divendres, 10 de febrer de 2012

Tarta salada de carbassa, carxofes i emmental

Una recepta plena de nutrients amb les propietats beneficioses de la carbassa i les carxofes, dins d'una tarta salada que ens podria recordar perfectament a una quiche molt més lleugera gràcies a la pasta philo.

Ingredients:
- 9 fulles de pasta philo
- 600 gr de carbassa tallada a trossos
- 2 carxofes
- 3 ous
- 140 ml de llet
- 50 gr de formatge emmental ratllat
- orenga, sal, pebre i oli

Encenem el forn i el preescalfem a 200º. En una safata hi posem la carbassa, i l'amanim amb sal, pebre i oli. Tapem amb paper d'alumini i deixem que es faci uns 30 min al forn. Un cop cuita la retirem del forn destapem i deixem refredar.

Al damunt d'un tros de paper sulfuritzat estenem 3 fulles de pasta philo, pintem pel damunt amb una mica d'oli i col·loquem 3 fulles més en diagonal. Repetim l'operació amb les altres 3 fulles però en l'altre sentit. Introduim el paper sulfuritzat amb la pasta philo dins d'una paella o motlle, introduim la pasta philo restant replegada per dins sense preocupar-nos gaire de l'aspecte.

En un bol triturem la meitat de la carbassa, seguidament hi afegim els ous, la llet i l'orenga.
Netejem les carxofes, les tallem a quarts i les saltejem a la paella.
A la base de la nostra tarta salada hi posem els trossos de carbassa que teniem reservats, les carxofes saltejades i finalment afegim el batut que hem fet prèviament amb la llet i els ous.

Espolsem el formatge ratllat pel damunt i enfornem uns 45 min a 180º. Un cop veiem que la pasta philo s'enrrosseix tapem amb paper d'alumini i deixem que s'acabi de fer.

Bon profit!

12 comentaris:

  1. Unos ingredientes riquísimos y muy bien combinados, me encanta. Un saludo, Clara.

    ResponElimina
  2. M'encanta! Al final em posaré a fer una quiche... perquè avui ja és el tercer bloc que veig tan i tan bo!!! Carai, amb carxofes i tot! Deliciós. Petonet

    ResponElimina
  3. Una delicia de tarta, t'ha quedat estupenda!
    Petons

    ResponElimina
  4. Sóc fan de les quiches, sóc fan de la pasta fil·lo i sóc fan de la carbassa, així que aquesta recepta m'encanta!!!

    ResponElimina
  5. Carbassa + carxofes + emmental + pasta fil·lo = cor robat!!! me l'enduc ara mateix cap a la meva cuina!!!

    ResponElimina
  6. mira que m'agraden aquest tipus de pastissos, i encara no l'he tastat amb carbassa! té molt bona pinta. petonets

    ResponElimina
  7. Muy rica y super sana!! Fantástica combinación!

    ResponElimina
  8. Las alcachofas me encantan, pero la calabaza no tanto, de todos modos así todo junto y encima con quesito seguro que me lo como, porque tiene una pinta deliciosa.
    Un besín.

    ResponElimina
  9. Oh, m'encanta amb la carbassa i les carxofes! I la philo tot un encert! :)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  10. L'altre dia, al blog de la Dolors, vaig veure una proposta semblant amb carbassó i parmesà. No sé amb quin dels dos em quedaria... Hauré de provar-los!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  11. Se queda en favoritos,inmediatos!Pero que tarta más rica y encima con filo,bueníisima,me la llevo,eh!

    Un saludo

    ResponElimina
  12. Cómo me gustan estas tartas saladas, son tan buenas!!! No he mezclado nunca la calabaza y las alcachofas.
    Un besito

    ResponElimina