dilluns, 4 de juliol de 2011

Pastís mousse de llimona



Fa molt de temps que busco una recepta de mousse de llimona que em faci el pes, que em cridés l'atenció i sobretot.... que no portés llet condensada, sinó que es tractéssin els ingredients tradicionals d'una mousse.

La por que sempre he tingut és que sortís massa àcida, però he pogut aconseguir un equilibri perfecte amb la quantitat justa de sucre.

El resultat? Un postre refrescant, amb el cris-cris al paladar i un gustet de llimona ideal.



Ingredients:
- 6 galetes integrals grans
- 30 gr de mantega
- El suc de dos llimones grans (uns 150 ml)
- ratlladura de mitja llimona
- 3 ous
- 175 gr de sucre
- 4 fulles de gelatina
- 300 ml de nata per muntar.

Primer triturem les galetes i les barregem amb la mantega que haurem escalfat prèviament. Aboquem dins la base del motlle que tindrem coberta amb paper sulfuritzat i aplanarem amb l'ajuda d'una cullera. Reservem a la nevera.

Ara posem a escalfar a foc baix el suc de llimona (colat) amb 75 gr de sucre, i un cop dissolt afegim les fulles de gelatina fins que es desfasin.

Ara separem els rovells d'ou de les clares, i blanquejem els rovells amb el sucre restant.
Muntem la nata i la reservem.

Mesclem els rovells amb el suc de llimona amb compte, i ho acabem afegint a la nata muntada juntament amb la ratlladura de llimona. Seguim muntant perquè quedi ben incorporat. Reservem.

Muntem les clares i les afegim a la mescla tot vigilant que no se'ns baixi el volum.

Incorporem la mousse dins el motlle i reservem a la nevera fins el moment de servir.



Nota: És preferible fer una mousse d'un dia per l'altre, així ajudarem a que el pastís agafi una bona consistència.

Bon profit!

16 comentaris:

  1. ¡¡Quina pinta!! ha d'estar boníssima... =)
    La veritat és que jo també porto temps buscant la recepta perfecta de la mousse de llimona, me l'apunto!!!
    Petonets. Helena

    ResponElimina
  2. Hi ha tantes maneres de preparar la mousse de llimona! A mi m'agrada amb un puntet àcid, però tal com l'has presentat t'ha quedat fabulosa!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  3. Jo tambe faig una mousse de llimona sense llet condensada. A veure si la publico un dia d'aquets. La veritat es que queda molt bona.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. uauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! és espectacular! l'haig de tatstar!!! petonets

    ResponElimina
  5. Además de rica monísima!
    Me encanta

    ResponElimina
  6. ahir en vaig comprar un d'igual i em sembla que no era pas tan bo com aquest, a veure si m'animo a fer-lo la pròxima vegada!

    ResponElimina
  7. M¨encanten aquest tipus de pastissos. La mousse de llimona és una de les meves preferides i de molta gent. Jo també tinc publicada una que va ser tot un èxit.

    ResponElimina
  8. Woowww!! Què bona ha d'estar! M' apunto la recepta!!

    ResponElimina
  9. Quina pintassa, he de fer un pastís d'aniversari en breu... queda apuntadíssima!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Acabo de veure un altre mousse de llimona blocaire i et dic el mateix: potser el meu pastís preferit. Jo tampoc li poso llet condensada, no m'agrada gaire, però la faig amb iogurt.T'ha quedat molt alta!, i molt bonica! Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Ademas de ser un postre riquisimo,es ligero y refrescante,perfecto para el verano...me encanta!
    Besets.

    ResponElimina
  12. Quina delícia! Té una mida temptadora, ha d'omplir tot el paladar en menjar-la!! Jo no hi poso nata i ho substitueixo per iogurt, però no aconsegueixo que sigui tan doble! I m'agrada molt la revora que has fet amb la ratlladura!! Fresquet i ideal per l'estiu! Petons.

    ResponElimina
  13. Quin pastís més bo!!! t'ha quedat ben alt! ara amb la caloreta que fa, va de fàbula!!!

    ResponElimina
  14. Amb la calor que tinc agrairia un trosset d'aquest pastís. Si no et sap greu el poso a la llista de pendents

    ResponElimina
  15. El probare de fer, ja us explicare

    ResponElimina