El sacher és d'aquells pastissos que he repetit i repetit, i tornat a repetir..., i recordo haver passat per moltes etapes on em quedava ressec, on no arribava a pujar gaire, on la xocolata de cobertura no quedava consistent.... però ara he trobat el punt exacte, en conec els detalls i els trucs per obligació esclar.
Tot i que el típic sacher es cobreix de xocolata negra, sempre he volgut contrastar totes dues xocolates, però el factor cobertura de xocolata blanca sempre se'm resistia. No us ha passat mai que no arriba agafar el punt? o massa líquida o massa freda i plasticosa, total que sempre he tingut problemes amb aquest tipus de cobertura. Però aquesta vegada ha estat la definitiva!
Ingredients:
- 175 gr de xocolata negra
- 150 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 150 gr de farina
- 6 ous
- 1 sobre de llevadura
- 40 ml de Pedro Ximénez
- 125 gr de melmelada de préssec
Posem a fondre la xocolata negra amb la mantega dins un cassó a foc baix. Reservem i deixem refredar.
Ara blanquegem els rovells d'ou amb el sucre fins que se'ns doblin de volum. Afegim la xocolata fossa i mesclem fins que quedi ben integrada. Incorporem la farina juntament amb la llevadura a tandes i remenem fins que no en quedi cap grumoll.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa. Mesclem amb compte i aboquem dins el motlle que tindrem amb paper sulfuritzat.
Enfornem a 150º durant uns 60-70 min, fins que veiem que al punxar-lo amb un ganivet surt net. Un cop el tinguem cuit el deixem refredar damunt una reixeta.
Un truc que utilitzo des de fa temps és retallar el barret si veiem que ens ha pujat molt del centre, i en cas que les vores quedin dures també en retallem uns quants mm per assegurar l'esponjositat. El girem i així tindrem una primera capa totalment recta.
Ara el tallem en tres parts i remullem cada part amb un parell de cullerades de Pedro Ximénez i seguidament hi posem la melmelada de préssec. Repetim l'operació una vegada més i acabem amb l'última capa.
Reservem a la nevera mentre realitzem la cobertura de xocolata.
Ingredients per la cobertura:
- 250 gr de xocolata blanca (preferiblement en gotes)
- 4 cullerades de nata líquida
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
Escalfem la nata líquida juntament amb la xocolata i la vainilla. Anem remenant fins que veiem que comença a fondres però és molt important fer-ho a foc baix, sense que la nata ens bulli.
Un cop tinguem la consistència espessa desitjada l'anem abocant amb compte pel damunt del nostre pastís fins que quedi ben cobert. Reservem a la nevera fins el moment de servir.
Nota: El podeu decorar com preferiu. En aquest cas he espolsat les vores amb cacau en pols i he afegit un toc de vermell que trobo que contrasta molt bé amb la xocolata blanca.
Bon profit!
Qué contraste más bueno!!! me chifla, tengo que probarla así, que el Mini le chifla el chocolate blanco!!
ResponEliminaSi ja tenia pendent fer la sacher normal, perquè m'encanta.... ara tb tinc pendent aquesta! Li ha de quedar molt bé la cobertura amb xocolata blanca.
ResponEliminaPetons
quin tall més maco! segur que qeuda molt bé la xocolata blanca. Petonets
ResponEliminaTe una pinta fantàstica!!!
ResponEliminaUna pregunta: quina mida de motllo has fet servir?
Gracies.
petonets.
te ha quedado genial y el corte perfecto,blanco por fuera negro por dentro
ResponEliminabona setmana
peto
Tinc la sacher negra a pendents, desprès de veure aquesta blanca, també queda a pendents
ResponEliminaPetons
què bona!!!
ResponEliminaUna variació boníssima del pastís tradicinal. Ja de quedar deliciós, per a llaminers de veritat!
ResponEliminaT`ha quedat ben formosa...jo també la tinc pendent per aquí uns dies, però la tradicional.
ResponEliminaJo també tinc problemes amb la xocolata blanca. Normalment em queda massa pastosa. He provat d'afegir-li unes gotes d'oli, però no m'agrada com queda. També ho he provat amb llet però no m'acaba d'agradar. Ara ho provaré amb la nata, a veure. A tu t'ha quedat fantàstic!
ResponEliminaPetons
Buena propuesta,el corte es precioso,queda chulisimo el contraste del color,negro por dentro y tan blanquito por fuera.
ResponEliminaBesets.
acabo de coneixer el teu blog i m'has conquistat amb aquest pastís! jo mai l'he fet pero la tinc pendent de fa molt. Les fotos t'han quedat genials! Seguiré mirant les teves receptes!
ResponEliminaQueda xulíssima amb la capa de xoco blanca, m'agrada molt! I ja ho diuen... quien la sigue la consigue, no?
ResponEliminaPetonets crack!
Sandra
Amb xocolata blanca no l'havia vist mai, molt bo.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Esta sacher te ha quedado genial, me encantaría probarla.
ResponEliminaBesos
La tarta entera tiene un aspecto brutal pero el corte... que se me ha hecho la boca agua... no te digo más.
ResponEliminaBesos.
¡Espectacular! Cada vez que veo una tarta tan rica como esta me convenzo de que yo subo de peso comiendo con la vista porque me las zampo todas. Besos y feliz martes.
ResponEliminaDiana guztaaaa!!! ooohh helenaaaa el proxim aniversari m'has de presentar akesta noieta o em trenkaras el kor!! em puja el sucre i l'ànim cada vegada k miro la foto ( a veure si x fi akonsegueixo deixar-te un komentari...)
ResponEliminaAixò és un pecat!!!!!quina cosa més bona per favor!!!!!t'ha quedat de luxe, mai l'he fet però m'entren ganes al veure aquestes fotos!!!com tu dius el detallet vermell li fa un contrast molt xulo!!!!!genial!!!!
ResponEliminaEt va quedar genial! Mira, amb xocolata blanca no l'he preparat mai!
ResponEliminaPetons!
Que buena con choco blanco....y si es de estas tartas que cuanto más repites,más te gustan,es un auténtica delicia para los amantes del choco....estás de un dulce ultimamente jeje
ResponEliminaUn beso
Hola Helena, estimada, i guapa tu
ResponEliminaquina passada de pastís, em el teu permís, em copiaré la teva proposta , et diré que queda més impressionant de tot negre
mil petonets i gràcies per compartir-la, Susanna