Ja fa temps que em balla pel cap la idea de fer bombons, i aquest diumenge em vaig estrenar de valent. Vaig pensar que amb una mica de pasta de turró de xixona hauria de ser exquisit, però la combinació amb xocolata negra no m'acabava de fer el pes.
Això si, al migdia entre repartiments a familiars i tastets van volar. Seguirem fent proves per fer uns regals en condicions per Nadal!
Ingredients (12 unitats):
- 200 gr xocolata negra VALOR
- 3 cullerades de llet
- 25 gr de mantega
- 2 cullerades d'aigua
- pasta de turró de xixona
- sèsam caramel·litzat
Posem dins un cassó 150 gr de xocolata negra juntament amb la mantega. Ho deixem fondre a foc baix tot remenant amb l'ajuda d'una espàtula de silicona.
Un cop s'hagi desfet afegim la llet, apartem del foc i remenem amb vigorositat. Posem una miqueta de xocolata a la base dels nostres motlles de silicona i els fem rodar perquè quedin les parets ben impregnades. Deixem que agafi una mica de consistència.
Ara anem incorporant una mica de pasta de turró de xixona al centre amb l'ajuda de dues culleres de cafè.
Acabem de tapar els forats amb la resta de xocolata i deixem refredar a la nevera un mínim de dues hores.
Un cop estiguin freds i hagin agafat cos els desenmotllem. Escalfem els 50 gr de xocolata restants al microones amb un parell de cullerades d'aigua. Mullem el capçal de cada bombó i els arrebossem amb sèsam caramel·litzat.
Deixem refredar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
mmm.... són uns bombns ideal per servir el dia de Nadal!
ResponEliminaLa pasta de torró és aquella que venen en pot de vidre, per untar, oi?
Sí Gemma! tot i que jo la vaig comprar a la tenda online de "MYLOVELYFOOD" és de la casa Home chef i està molt bé
ResponEliminamenuda deliciaaaa! te han quedado estupendos! me gusta mucho la presentación!!! mi Aig me ha regalado unos moldes para bombones....y tengo k sacar la valentía y perder el miedo...para estas navidades intentaré no comprar bombones y k todos sean caseros! los tuyos son estupendos y seguro k deliciosos! mxs besitooosss!
ResponEliminaAixo deu de ser pecat. Que bons!.
ResponEliminaBesets
M'encanten!!! Els faré segur, que tinc motlles de bombons encara per estrenar!
ResponEliminaPetonets
Sandra
T'han quedat impressionants!! Es una fantástica idea regalar-los x Nadal! :)
ResponEliminaPetonets
una delicia de bombons
ResponEliminaNo cal regalar-los per Nadal a mi em vénen bé en qualsevol època, je, je, je...
ResponEliminaualaaaa que bons!! m'encanten aquests bombons!!!! els faré per regalar aquest nadal!! ;) merci per la idea! espectaculars!! petons
ResponEliminaDoncs em semblen uns bombons fantàstics!, ideals per al Nadal. Com fas el sèsam caramel.litzat?, ha de ser boníssim!Una abr´çada.
ResponEliminaAquests bombons els trobo insuperables, quina idea més genial!
ResponEliminaAaquesta combinació no l'he tastat. La presentació és molt maca! I no et van acabar de fer el pes? Doncs, no ho sembla, perquè si van desaparèixer tan de pressa...
ResponEliminaPetons
Veig que ja t'has llençat als torrons! I de quina manera més original! Aquests bombons són tot un regal... petonet!
ResponEliminaContinua fent experiments que segur que els del teu voltant estan encantats!
ResponEliminaPetons.
I no et van fe rel pes?? a mi em sembla una combinació molt bona!:)
ResponEliminaM'encanta això del sèsam torrat per sobre. Es veuen deliciosos!!
Molts petonets!
són un gran detall per Nadal!!!! si els tornes a fer, m'ofereixo per tastar-los!!!! jajajajaja. petonets
ResponEliminaQue bons! i quina combinació mes original, et felicito.
ResponEliminaUn petonet
Que ganas de meterle mano a uno....por dios que rico tiene que estar.
ResponEliminaque idea más rica y novedosa para las navidades... el único problema es que seguro que no aguanto hasta navidades... es que falta un mes! bstos
ResponEliminaque pinta mas estupenda y mas rico que debe estar!
ResponEliminabesitos!
Fan una pinta genial!!! De mossegada...
ResponEliminaPetonets.
aquests bombons tenen una pinta deliciosa!
ResponEliminapetonets
una meravella!!!...no puc dir res mes..la saliva no en deixa..ji.ji.ji
ResponEliminapetons..
mmmmm però que bons que han d'estar!!! En vull un :P genial la recepta... una abraçada
ResponElimina