dimarts, 28 de febrer de 2012

Trena de pa jueu


Aquest tipus de pa el vaig veure al blog d'Aliter dulcia, on la Isabel ens presenta dia rere dia unes receptes originals, treballades i sobretot molt vistoses. Per tant us animo a que el visiteu sempre perquè en quedareu hipnotitzats.
Quan vaig veure aquest tipus de pa vaig provar-lo de fer i ja és la tercera vegada que el preparo, és senzillament una passada.
Pels amants dels productes integrals us encantarà, i pels que no us faci el pes us agradarà igual perquè la textura és ben diferent, resulta molt suau i amb una molla semi-consistent que lliga tant amb dolç com amb salat, amb una crosta cruixent i gustós fins l'última engruna.

Ingredients:
- 3 ous batuts
- 125 ml d'aigua
- 50 ml d'oli
- 30 gr de sucre
- 10 gr de sal
- 500 gr de farina blanca
- 100 gr de farina integral
- 1 sobre de llevadura seca
(per decorar):
- llavors de rosella
- 1 rovell d'ou

Posem els ingredients dins la panificadora seguint l'ordre establert. Marquem el programa d'amassar i el deixem que faci el seu curs.
Un cop amassat treiem la bola de la cubeta i ho passem a la taula de treball tot espolsant la base amb un xic de farina.

Dividim la massa en tres parts i les estirem per poder fer la trena. Trenem el pa tot procurant que els nusos del principi i el final quedin amagats a la base del pa.
Deixem reposar en un lloc càlid tapat amb un drap fins que dobli el seu volum, un mínim d'una hora.

Pintem la trena amb el rovell d'ou i espolsem les llavors de rosella pel damunt.
Enfornem uns 40 min a 200º, si veiem que s'enrrosseix massa podem tapar amb paper d'alumini i que segueixi fent-se. Un cop cuit el deixem refredar damunt d'una reixeta.

Bon profit!

18 comentaris:

  1. Eso significa judio?? el pan se ve deluxe!!

    ResponElimina
  2. ESo,eso...de luxe,las semillitas de amapola son todo un acierto ;))

    ResponElimina
  3. Un pan delicioso y te ha quedado perfecto. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  4. Amb aquesta forma queda un pa preciós. Quin greu haver-lo de tallar per menjar... Clar que sempre en pots fer un altre, je je je :)

    ResponElimina
  5. Une brioche bien réussie. Bravo mon amie.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt

    ResponElimina
  6. En Galicia le llaman periquitos, y estan buenisimas, la foto lo dice todo, besos

    ResponElimina
  7. Quina senyora trena! Deu ser boníssima i flonja... i amb les llavors de rosella hi acabes de donar el toc. Molt bo, sí! Petons

    ResponElimina
  8. Quina trena més deliciosa, jo també la vull provar!

    ResponElimina
  9. T'ha quedat de maravella i segur que te un gust...boníssim!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Oh, quin presentació més bona. Me'l menjaria ara mateix.
    Nani

    ResponElimina
  11. Este plato tiene muy buena pinta, te ha quedado delicioso, Enhorabuena por la receta.

    ResponElimina
  12. ¡Impresionante, muy apetecible! Cuando puedas, date un saltito por mi blog que tengo un regalo para ti. Besos.

    ResponElimina
  13. Què formós! Per acompanyar amb xoco, melmelada o un tall de formatge...què bo!

    ResponElimina
  14. Aquí a Suïssa aquest pa es super famós, al país hi ha una gran comunitat de jueus i suposo que el van instaurar, nomès et dic que es el pa que es menja els caps de setmana i els dies de festa. T'ha quedat de pastissería, perfecte. Un petó

    ResponElimina
  15. Fer el pà a casa és un plaer! Aquesta trena fa una pinta espectacular! T'agafaria un troset per berenar :) Una abraçada :)

    ResponElimina
  16. Maravillosa trenza, muy bonita y desde luego apetecible! Besitos, que pases una tarde estupenda!

    ResponElimina
  17. Quin pa més bo!!!i en forma de trena sensacional!!!!!! com m'egrada el pa casolà!!!!!

    ResponElimina