Aquest diumenge va ser un dia especial per mi, era la mitja marató de Granollers i amb la meva parella ens haviem entrenat a consciència, però una lesió desafortunada em va obligar a seguir el camí sola. El fet de perdre un company amb qui coordines els ritmes perfectament i comparteixes la mateixa il·lusió et desmoralitza, però no poder-la fer encara és pitjor. Així que sabia que no em podia fer enrrera i que l'havia de fer per nassos, deixant la por a casa i sobretot per tots dos.
I com que sóc persona de nervis i aìxò se'm nota en el bon humor que puc arribar a desprendre en forma de "xispasos", sabia que la tarda del dia abans havia de mantenir-me beeeeen distreta, de forma que em vaig posar mans a l'obra amb aquest pastís que requeria una mica de feineta, però francament ara penso que m'hauria d'haver buscat un altre encara més laboriós!
Es tracta d'un pastís molt cremós, la galeta només suporta la deliciosa crema de xocolata que es fon al paladar, i la nata.... un bon acompanyant. No trigueu en provar-lo, és una passada.
Ingredients per la base de galeta:
- 250 gr de mantega
- 2 cullerades de cacau en pols pur
- 120 gr de mantega en pomada
- 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades d'aigua
Mesclem la farina amb el cacau en pols. En un bol barrejem la mantega amb el sucre, i seguidament anem afegint la farina i el cacau fins obtenir una massa de galeta trencadissa.
Afegim les dues cullerades d'aigua i treballem bé la massa fins obtenir una bola compacta. L'emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera un mínim de 30 min.
Un cop hagi passat aquest temps l'estenem a la base del nostre motlle i anem aplanant la superfície amb l'ajuda d'una cullera.
Enfornem a 190º uns 10-15 min. La treiem i la deixem refredar.
Ingredients per la crema:
- 150 gr de mantega en pomada
- 200 gr de sucre
- 4 ous
- 150 gr de xocolata negra
- 200 ml de nata líquida
Fonem la xocolata negra al bany maria i la deixem refredar.
Batem la mantega juntament amb el sucre i anem afegint els ous un a un fins que es vagin integrant a la massa. Afegim la xocolata desfeta i per últim la nata líquida.
Incorporem la crema obtinguda al damunt de la nostra base de galeta i enfornem uns 45 min a 170º, fins que veiem que hagi quallat bé.
La retirem del forn i deixem refredar al damunt d'una reixeta.
Ingredients per la cobertura:
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 2 cullerades de sucre
- xocolata negra ratllada
Muntem la nata juntament amb el sucre amb l'ajuda d'unes varilles. Quan la tinguem ben ferma l'aboquem pel damunt del nostre Mississipi mud cake que ja el tindrem fred.
Acabem de decorar amb una mica de xocolata negra ratllada o unes virutes, això és al gust de cadascú.
El podeu conservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
M'ha recordat una mica la recepta del coulant, pels ingredients que hi poses i per la forma en què ho preparo. No m'estranya que ens diguis que no triguem a fer-lo. Sembla boníssim! Quina llàstima que haguessis d'acabar sola la marató, però que bé que no et rendissis!! Petonet
ResponEliminaQuina llàstima això de la marató i pel que dius no ho portaves gens bé.
ResponEliminaSuposo que després de la mitja, amb la desfogada que vas fer, ja estàs millor, no?
Petons.
M'agrada molt aquest pastís, a la foto sembla súper cremós, segur que es desfà a la boca.
ResponEliminaEm sap greu ho de la lesió, espero que no sigui greu,i que encara que fos sola gaudisis la cursa!!
Petons
Un gâteau qui semble des plus délicieux.
ResponEliminaje t'en prends un morceau pour goûter.
A très bientôt
Me en anta esta tarta, como te ha quedado de estupenda!!
ResponEliminaEs perfecta
LLàstima no poguessiu acabar els dos juntets!, però això de les curses és així, a vegades al darrer moment flaqueja el que ha "estirat" tota la cursa, una patacada a mitja cursa, una indisposició... Però segur que "a per la propera!". Aquest pastís és una bona manera de distreure's, però també d'agafar energia!. Em sembla preciós i segur vau cruspir-lo en un moment. Una abraçada!
ResponEliminaostres, pobret! quin pastís més bo, no??? així qualsevol es posa bé!!! jajajajajaja. petonets
ResponEliminaEts una campiona!! Jo no seria capaç! A la pròxima segur que la correu juntets!
ResponEliminaAquest pastís és una autèntica passada!
Petons
Sandra
I vas acabar bé la cursa? Felicitats!
ResponEliminaUna manera de distreure's molt bona i ideal per recuperar energies després de la marató, je je je...
Noia, quin premi més automerescut, oi?? Es veu formidable.
ResponEliminaHola linda, acabo de conocer tu blog, lo primero, ya me he hecho seguidora!
ResponEliminaTienes un blog estupendo con unas recetas estupendas.
Menuda pinta la receta del post!
Te invito a que conozcas mi blog
Un besito ^^
http://janakitchen.blogspot.com
A mi també em desestressa cuinar.
ResponEliminaAdmiro als que teniu la capacitat de correr maratons,enhorabona!
Llàstima de la lesió inoportuna. Ara a preparar-vos per la de BCN..
Petonets.
Ahora mismo me sumergía yo en ese mississipi, sin dudarlo. Y me embadurnaba entera de chocolate.
ResponEliminaBesos.
Qué buena pinta tiene y lo mejor debe ser comérselo. Un saludo, Clara.
ResponEliminaQuina bona pinta per favor!!! Esperem que la lesió no sigui greu!!! UNa abraçada!
ResponEliminaPOr Dios por Dios ni te imaginas lo muchisimo que me gusta esta tarta!! Mmmmmm lo que daría por tenerla delante en vivo y en directo!
ResponEliminaTe ha quedado perfecta.
Besos
Bueno habrá más oportunidades para correr juntos,no?....este pastel,como diría mi amiga,ess "orgásmico",con perdón,cada vez que lo hago en como una lujuria,todas nos volvemos como locas y de cachondeo les decimosa nuestros respectivos que ya no los necesitamos más....jeje....un auténtico placer,aque si?
ResponEliminaBesos guapa.
jajaja, bufff és un pastís que només pots menjar quan has cremat les calories de la mitja marató eh! O quan ets una golafre com jo i no vaig a correr però me'l menjo igual, jeje! Té una pinta espectacular, felicitats! I digues a la teva parella que es millori!!!!
ResponEliminaQue bueno está esta tarta, y tan chocolateada, mmm apetece solo verla.
ResponEliminaBesotes
Que buena esta tarta!! Acabo de descubrir tu blog.. me quedo como seguidora.
ResponEliminaBsss