dilluns, 3 d’octubre del 2011

Bundt cake de poma i crema de formatge


Quan vaig veure aquesta recepta al blog Mis recetas bordadas no m'ho vaig pensar gens, l'havia de fer, era una obligació imperativa i totalment amenaçant cap a mi mateixa. Sabia que a casa sorprendria, però és que la combinació de la crema de formatge amb la poma i la crema de praliné de sobre entretén molt al personal com per dir que està exquisit.
Sembla difícil i laboriós però és molt ràpid de fer. Us deixo l'enllaç de la recepta original, i aquí us deixo la meva proposta amb uns quants canvis que vaig fer.
Som-hi que se'ns farà tard!

Ingredients pel pastís de poma
- compota de poma (2 pomes i 50 gr de sucre)
- 250 gr de formatge crema + 50 gr de sucre+ 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 425 gr de farina
- 225 gr de sucre morè
- 2 culleradetes de canyella
- 1 sobre de llevadura
- 4 ous
- 140 ml d'oli d'oliva suau
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 200 gr de poma tallada i picada a daus

Primer de tot prepararem la nostra compota. Pelem les pomes i les tallem a daus grans. Les introduim dins un cassó amb el sucre i deixem que coguin durant 15 min i després les triturem. Reservem la compota.
Ara barrejem la crema de formatge més el sucre i l'extracte de vainilla i reservem a la nevera.

Dins un bol preparem el cake. Mesclem la farina, el sucre, la llevadura i la canyella. Finalment afegim els ous lleugerament batuts, l'oli, la compota de poma i l'extracte de vainilla. Mesclem bé i ara hi afegim la poma talladeta a daus.

Engreixem bé el nostre motlle de bundt cake, i incorporem la meitat de la massa i pel damunt anem escampant la crema de formatge que haviem reservat a la nevera. Finalitzem amb la resta de massa i enfornem uns 60 min a 180º.


Treiem del forn i deixem refredar damunt una reixeta. De mentres prepararem la crema de praliné que posarem pel damunt. Necessitarem:
- 75 gr de sucre morè
- 50 gr de mantega
- 3 cullerades de llet
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 50 gr de formatge crema

Fonem el sucre, la mantega, l'extracte de vainilla i la llet dins un cassó. Un cop s'hagi diluït ho apartem del foc i deixem refredar.
Un cop fred afegim el formatge crema i muntem amb l'ajuda d'unes varilles. Reservem a la nevera uns 45-60 min perquè agafi cos.
Desenmotllem el pastís i untem el barret del nostre bundt cake de poma i crema de formatge amb la cremeta de praliné. Decorem al gust i llest per gaudir.




































Bon profit!

9 comentaris:

  1. Qué pinta!! de lo mejor que he visto en semanas! pa favoritos que va ;)

    ResponElimina
  2. en queda per esmorzar??? m'ha entrat una gana increíble! jijijiji. Molts petonets bonica

    ResponElimina
  3. Wooowww nena si es que es delicioso.yo tambien lo hice,fué la bomba...he de repetir.
    Es lindo, rico, lo tiene todo ;))

    ResponElimina
  4. Porta la crema de formatge a dins? Uau, que original... ha de quedar boníssim. I la crema de sobre ha de ser deliciosa. Recepta apuntada!

    ResponElimina
  5. Cada matí et desperta amb “Es una lata el trabajar” tot emulant Luis Aguilé i tu vas i fas delícies com aquestes? Ets, definitivament, massa bona persona :)

    Petoooooons!

    ( ... mi madre llora en el corral,
    sus tres gallinas se han debido escapar,
    Aparte de esto gracias a dios,
    la vida pasa felizmente si hay amor ...)

    ResponElimina
  6. Mare meva... això deu ser la bomba de bo!!!!! M'encanten els pastissos de poma, i aquest amb la crema de formatge... mmmmmmmm! De 10!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  7. uqe bizcocho mas bueno , tiene una pinta que dan ganas de ponerte ha hacerlo ahora mismito, felicidades, besitos

    ResponElimina
  8. crema de queso por dentro y por fuera esta crema divino seguro
    peto

    ResponElimina
  9. Rico Rico! La manzana tiene que quedar espectácular con esa crema de queso... un abrazoo

    ResponElimina