divendres, 1 de juny del 2012

Salmó especiat amb albercocs & patates Dauphinoise

Ja tornem a tenir el divendres aquí, aquesta vegada per donar la benvinguda a un mes de Juny que pinta calorós i dels bons. I que millor que celebrar-ho amb un plat gustós i deliciós com un salmó especiat.
Si no ho sabeu avui us ho diré, el salmó no em torna boja sinó el següent, l'he preparat de totes les maneres possibles i mai em cansa. Però s'ha de reconèixer que en aquest plat el protagonisme el tenen les patates, recepta d'en Jamie Oliver. En definitiva... un èxit assegurat!

Ingredients pel salmó (2 persones):
- 2 talls de salmó en lloms
- sal
- pebre
- orenga
- alfàbrega
- herbes provençals
- comí
- curri
- pebre vermell
- 2-3 albercocs

Primer desespinem el salmó fins que assegurem que no en quedi ni una espina i el col·loquem en una safata prèviament untada en oli. El salpebrem i seguidament anem espolsant un xic de cada espècie.

Per últim els treiem l'os als albercocs i els laminem. Anem col·locant l'albercoc pel damunt del nostre salmó especiat i ja el tindrem preparat per enfornar-los uns 15 min a 200º, o fins que veiem que començen a blanquejar les vetes dels filets, llavors el tindrem al punt.

Ingredients per les patates Dauphinoise:
- 4 patates mitjanes
- 1 ceba
- 1 grans d'all laminats
- 50 gr de formatge ratllat
- 200 ml de nata líquida per cuinar
- 4 filets d'anxova picats
- sal i pebre
- romaní

Pelem les patates i les tallem a rodanxes no massa fines. Fem el mateix amb la ceba i la tallem per la meitat a rodanxes fines.
Disposem en una safata untada en una mica d'oli una capa amb la meitat de les patates i seguidament la meitat de la ceba pel damunt. Salpebrem, espolsem una mica de romaní i finalment hi posem els dos grans d'all laminats.

Acabem amb una altra capa de patata i ceba, tornem a salpebrar i espolsar un xic de romaní i finalment incorporem els filets d'anxova picats, el formatge ratllat (vaig optar per Emmental) i els 200 ml de nata líquida.
Tapem amb paper d'alumini i enfornem a 250º amb el forn de dalt i de baix un mínim de 30-40 min. Després podem treure el paper d'alumini i deixar que se'ns gratini una mica la superfície.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. Doncs a mi m'havia cridat l'atenció la combinació albercoc amb el salmó, que també m'encanta i no em cansa mai, però aquestes patatones amb ceba, i si sól de l'Olivier... escolta tu, provem-ho! Petonet i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Dos receptes en una! M'agrada la combinació del salmó i les patates han de quedar gustoses i suaus...Boníssima!! Bon cap de setmana! Petonets

    ResponElimina
  3. eps !!!!..això promet, eh?....ha d'estar bonísim.

    ResponElimina
  4. me llevo la receta de las papas, que me parece exquisita

    ResponElimina
  5. A mi em pasa com la Marina. M'ha cridat l'atenció la combinació amb l'albercoc.. Bona recepta...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Jolín, parece un postre del pintón que tiene!!

    ResponElimina
  7. Mmmmmmmmmm este dulce salado no me lo pierdo por nada del mundo mundial.

    Besos.

    ResponElimina
  8. Jo tampoc sóc molt de salmó però emmascarat amb els ingredients que porta crec que no li faria cap lleig.

    ResponElimina
  9. Quina recepta tan original, a mi sí que m'agrada el salmó!

    ResponElimina