dijous, 16 febrer de 2012

Galetes de xocolata blanca i crema de xixona


Ultimament no sé si ha sigut el fred o què, però les galetes es deixen caure molt per casa.
Recordant la mítica pel·lícula de Forrest Gump hi ha un personatge boníssim que m'agradava molt i és el seu amic Bubba, expert en el negoci de les gambes on la seva família les prepara de toooootes les maneres possibles, amb pebrot, amb fideus, al forn, estofades, en crema, etc...
Doncs això... crec que m'estic convertint en el Bubba de les galetes!

Aquestes són aparentment normaletes però sorprenen a cada mossegada. Especials pel toc de la crema de xixona que encara emfatitza més la xocolata blanca, senzilles de preparar i ideals per endolçir-nos de bon matí.

Ingredients:
- 100 gr de mantega en pomada
- 200 gr de sucre
- 300 gr de farina
- 1 ou i un rovell
- 1 culleradeta d'emulsionant de vainilla
- 1 culleradeta de llevadura
- 100 gr de xocolata blanca trossejada
- 2 cullerades de crema de xixona o praliné (80 gr aprox)

Mesclem en un bol la mantega estovada amb el sucre. Afegim l'ou i un cop integrat acabem d'afegir el rovell que ens falta.

Barrejem la farina amb la llevadura i ho aboquem al bol en dues tandes. Quan tinguem una massa homogènia incorporem la resta d'ingredients, l'emulsionant, la crema de xixona i la xocolata blanca que haurem trossejat prèviament amb un ganivet.

Al damunt d'una safata del forn amb paper sulfuritzat hi anem posant cullerades mitjanetes amb uns 5 cm d'espai entre elles, no cal que siguin molt plenes ni perfectes perquè ja s'estendran amb la calor.

Enfornem uns 10-12 min a 180º, i les treiem quan s'han enrrossit de les vores. Les anem treient i deixem refredar al damunt d'una reixa.

Bon profit!

17 comentaris:

  1. uuufff aixo es un pecat capital!! no pararia mai de menjar-ne! t'han quedar guapissimes!!! petons

    ResponElimina
  2. Menuda receta, de rica....
    Que cosa mas deliciosa :D
    Un besito!
    httpp://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Quines galetes més originals i llamineres! La xocolata blanca i la crema de torró ha de convertir unes senzilles galetes en unes galetes espectaculars. M'apunto la recepta!

    ResponElimina
  4. Vaya cosa rica, para disfrutar. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  5. Aún tengo un bote de crema de xixona de navidad.
    Le van a encantar a mi peque, es el monstruo del choco blanco!

    ResponElimina
  6. QUE BUENO POR DIOS!! y yo a dieta, no es justoooooooooo, en cuanto acabe la dieta engordo cone stas galletas, jeje
    un beso

    ResponElimina
  7. Que ricas deben estar, me llevo la idea para hacerlas con mi nieta, le va a encantar, para mi sola ya es mucho dulce lo que llevo desde navidad jajaja, besitos

    ResponElimina
  8. Requetebones, Bubba! petonet

    ResponElimina
  9. Caramba que galletitas tan ricas, los ingredientes son buenísimos! Cuantas ganas tengo de hacer galletas!!!

    Besossss

    ResponElimina
  10. Visca el Bubba de les galetes! M'agraden més que les gambes... Jeje!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  11. I és que són tan bones les galetes. Quan els hi agafes el punt...
    Nani

    ResponElimina
  12. ¡¡¡BONIIIIIIIIISSIMES!!!!!

    ResponElimina
  13. Des biscuits très réussis. J'en mangerai quelques-uns avec plaisir.
    A très bientôt

    ResponElimina
  14. Umm, estas galletas tienen que estar buenísimas, acompañando un cafecito.
    Un besín.

    ResponElimina
  15. Apa que bones aquestes galetes !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  16. jajajaja molt bo lo del Bubba! tu segueix pensant amn receptes de galetes!! petonets

    ResponElimina