dimecres, 2 de maig del 2012

Quiche d'hortalisses

Com ja sabeu les quiche m'encanten, i quina millor manera de disfrutar d'un bon plat d'hortalisses que d'aquesta manera.
La pasta brisa li dóna un toc genial en aquesta combinació de fruits de l'horta, i a nivell nutricional resulta un sopar perfecte. Com veureu a continuació no he posat les quantitats en grams, trobo que pot variar molt en funció del tamany i sobretot es pot modificar en funció del gust de cadascú.


Ingredients:
- 1 làmina de pasta brisa
- 1 ceba tendra
- 1/4 de pebrot vermell
1/2 pebrot verd
- 1/4 de carbassa violina
- 1/4 de carbassó
-1/4 d'albergínia
- 4 ous
- 140 ml de llet
- 50 gr d'Emmental ratllat
- sal marina, oli i orenga

Posem la massa de pasta brisa al motlle que volguem, en aquest cas vaig aprofitar una paella. La cobrim amb paper del forn i aboquem uns quants llegums secs. Enfornem a 250º uns 10 minuts. Reservem i un cop fred treiem els llegums i el paper del forn.

Tallem les hortalisses ben petites i primer sofregim la ceba. Un cop la veiem transparent i cuita serà el moment d'anar afegint el pebrot verd, el pebrot vermell, l'albergínia, el carbassó i la carbassa. Totes elles respectant uns minuts de cocció entremig. Un cop cuites ho apartem del foc i reservem.

Batem els ous, els salem i seguidament hi afegim la llet. Seguim batent i reservem.

Aboquem les hortalisses dins de la pasta brisa que hem enfornat i pel damunt els ous amb la llet. Acabem tot escampant el formatge ratllat pel damunt.

Enfornem uns 30 minuts a 180º. Si veiem que s'enrrosseix massa de les vores ho tapem amb paper d'alumini i deixem que s'acabi de fer.

Coronem la nostra quiche d'hortalisses amb unes fulles d'orenga fresca, si no la tenim sempre podem agafar de les envasades.

Bon profit!

22 comentaris:

  1. A mi també m'encanten les quiches! I aquesta, tan carregada de verdura, ha de ser boníssima!

    ResponElimina
  2. Helena; Els quiches, sempre apanyen molt a la cuina i també per a fer un àpat.
    Salutacions Helena¡¡ :-D

    ResponElimina
  3. Que bona! i quantes verduretes que hi has posat, això ha de tenir un gust exquisit! A veure si m'animo. Petonet!

    ResponElimina
  4. Hauré de donar una altra oportunitat a les quiches... a mi les vegades que les he provat no m'han fet el pes, però la veritat és que tenen molt bona pinta...

    Cinta

    ResponElimina
  5. Es el que tenen les quiches, que s'hi pot posar de tot el que es vulgui...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Me encantan los quiches, siento debilidad por ellos. Y este tiene todos los ingredientes para ser delicioso.

    Besos.

    ResponElimina
  7. Amb verdures! amb el que m'agraden... ha d'estar per començar i no parar! Petons

    ResponElimina
  8. M'agraden molt els pastissos de verdures!
    Fa dies que t'hagués dit que canviava la carabassa però avui la deixo.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Las quiches siempre dan buen resultado. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  10. m'encanten les quiches pero amb verduretes mooolt millor!! petons

    ResponElimina
  11. Que bones les quiches, aquesta amb verduretes es molt sana, la setmana passada en vaig passar una al bloc amb embotis i formatges
    Petons

    ResponElimina
  12. Me encantan los quiches, ya tengo varios editados, y este tuyo tiene muy bonita estampa, besitos

    ResponElimina
  13. Uuuuooo reina!! Quina il·lusió lo de la pannacotta... i que t'hagi agradat la combinació de pera i vainilla!!!
    Aquesta quiche ha de ser fantàstica!
    Petons guapa
    Sandra

    ResponElimina
  14. A mí me va lo rústico. Y punto ;) donde se ponga algo así que se quiten esos platos perfectos que da miedo comer, debe estar de muerte!!

    ResponElimina
  15. Quina quiche més bona! Té una pinta exquisida i està feta amb verdures, com ens agrada a ESfruita!

    Avui a Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa

    ResponElimina
  16. Una quiche boníssiam amb tantes verdures!!!! I la foto t'ha quedat preciosa!!
    Petons

    ResponElimina
  17. Un pinta sensacional!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. les quiche són boníssimes de totes les maneres!!! petonets guapa

    ResponElimina
  19. Jo també sóc del club de les quiches! Una més a la llista de pendents.

    ResponElimina
  20. Que temptadora aquesta quiche!!!! T'arreglen qualsevol sopar les quiches, eh?
    petonets

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta! M'encanten les quiches, fàcils, ràpides, quedes genial i estan mmmm boníssimes!!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  22. hummm que buenísima idea, creo que te la voy a versionar este finde con los ingredientes qeu tengo por casa!!! yupiiii! besitos wapa

    ResponElimina