Jo mai he sigut molt de púdings i flams, però aquest estiu vaig començar a preparar-ne per vàries peticions que em feien a casa, i no vaig poder dir que no. Ara reconec que no em puc fer enrrere davant d'un bon púding com aquest.
Ingredients:
- 4 pomes
- 2 bosses de melindros de flequeria
- 3 ous grans
- 375 ml de llet
- 125 gr de sucre
- 30 gr de margarina
- canyella en pols
Primer encenem el forn a 170º i omplim d'aigua fins la meitat la safata.
Fem el caramel posant dins un cassonet 50 gr de sucre a foc mig i aneu remenant. Un cop començi a canviar de color i el tingueu fet l'aboqueu a la font refractària o els motlles individuals que escolliu pel púding.
Ara pelem les pomes i les tallem a lamines. Posem els 30 gr de margarina en una paella i aboquem la poma filetejada. Anem saltejant fins que s'hagi estovat lleugerament. Afegim un bon polsim de canyella en pols, apartem del foc i reservem.
Preparem el batut posant els ous, la llet i el sucre restant dins un bol. Ens ajudem de la batedora per mesclar-ho bé i reservem.
Ara muntem el nostre púding, primer hi posem una capa de poma filetejada i al damunt hi col·loquem els melindros. Després remullem els melindros tot incorporant la meitat del batut que haviem fet. Repetim l'operació amb la poma restant, els melindros i finalment acabem amb el batut.
Enfornem uns 30 min i comprovem que estigui ben quallat punxant el púding amb un ganivet o punxó.
Deixeu refredar i guardeu a la nevera tapat d'un paper film un mínim de 12 hores. Us recomano que compliu estrictament aquesta regla, com més hores ens descansi a la nevera més gustós i ferm estarà.
Bon profit!
Aquests púdings són fantàstics. La combinació amb melindros és deliciosa. També m' agrada amb ensaïmada secallona...Bon diumenge!
ResponEliminaDoncs jo sí que sóc de pudings, i aquest me'l enduc ara mateix!!! bonsiism!!! petons
ResponEliminaDons jo en faig sovint de pudings, i ara penso que no en tinc cap de publicat. Es que quan els faig no tinc temps de fer fotos, jaja.
ResponEliminaPetonets.
Me encanta todo lo que lleve manzana, así que ese puding me va a encantar. Un beso,
ResponEliminahola, soc nova al teu blog ,però mi quedo-
ResponEliminaPuding amb melindros.......que bò
menudo puding!!! tiene una pinta espectacular y seguro que estaba riquísimo! yo tampoco soy de hacer puding.. aunque luego me encantan y disfruto comiéndolos! :D Muchos besitos!:D
ResponEliminaBuenisimo, todo postre que lleve manzana me encanta, pero es que este pudding se ve espectacular.
ResponEliminaBesos
M'encanten els dolços amb poma. A casa fem sovint la tarta tatin, però aquest puding té una pinta genial. Me l'apunto!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Hola guapa tu
ResponEliminam .encanta la poma de tota manera, i aquesta proposta está de 10x10, copio, copien, copiaren, i moltes gràcies per compartir-la
mil petonets Susanna
Això és una temptació dolça i ben presentada!, segur no n'ha quedat res, de res, de res, de res...Una abraçada!
ResponEliminaA mi em tornen boja els postres com aquests, i fets amb poma és que ja m'ho imagino!
ResponEliminaMolt bona pinta! Deliciós :)
ResponEliminaNo m'estranya que no puguis resistir-t'hi... quina pinta més temptadora!!!! uau, això s'ha de provar! Gràcies per compartir-ho. Petonet
ResponEliminaCom m’agraden aquests púdings de fruita. Els trobo mlt bona opció per postres així sol o amb una mica de gelat de vainilla, què bo!! El teu a més té una pinta deliciosa i es veu mlt melós!!
ResponEliminaMolts petonets!
Tampoc acostumo a fer-ne, però si que m'agraden molt!!! amb poma ha de quedar boníssim. Petonets
ResponEliminamaravilloso pudding! me encanta!
ResponEliminaSe ve buenisimo!!Este tipo de postres tan jugosos me encantan y si lleva manzana...mucho mejor.
ResponEliminaBesets.
Doncs a casa sí que som de pudings! I els de fruita són una bona manera d'aprofitar la fruita sobrant abans no es faci malbé ;)
ResponEliminaM'encanten les postres amb fruita i amb poma especialment. Un pudding deliciós, sense cap dubte!!!!
ResponEliminajajaja ves de forma has probado una receta que no te llamaba la atención y ahora te gusta mucho, a veces las mejores cosas surjen inesperadamente.
ResponEliminaQue buena pinta!!!!
Besosss
Els pastisso, puding, coques, amb poma m'encanten! sempre són bons! i aquest té una pinta..! bona setmana!
ResponEliminaNo he fet mai cap púding, però la poma m’encanta, doncs desprès de veure aquest teu ja toca, amb el teu permís queda notada la recepta
ResponEliminaPetons
Hola helena, soy Charo, tu AIG; me encanta este puding de una de mis frutas preferidas, me quedo con la receta y me gustaría que me enviaras tu mail para charlar un rato. El mío es: gnomitogarrido@hotmail.com.
ResponEliminaBesicos.