dilluns, 13 de febrer del 2012

Pastís de crema i melmelada de gerds

Tenint en compte que aquest mes començen els aniversaris de familiars i amics, aprofito l'ocasió per presentar aquest pastís d'aniversari que vaig preparar per la festa del meu pare al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes.

Un pastís molt senzill de fer, que potser sembla laboriós pels passos a seguir però el resultat és d'allò més gratificant i sobretot vistós.

Ingredients pel pastís:
- 150 gr de mantega en pomada
- 200 gr de sucre
- 4 ous
- 225 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- melmelada de gerds
- gerds
- sucre llustre

Primer encenem el forn i el preescalfem a 170º.
En un bol mesclem la mantega i el sucre fins que ens quedi una textura gairebé espumosa. Aleshores anirem afegint els ous un a un fins que s'integrin del tot a la massa.

Incorporem la farina amb la llevadura en dues tandes, i un cop tinguem la massa preparada l'aboquem al nostre motlle.
Enfornem uns 25-35 min i ho comprovem punxant el pastís. Treiem del forn i deixem refredar.

Muntatge del pastís:

Partim el pastís per la meitat, i untem amb melmelada de gerds la meitat del pastís. Pel damunt i anem escampant amb compte la crema pastissera.

Col·loquem l'altre meitat del pastís al damunt del farcit i acabem amb una altra capa ben escampada de crema pastissera.
Acabem tot posant els gerds per tota la superfície i espolsant amb un xic de sucre llustre.

Bon profit!

22 comentaris:

  1. Estas tartas me pueden!!!
    ESpectacular, para no poder parar!!!

    ResponElimina
  2. Todo un capricho y un deleite para el paladar.Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Deliciosa!!!Este tipo de tartas me encantan,son tan buenas,como bonitas.
    Besets.

    ResponElimina
  4. Sempre fas uns pastissos molt bons... mmm... i aquest, a més a més, sembla molt fàcil de preparat! Molt bo, amb els gerds... petonet!

    ResponElimina
  5. Els de crema pastissera són uns dels meus preferits. Lliga molt bé amb qualsevol fruït. Es veu deliciós.

    ResponElimina
  6. Una veritable delícia! la crema m'encanta!

    ResponElimina
  7. La combinació de crema pastissera amb fruita és tot un clàsic que no falla mai. Un pastís d'aniversari perfecte!

    ResponElimina
  8. ÈS un pastís d'èxit assegurat la crema amb la fruita és genial!! Els gerds eren congelats?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, frescos de la casa ametller de Granollers, segur que ja saps on és ;)

      Elimina
  9. The colors and textures in your photos make it look so tempting.

    ResponElimina
  10. Ooooooooo, per favor, m'encanta la combinació de crema amb fruites.....
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Quina pinta més bona!! Crema i melmelada, una combinació perfecta... :D

    ResponElimina
  12. Crema i gerds...Em noto el gust al paladar.
    Nani

    ResponElimina
  13. Aquesta combinació de crema i gerds, és de les millors, a part de la xocolata es clar!! no em cansaria mai de mejar. Petons

    ResponElimina
  14. olé!!! i a sobre em crema, amb el que a mi m'agraden es pastissos de crema! jajajajja. moltíssimes gràcies bonica per participar. petonets

    ResponElimina
  15. Que tarta tan preciosa te ha quedado, me llevo un trocito.
    Un besín.

    ResponElimina
  16. M'encanta, el bescuit, la crema i els gerds....tooottt!! un pastís d'aniversari genial!! petons

    ResponElimina
  17. Que maco queda amb els gerds per sobre! I ha d'estar molt i molt bo, totes les capes m'encanten!!
    Petons

    ResponElimina
  18. Una magnifica tarta, me encanta unos sabores muy diferentes, besos.

    ResponElimina
  19. Doncs aquest pastís seria perfecte per mi: crema i gerds, m'encanten!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  20. Crema i gerds!!! M'encanta la combinació....
    Ptns

    ResponElimina
  21. Ja no puc mes! estic morta de fam! jaja em menjaria un tros del teu pastís, ara mateix nyammm
    Superbo!
    Un petonet

    ResponElimina