Tenint en compte que aquest mes començen els aniversaris de familiars i amics, aprofito l'ocasió per presentar aquest pastís d'aniversari que vaig preparar per la festa del meu pare al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes.
Un pastís molt senzill de fer, que potser sembla laboriós pels passos a seguir però el resultat és d'allò més gratificant i sobretot vistós.
Ingredients pel pastís:
- 150 gr de mantega en pomada
- 200 gr de sucre
- 4 ous
- 225 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- melmelada de gerds
- gerds
- sucre llustre
Primer encenem el forn i el preescalfem a 170º.
En un bol mesclem la mantega i el sucre fins que ens quedi una textura gairebé espumosa. Aleshores anirem afegint els ous un a un fins que s'integrin del tot a la massa.
Incorporem la farina amb la llevadura en dues tandes, i un cop tinguem la massa preparada l'aboquem al nostre motlle.
Enfornem uns 25-35 min i ho comprovem punxant el pastís. Treiem del forn i deixem refredar.
Muntatge del pastís:
Partim el pastís per la meitat, i untem amb melmelada de gerds la meitat del pastís. Pel damunt i anem escampant amb compte la crema pastissera.
Col·loquem l'altre meitat del pastís al damunt del farcit i acabem amb una altra capa ben escampada de crema pastissera.
Acabem tot posant els gerds per tota la superfície i espolsant amb un xic de sucre llustre.
Bon profit!
Estas tartas me pueden!!!
ResponEliminaESpectacular, para no poder parar!!!
Todo un capricho y un deleite para el paladar.Un abrazo, Clara.
ResponEliminaDeliciosa!!!Este tipo de tartas me encantan,son tan buenas,como bonitas.
ResponEliminaBesets.
Sempre fas uns pastissos molt bons... mmm... i aquest, a més a més, sembla molt fàcil de preparat! Molt bo, amb els gerds... petonet!
ResponEliminaEls de crema pastissera són uns dels meus preferits. Lliga molt bé amb qualsevol fruït. Es veu deliciós.
ResponEliminaUna veritable delícia! la crema m'encanta!
ResponEliminaLa combinació de crema pastissera amb fruita és tot un clàsic que no falla mai. Un pastís d'aniversari perfecte!
ResponEliminaÈS un pastís d'èxit assegurat la crema amb la fruita és genial!! Els gerds eren congelats?
ResponEliminaNo, frescos de la casa ametller de Granollers, segur que ja saps on és ;)
EliminaThe colors and textures in your photos make it look so tempting.
ResponEliminaOoooooooo, per favor, m'encanta la combinació de crema amb fruites.....
ResponEliminaPetonets.
Quina pinta més bona!! Crema i melmelada, una combinació perfecta... :D
ResponEliminaCrema i gerds...Em noto el gust al paladar.
ResponEliminaNani
Aquesta combinació de crema i gerds, és de les millors, a part de la xocolata es clar!! no em cansaria mai de mejar. Petons
ResponEliminaolé!!! i a sobre em crema, amb el que a mi m'agraden es pastissos de crema! jajajajja. moltíssimes gràcies bonica per participar. petonets
ResponEliminaQue tarta tan preciosa te ha quedado, me llevo un trocito.
ResponEliminaUn besín.
M'encanta, el bescuit, la crema i els gerds....tooottt!! un pastís d'aniversari genial!! petons
ResponEliminaQue maco queda amb els gerds per sobre! I ha d'estar molt i molt bo, totes les capes m'encanten!!
ResponEliminaPetons
Una magnifica tarta, me encanta unos sabores muy diferentes, besos.
ResponEliminaDoncs aquest pastís seria perfecte per mi: crema i gerds, m'encanten!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries.
Crema i gerds!!! M'encanta la combinació....
ResponEliminaPtns
Ja no puc mes! estic morta de fam! jaja em menjaria un tros del teu pastís, ara mateix nyammm
ResponEliminaSuperbo!
Un petonet