dilluns, 20 de febrer del 2012

Pie Britànic de vedella, cervesa negra i formatge

Aquesta recepta la vaig veure en un enllaç a Whole kitchen on en Jamie Oliver ens ensenya a preparar un clàssic de la cuina britànica, el Pie.
Consta d'un estofat que pot ser preparat amb qualsevol tipus de carn, ja sigui vedella, pollastre, porc, etc... amb les verduretes corresponents i un bon cop de forn. Finalment s'embolcalla amb una pasta de full que acaba de guarnir el plat, i l'olor que deixa anar és inigualable.

Aquí us deixo l'enllaç perquè disfruteu de l'escena, la recepta és molt fàcil de seguir però en el meu cas vaig prescindir de la mantega, l'aigua i vaig fer un canvi en el tipus de formatge.

Ingredients:
- 1 llàmina de pasta de full
- 400 gr de vedella per estofat
- 1 pastanaga
- 2 branques d'api
- 1/2 ceba
- 1 gra d'all
- 5 xampinyons
- 1 ampolla de cervesa negra Guiness de 33 cl
- 100 gr de formatge Emmental
- 1 cullerada de farina
- un pessic de romaní
- oli
- 1 ou



Primer encenem el forn i el preescalfem a 180º.
En una cassola hi aboquem un raig d'oli, tallem la ceba fen fina i la sofregim. Afegim el gra d'all ben picat i el romaní.
Mentres pelem la pastanaga i la tallem a llàmines fines. Pelem l'api i en treiem els fils, el piquem i ho aboquem tot a la cassola.
Netejem els xampinyons, els piquem i els afegim a la cassola. Remenem bé i de mentres netejem la carn separant l'excés de greix. Aboquem la vedella a la cassola i deixem sofregir uns 2 minuts.
Finalment incorporem la cervesa Guiness i a continuació la cullerada de farina.
Remenem bé i seguidament tapem la cassola i l'introduim al forn, on tindrem l'estofat durant unes 2 hores aproximadament.


Un cop tinguem l'estofat afegim dins la cassola els 100 gr de formatge ratllat. Reservem.
Ara dividim la pasta de full en dos reservant 1/4 per tapar el Pie. En un recipient com una safata, motlle o paella hi col·loquem una part de la nostra llàmina de pasta de full que farà de base.

Aboquem l'estofat a dins i ho tapem amb els sobrants i part de la nostra pasta de full que haurem reservat per fer la tapa.
Ho pintem amb ou batut per segellar-ho bé i enfornem uns 40 min a 180º.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. M'encanta el cruixent de la pasta de full. Ha de quedar un pastís molt gustós, ideal per a un dinar especial de diuenge ;)

    ResponElimina
  2. no n'he fet mai! i estic convençuda que m'agradaria molt!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  3. Buenisimo!...sin duda un plato de fiesta.
    Besets.

    ResponElimina
  4. el jamie oliver i les seves fabuloses receptes... una més de pendent!! petons!

    ResponElimina
  5. Al veure la paella sento l'olor...
    Nani

    ResponElimina
  6. Veient l'estofadet, ha d'estar molt bo! M'encanta, sóc fan d'en Jamie!!

    ResponElimina
  7. Me chifla, y qué poco los hago... se me hace la boca agua a estas horas!!

    ResponElimina
  8. Nosaltres no hem fet mai de Pie, però segur que esta moolt bó!! Te molt bona pinta!!

    ResponElimina