dijous, 7 de juny del 2012

Coca salada de botifarres

Aquesta coca ja fa temps que circula per casa, et treu més d'un maldecap del damunt i en un moment tens un sopar informal la mar de deliciós.

Els ingredients conjuguen perfectament, la poma i les panses lliguen molt bé amb la carn de porc i l'envoltori de la pasta philo li acaba de donar un toc cruixent i lleuger perfecte. Us animo que la proveu!
Ingredients (2 persones):
- 6 fulles de pasta philo
- 400 gr de carn picada de porc
1/2 botifarra negra
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 1/2 poma
- un grapat de panses sultanes
- orenga
- sal
- pebre
- oli
- llavors de rossella

Partim la ceba per la meitat, la tallem a rodanxes fines i la sofregim en una paella amb una mica d'oli. Pelem l'all, el laminem i l'afegim amb la ceba, salem lleugerament.

En el moment en que començi a daurar-se afegim la carn picada i la remenem. Hi tirem un polsim de pebre i d'orenga al gust i deixem que es vagi daurant a foc mig.

De mentres pelem la poma, la dividim en quarts i l'afegim a lamines fines. Pelem la botifarra negra, la tallem a daus i l'afegim amb la resta d'ingredients.

Per últim incorporarem el grapat de panses sultanes i deixarem que es vagi coent tot el conjunt fins que la carn quedi feta. Retirem del foc i reservem.

Estirem 3 fulles de pasta philo i col·loquem la meitat de la carn al centre. Tanquem com si féssim un paquet, primer dels costats més petits fins acabar tancant de dreta a esquerra amb els costats més amples. Segellem tot pintant amb una mica d'aigua i després pintem tot amb oli i espolsem unes llavors de rossella pel damunt.

Enfornem a 250º uns 15-20 min. En el moment en que veiem que s'enrrosseix massa tapem amb paper d'alumini i deixem que s'acabi de fer.

Bon profit! 

17 comentaris:

  1. Nunca, nunca, he probado la butifarra. Ves como necesito ir???? ;)
    Este verano espero que se logre, si no hacemos lo que yo quiero, que es ir a Croacia, y hacemos lo que mi marido quiere, que es ir a la Costa Brava, entonces vive Dios que paso unos días en Barcelona.
    Yo que soy de ciudad con mar... sé que me encantará ;)

    ResponElimina
  2. Oohhh que rico,la combinación filo-butifarra es super rico y ese croc-croc muy apetecible ;))

    CAriños

    ResponElimina
  3. ok, ja m'has animat! M'encanta la proposta que fas de barrejar la botifarra i la poma, a més de desengreixar està boníssima! També m'ha agradat molt el toc final a la philo amb les llavors de rosella... nyam, nyam! Petonet, guapa

    ResponElimina
  4. M'encanta la pasta fil·lo, cruixent i lleugera. El contrast dolç i àcid de la poma i les panses ha de quedar molt bé amb la carn de porc. Boníssim!

    ResponElimina
  5. A mi també m'agrada barrejar botifarra amb poma. La presentació amb la pasta filo preciosa

    ResponElimina
  6. que delicia me parece muy original porque por aquí no comemos mucha butifarra, pero tengo que probarla se ve divina! besitos

    ResponElimina
  7. com una empanada!! que bona amb pasta de full!! petons

    ResponElimina
  8. Una coca boníssima, només que jo canviaria la botifarra negre per blanca.
    Quina foto més xula!
    Nani

    ResponElimina
  9. Oh! boníssima, poma, philo i botifarra què més es pot demanar.

    ResponElimina
  10. Ummmmm senzillament deliciosa. Amb aquests ingredients no pot ser d’altre manera
    Petons

    ResponElimina
  11. Vaya pinta tan apetecible, me gusta muchísimo tu propuesta, resulta un bocado maravilloso.

    Enhorabuena por el blog.

    un beso

    ResponElimina
  12. Hola!
    segur que m'agrada, aquest tipus de combinacions de carns amb fruites dóna molt bon resultat i la pasta philo amb aquest toc cruixent .... mmmmm que bo!!!

    salutacions, Anja de blogandcook.

    ResponElimina
  13. Hola a Tod@s!!
    En Daveiga hemos visto en los últimos meses a través de nuestro blog la cantidad de recetas que sois capaces de elaborar con nuestras galletas marineras. Ahora damos un paso más. Os planteamos que nos enviéis fotografías de envases de nuestras marineras en el lugar de la península en el que estéis, en la playa, en la iglesia más famosa de vuestra aldea o ciudad, con amigos y familia,…. Queremos hacer un viaje a través de los lugares de España y Portugal donde se consumen nuestras marineras. Las bases en nuestro blog www.daveiga.info.
    El concurso, siguiendo con la filosofía de trabajo que caracteriza a Daveiga, tiene fines solidarios. Por cada fotografía presentada y admitida a concurso donaremos un lote de nuestros productos al Banco de Alimentos de Lugo.
    Así que ya sabéis. Animaos todos a participar, mucha suerte y por supuesto muchas gracias a tod@s!!!
    Por cierto, Si tenéis problemas para localizar nuestras mariñeiras para participar en nuestro concurso solidario ya sabéis que se pueden encontrar en los hiper de Carrefour, pero también podéis conseguirlas a través de internet en páginas como esta que os dejo a tod@s: http://www.shopmania.es/alimentos/p-galletas-marineiras-con-mantequilla-estuche-200-g-8040719

    ResponElimina
  14. Mmm que rico! me gusta! la pasta philo me encanta tan crujientita, además es que admite rellenos mil! este que nos traes me gusta mucho , tomo buena nota.
    Besitossss

    ResponElimina
  15. Y yo sin probar la butifarra... y perdiéndome esta delicia.

    Besos.

    ResponElimina
  16. Jo faig una quiche amb butiffara negre i poma i la combinació agrada molt... Prenc nota per fer-ne d'aquesta manera.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Quina delícia, fa una pinta fabulosa! La carn del porc amb les panses i la poma ens sembla una combinació molt bona de sabors.

    Avui, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us portem un batut de préssec que lligaria a la perfecció amb aquesta coca. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra! www.esfruita.com/assessorem/batut-dalbercocs

    ResponElimina