diumenge, 26 de febrer del 2012

Pastís de maduixes amb nata

Avui ha fet un dia tremendament primaveral,  i que millor que acabar de gaurdir-lo amb un tallet d'aquet pastís. Sincerament mai he provat la combinació de maduixes amb nata dins d'un pastís però només pel goig cromàtic a un ja li acaba d'alegrar el dia, per no parlar del paladar...

En aquest cas haig d'esmentar que la recepta és feta amb ingredients 0% lliures de lactosa, perquè la meva mare en gaudeixi fins l'última engruna. Un pastís senzill de fer, refrescant i sobretot vistós... molt vistós...

Ingredients:
- 125 gr de margarina en pomada
- 175 gr de sucre
- 4 ous
- 225 gr de farina
- 1 sobre de llevadura
- 1 culleradeta d'essència de vainilla

Dins un bol mesclem la margarina estovada amb el sucre. Seguidament anem afegint els ous un a un fins que s'integrin del tot a la masssa. Afegim la culleradeta d'essencia de vainilla.

Anem afegint la farina juntament amb la llevadura en dues tandes fins aconseguir una mescla homogènia i sense grumolls.

Per últim incorporem la massa dins el motlle, en el meu cas vaig utilitzar un de 20 cm de dimàmetre.
Enfornem durant uns 40-45 min a 180º. Un cop fet el deixem refredar al damunt d'una reixeta.

Ingredients pel farcit:
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 50 gr de sucre
- maduixes

Dins un petit bol mesclem la nata líquida amb el sucre i ho muntem amb unes varilles fins obtenir una nata ferma.
Partim el pastís per la meitat, el girem perquè el barret ens faci de base i ho cobrim amb unes maduixes llaminades i escampades per tot el pastís. Tapem les maduixes amb la meitat de la nata.

Tapem amb l'altra meitat del pastís, ho cobrim amb la nata restant i adornem al gust amb unes maduixes. En el meu cas vaig aprofitar també uns retalls de maduixes dessecades per donar-hi un contrast.

Bon profit!

20 comentaris:

  1. Les maduixes amb nata són un clàssic sensacional, de manera que a dins d'un pastís han de quedar bé per força. Segur que la teva mare haurà gaudit molt del pastís ;)

    ResponElimina
  2. La nata també és sense lactosa? Genial, m'interessa! :D
    El pastís fantàstic, les maduixes amb nata em xiflen!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Per molts anys, quin pastís més guapoooo!!!

    ResponElimina
  4. Qué ganas de un buen trozo, tiene una pinta increible. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  5. Jo vaig fer una vegada un pastis farcit de maduixes amb nata i va tenir molt d'exit...
    Segur que aquest tambe ha triumfat!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Te ha quedado genial la tarta,para mi que me encantan las fresas es un verdadero manjar. Me quedo con la receta. Besicos

    ResponElimina
  7. Como lucen de bien estas tartas con fresa y crema,una tentación.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  8. és maquíssim!!! m'agrada molt com l'has decorat!!! molts petonets

    ResponElimina
  9. Ummm que bones les maduixes i la nata!

    ResponElimina
  10. Uf, es uno de mis favoritos, las fresas, la nata y el bizcocho, divino!!

    ResponElimina
  11. maduixes, nata i mantega!! 3 ingredients que m'apassionen!!! un pastís deliciós i tan!! nyammmm

    ResponElimina
  12. Un gâteau délicieux et bien tentant.J'en prendrai bien un morceau.
    A très bientôt

    ResponElimina
  13. Un pastís senzill de fer i deliciós... i sense lactosa! Perfecte per obrir boca a la primavera... petons

    ResponElimina
  14. Quina patxoca!! Les maduixes donen tant color...
    Petons

    ResponElimina
  15. Que cosa mas Buena!!!...se puede repetir?
    Besets.

    ResponElimina
  16. Fabuloso blog.
    Te seguiré con tu permiso, y visitare con detenimiento tus trabajos.
    Saludos desde Canarias.

    ResponElimina
  17. Que bonitas quedan las fresas en lospasteles..
    Besos

    ResponElimina
  18. Un pastel así con las fresas ya alegra cualquier sobremesa.
    Saludos

    ResponElimina
  19. Ce gâteau est Merveilleux!! Bon jeudi:)xxx

    ResponElimina