dimarts, 14 febrer de 2012

Croquetes de bacallà al pil-pil




































El dia 15 de cada mes es converteix en un dia clau i important per molts blocs gastronòmics, avui podriem dir que els blocs dels Fogons de la BordetaXocolata desfeta han convertit el dia 15 de Febrer en el dia internacional de les croquetes, i amb el que agraden les croquetes.... els haviem d'obeir!

Ingredients:
- 250 gr de bacalà net i trossejat
- 3 grans d'all
- oli
- julivert
- 2 cullerades de farina
- 1/2 got de llet o una mica més
- farina de blat de moro
- 1 ou

En una paella hi sofregim els 3 grans d'all llaminats amb l'oli fins que s'enrrosseixin lleugerament. Després afegirem el bacallà esmicolat i l'anem coent a foc mig tot remenant la paella suaument perquè vagi deixant anar la seva pròpia gelatina.
Incorporem un grapadet de julivert fresc i tallat ben finet i seguim remenant pel mànec de la paella fent cercles.

Un cop veiem que ja hem obtingut una salseta prou espessa, incorporem els dues cullerades de farina i seguidament anem abocant la llet. Si veieu que en necessiteu més n'afegiu, això considero que ho ha de veure un mateix.
Anem remenant i deixem coure a foc baix uns 10-15 min fins obtenir una massa espessa i homogènia. Aboquem la massa de croquetes a una besuguera i la tapem amb paper film tocant la pròpia massa perquè no se'ns faci crosta. Deixem refredar.

Un cop tinguem la massa freda hi donem la forma amb una cullera prèviament humitejada en aigua, o amb les pròpies mans.
En aquest cas les he arrebossat en ou i farina de blat de moro, però podeu seguir el procés tradicional de farina, ou i pa ratllat.

Un cop les tinguem arrebossades les tindrem a punt per coure o bé les podem congelar i disfrutar-les en un altre moment.

Bon profit!

24 comentaris:

  1. Qué idea!! me encanta venir por aquí ;)

    ResponElimina
  2. Aquest mes jo també he fet croquetes de bacallà, però una mica diferents a les teves... que bones qeu són, mareta!!! Petonet i ens llegim pel 15 d'Els Fogons de la Bordeta i Blaukitchen!

    ResponElimina
  3. Molt bona idea ficar-hi un farcit de bacallà al pil-pil, la veritat es que li han de donar un gust boníssim!

    Petons

    ResponElimina
  4. Wow que bona idea!
    Molt bona proposta pera les croquetes, t'han quedat genials i m'encanta el bacalla mmm

    Marina que l'altra organitzadora es la Marina pero de Xocolata Desfeta jaja, som moltes Marinas ;)
    Un petonet

    ResponElimina
  5. Si són de bacallà segur que són bones! m'encanta!

    ResponElimina
  6. Les croquetes que a casa agraden més (de les congelades) són les de bacallà. No em vull imaginar la festa que s'organitzaria si fossin com les teves!... Això son croquetes de bacallà artesanes i fetes amb tota cura.... quan passes per casa?...

    ResponElimina
  7. Unes croquetes com de mana!! Que bo!
    petons

    ResponElimina
  8. Sou uns artistes fent croquetes: quins farcits tan originals!!!!
    Ara mateix em prendria unes quantes, que s'apropa l'hora del vermut....

    ResponElimina
  9. Havia vist croquetes de bacallà, però així de bacalla al pil pil no, son molt originals! I segur que estan molt bones.
    Petons

    ResponElimina
  10. El bacallà no m'entusiasma, però en forma de croquetes o de bunyols me'l menjo molt de gust. Han de quedar unes croquetes bones i molt gustoses!

    ResponElimina
  11. De lluç, de rap, de gambes...I ara al pil, pil, bieeeennnn!!! A mi també m´encanten els bunyols de bacallà, per tant, m' imagino el gustet que deuen tenir..mmmmmmmm !!!!!

    ResponElimina
  12. Ja ho diuen: "bacallà i no va dir res!" je, je... aquestes croquetes teves són per quedar-se bocabadat! Delicioses. Petons

    ResponElimina
  13. Moooooooolt bones!! les de bacallà són de les meves preferides, bé i les de bolets, i les de formatges... ho confesso, sóc addicta a les croquetes!!
    petonets

    ResponElimina
  14. Oh, que bones....croquetes de bacallá. m'encanten.
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Així m'agrada, que sigueu obedients! jajajaja Són una passada de bones les croquetes de bacallà... però al pil-pil? això ja és la bomba!!!
    Moltes gràcies per participar guapa!!!
    Petoons
    Sandra

    ResponElimina
  16. que pinta que tienen, quedaron muy cremosas por dentro! me encantan!

    ResponElimina
  17. Si ya me encanta el bacalao al pilpil, encerrado en una croqueta y crujiente me va a enloquecer. Un beso

    ResponElimina
  18. Les de bacallà les he provades, però al pil-pil ja no! Han d'estar realment de vici... Es veuen delicioses!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  19. T'ha quedat alguna? Segur que no!! per que fan un goig que és per començar i no parar!!
    Petons

    ResponElimina
  20. ¡De bacalao al pil-pil! ¡Deben estar deliciosas! ¡Se ven jugosas! Besos.

    ResponElimina
  21. Quina ocurrència més original!
    Nani

    ResponElimina
  22. al pil pil???? que completes nena!!! ets una artista. petonets guapa

    ResponElimina
  23. uaauuu bacallà al pilpil i en forma de croquetes!! meravellòs!! petons

    ResponElimina
  24. Quina bona manera de menjar el bacalla al pil.pil, han d´estar de luxe aquestes croquetes... petons,

    ResponElimina