a la panificadora?

    Espero que no et passi com a mí que al cap d'unes hores es queden durillos, però res que no solucioni un toc de microones i un bon farcit ;)

    ResponElimina
  3. Oh!! Quina bona pinta, t'ha quedat molt xulo!! Jo mai ho he fet, a veure si m'animo veient la teva recepta, que ens ha picat el "gusanillo" del pa! :)

    ResponElimina
  4. Gemma és un esmorzar excel·lent, i no serà pas l'últim que faré tot i que espero millorar. Gràcies pel comentari :)

    Judit mig mig, l'ha amassat la panificadora i després la resta l'he fet jo. Per alguna cosa me la vau regalar no? jejej
    No queda gens durillo, però francament tampoc hem donat temps a comprovar-ho :D

    Fogons de la bordeta anima't a fer un brioix, amb l'aroma que deixa a la casa després t'animaras a repetir. petons!

    ResponElimina
  5. Jo també faig brioixos a casa i són tan agraïts... T'ha quedat una trena preciosa!

    ResponElimina