divendres, 29 de juliol de 2011

Flam de mató



He arribat a cuinar postres de tota mena, però el flam sempre se m'ha resistit. Mai he trobat el moment ideal, el dia amb més sol, l'humor més eufòric per arrancar-me amb aquest postre tan tradicional, bo i senzill de fer.

Així que aprofitant que m'ho han demanat mil i una vegades, i coincidint en que el flam de mató és dels meus preferits, avui m'he estrenat amb el flam!

Ingredients: (per 4-6 unitats, depenent del recipient)
- 200 ml de llet
- 4 ous
- 250 gr de mató
- 150 gr de sucre.

Primer de tot encenem el forn a 180º.

Ara farem el carmel tot fonent 50 gr de sucre dins un cassó. Un cop aconseguim el carmel l'afegirem a la base dels nostres recipients. Jo he fet servir uns recipients de ceràmica rodons.

Dins un bol batem els ous amb el sucre, i seguidament hi afegim la llet i el mató. Hi pasem la batedora perquè quedi ben fi.

Incorporem la mescla dins els recipients, i els col·loquem dins una safata plena fins la meitat d'aigua perquè se'ns facin al bany maria. Tapem la safata amb paper d'alumini i enfornem uns 50-60 min, fins que veiem que hagin quallat del tot.



Bon profit!

9 comentaris:

  1. Segur 100% que està boníssim. Senzill i fresquet... uhmmm!

    ResponElimina
  2. ¡Buenísimo, y yo sin cenar! ¡Quiero un trozo, un cachiño! ¡Uhmmm! Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  3. Qué delicia!!!
    Te tomo prestada la receta

    ResponElimina
  4. A casa fem uns pastissets de mató que són la bomba, o sigui que aquests flams han d'estar deliciosos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Dons per ser el primer flam que fas, te una pinta fantàstica!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Una verdadera delicia se ve hermoso,abrazos grandes.

    ResponElimina
  7. Veus com sempre hi ha una primera vegada?. I t'han sortit fantàstics!.

    ResponElimina
  8. L'he fet una vegada i està bonísim!!
    Salutacions.

    ResponElimina
  9. Otra de las tuyas que haré en breve,en mi casa el mató nos encanta,de hecho es el ingrediente de la tarta de mi vida...que rico ha de estar.

    Un saludo

    ResponElimina