dimecres, 20 de juliol de 2011

Més Pintxos

Ja feia massa temps que no publicava cap novetat en "Pintxos" per aquí. Avui us presento una còpia literal d'alguns dels que més em van agradar dels bars de San sebastián.


Pintxo d'albergínia farcida de pernil salat


Ingredients: (4 unitats)

- 4 trossos de pa

- 8 rodanxes d'albergínia

- pernil salat

- 4 talls de formatge Emmental


Primer tallem l'albergínia a rodanxes i la posem a coure a la planxa amb unes gotes d'oli. Un cop la tinguem cuita la treiem i la reservem.


Mentres torrem el pa i seguidament ja podem muntar-ho. Al damunt de la torrada hi posem una rodanxa d'albergínia, després una mica de pernil salat i ho tapem amb una altra rodanxa.

Hi posem un tallet de formatge al damunt l'albergínia i enfornem els pintxos uns 2-3 min fins que el formatge s'hagi fos.




Pintxo camperol (jo li dic així perquè si ens posesim a anomenar tots els ingredients encara hi seriem).


Ingredients: (per dos unitats)

- 2 trossos de pa

- 1 ou dur

- 2 pebrots el padrón

- mitja ceba

- 2 anxoves

- maionesa


En primer lloc torrem el pa i posem a coure l'ou, i de mentres fem una maionesa cassolana.

Tallem la ceba a rodanxes i la posem a coure fins que quedi ben estovada. Reservem.

Ara netegem els pebrots del padrón de les seves llavors i els saltegem. Reservem.


Muntem el pintxo i col·loquem al damunt del pa una mica de ceba caramel·litzada, un pebrot del padrón i la meitat de l'ou dur tallat en dos quarts.

Al damunt hi col·loquem una anxova i una culleradeta de maionesa.




Bon profit!

6 comentaris:

  1. uuummmm... què bons tots 2 pintxos!!! m'ha entrat una gana... =)
    Petonets. Helena

    ResponElimina
  2. Anar pel Casc Antic de Donosti, potejant d'una a altra taverna o bar, hauria de ser un exercici subvencionat per Nacions Unides, Benestar Social o qui sigui.

    Tastar-los a casa és un sucedani boníssim, però sucedani al cap i a la fi.

    ResponElimina
  3. Comería siempre a base de pinchos así y aún más si cabe con berenjenas,rico,ricos ::)

    Un saludo

    ResponElimina
  4. Jo també viuria a base de pintxos. Els dos m'agraden molt!! Petons

    ResponElimina
  5. No sabria per quin començar.... Fan molt bona pinta, els dos.
    Petonets...

    ResponElimina
  6. Me encantan los entrantes para el verano, comería solo con ellos. Dos ejemplos de ellos que son una delicia.

    Besos.

    ResponElimina