diumenge, 23 d’octubre del 2011

Boston cream pie




Un pastís senzill de fer, que segurament hem tastat en vàries ocasions quan erem petits de la mà de les nostres àvies o mares. Una combinació de crema pastissera i xocolata de cobertura que casen molt bé.
Avui presento el pastís tradicional de la ciutat de Boston i us animo a fer-lo sense por.

Ingredients pastís:
- 115 gr de mantega en pomada
- 115 gr de sucre
- 115 gr de farina
- 3 ous
- 1/2 sobre de llevadura

Pel pa de pessic he utilitzat aquesta recepta que m'agrada molt, esponjosa però ben gustosa. Primer barrejem la mantega amb el sucre fins que quedi ben cremós, i anem incorporant els ous un a un fins que quedin ben integrats. Per últim afegim la farina juntament amb la llevadura amb compte i ho aboquem al nostre motlle.

Enfornem a 180º uns 35 min, fins que al punxar-lo amb un ganivet o punxó aquet quedi net. Deixem refredar damunt una reixeta.






































Ingredients per 1/4 de litre de crema pastissera:
- 250 ml de llet
- 2 rovells d'ou
- 35 gr de maizena
- 87 gr de sucre
- una vaina de vainilla o una culleradeta d'essència de vainilla de bona qualitat

En aquest cas 1/4 de litre serà suficient pel nostre Boston cream pie, però sempre que ens sobri la podem aprofitar per altres farcits com croissants, berlines, canyes, etc...
En primer lloc posem a escalfar la llet amb la vainilla i de mentres barrejem els rovells d'ou amb el sucre i una mica de la llet calenta. Un cop la llet s'hagi escalfat en treiem una mica per omplir mig got i el reservem. Ara és quan afegirem els rovells amb la llet calenta i sense treure-ho del foc remenem sense parar.
A part tinguem la maizena preparada i la barrejem amb la llet que teniem reservada en un got. Afegim la maizena a la crema i barrejem fins que s'espesseixi. Retirem del foc i deixem refredar.

Ingredients per la xocolata de cobertura:
- 175 gr de xocolata negra
- 200 ml de nata líquida

Posem a escalfar la nata líquida i un cop hagi agafat calor afegim la xocolata tallada a trossos. Retirem del foc i anem remenant fins que s'hagi dissolt.
Deixem refredar perquè agafi més consistència al muntar el pastís.

Per muntar el pastís unicament haurem de tallar el barret en cas de que ens quedi molt desigual. El girem i el partim per la meitat (la base ens ha de quedar amunt).
A la capa del mig hi posem la crema pastissera, i ara el truc que he fet servir és tornar a tancar-lo amb el motlle i reservar a la nevera 15 min abans no col·loquem l'altre meitat del pastís. Per acabar afegim la xocolata de cobertura i tornem a reservar dins la nevera. Després de 30 min desenmotllem i deixem a la nevera fins el moment de servir.
Recomano fer-lo la nit abans, ja que la crema haurà guanyat molta més consistència.




































Bon profit!

22 comentaris:

  1. Cuando la hice en el reto con Manu y Bego no me gustó demasiado, la mía claro, porque la tuya tiene una pintaza...

    ResponElimina
  2. Té una pinta de vici!! Això dels "pie" els veig a tot arreu ara, hauré de provar de fer alguna recepta! jaja! aquesta m'agrada moltissimm!! petons

    ResponElimina
  3. UN pastís boníssim, crema pastissera i xocolata... té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  4. És un pastís boníssim i a tu t'ha quedat fantàstic!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Li tinc moooooooltes ganes a aquest pastís!! La emva germana port amés d'un any vivint a Boston i sempre penso que l'he de fer! ;) Encara que un cop em va dir que no l'havia menjat mai allà, li he de tornar a preguntar...
    Té una pinta espectacular!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. mare meva!!! aquest pastís és una bomba... a veure si hauré de venir a robar un trosset! jijijiji. Petonets

    ResponElimina
  7. Uf!!! quina pintassa! crema, xocolata... què bo!

    ResponElimina
  8. Quina combinació crema-xocolata!, té un aspecte casolà dels que m'agrada a mi... un pastís que convida a "colar-se" a casa teva... Una abraçada.

    ResponElimina
  9. J'en mangerai avec plaisir.
    A très bientôt

    ResponElimina
  10. Que bo aquest pastis, fa una pinta fantástica.
    L'apunto.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Aquest postre m'encanta!!! el tinc a la llista de pedents des de fa molt de temps!! i sempre que el veig penso que l'he der fer sens falta! t'ha quedat genial genial guapa!!
    Un petonàs

    ResponElimina
  12. Jo també el tinc pendent, ai que em ve la gana!!!

    ResponElimina
  13. No la había oído nunca... Y menuda pinta tiene...

    ResponElimina
  14. Ara mateix em menjaria un bocinet...o bocinot!!!! quina pinta, jo mai l'he tastat, així que a pendents directament!!!!

    ResponElimina
  15. Dios mio entre los donetes y esto me has dejado planchada ..mira que en mi casa los donetes (comprados)..sobre todo el pequeño los devora .Y ahora este BOSTON .... vamos que ya lo tengo apuntado ...buen Miercoles AQUI DILUVIANDO .. besos MARIMI

    ResponElimina
  16. Una delicia de tarta chocolateada. Super tentadora la foto y la tarta.

    Besos.

    ResponElimina
  17. Me gusta tu pastel sobre todo por la crema pastelera, me encantan estos pasteles bien rellenitos y con esa cobertura ummmmmm.
    saludos

    ResponElimina
  18. Ohhhhhhhhhhh, quina pinta! I ha d'estar boníssim! Ja que no puc anar a Boston a tastar l'original m'hauré de conformar i fer-lo a casa! Ja t'explicaré com ha sortit! Gràcies!!!!!

    ResponElimina
  19. un pastel muy bueno con esta combinación
    peto

    ResponElimina
  20. Quin pastis t'ha quedat... ara mateix agafaria un trosset i me'l menjaria.
    salutacions :)

    ResponElimina