dilluns, 21 de novembre de 2011

Hamburguesa de tonyina




































Una alternativa menys carnívora, però igual de gustosa i deliciosa. Amb aquest acompanyament de xampinyons estofats a la mostassa espero que us acabi de fer el pes.

Ingredients: (4 unitats o 8 mini hamburgueses)
- 500 gr de tonyina a daus
- 1/4 de ceba mitjaneta
- 1 llesca de pa de motlle integral
- 1 ou
- sal
- julivert picat al gust
- 1 ou farina i pa ratllat per arrebossar

Personalment vaig fer servir la tonyina a daus de la Sirena, que queda neta i és bona en qualitat/preu. La piquem amb una picadora i afegim la carn dins un bol.

Ara esmicolem la llesca de pa de motlle integral i ho afegim al bol. Tallem la ceba a daus ben petits i ho afegim.

Incorporem una mica de sal i julivert picat i per últim un ou batut. Ho mesclem bé i deixem reposar dins la nevera un mínim d'una hora.

Un cop hagi reposat fem les hamburgueses amb l'ajuda de motlles i ho reservem a la nevera un mínim d'una hora perquè quedi ben amalgamat, ja que amb la tonyina costa més que no pas amb altres carns.

Ara treiem les hamburgueses del motlle i enfarinem amb compte. Seguidament la pasem per ou batut i finalment per pa ratllat. Coem les nostres hamburgueses de tonyina preferiblement en una fregidora i reservem.

Podem servir-les al damunt d'un panet untat amb sofregit de tomàquet  i amb uns xampinyons estofats amb mostassa pel damunt.

No voldria acabar l'entrada d'avui sense recomanar que passeu pel blog de la Roser: TRIFÀSIC DE BAYLES on té preparat un lot de Nadal realment temptador per tots aquells que s'hi vulguin apuntar.

Bon profit!

8 comentaris:

  1. Rico, rico, no lo hay como las hamburguesas caseras, yo jamás las compro hechas ;)

    ResponElimina
  2. Doncs té molt bona pinta... una alternativa ideal a la carn!

    ResponElimina
  3. Una alternativa molt més san a i molt gustosa. Faig una cosa semblant amb mandonguilles i també ens agrada molt!

    ResponElimina
  4. M'encanta!! jo acostumo a fer-ne mandonguilles amb aquests mateixos ingredietns, i també queden delicioses!! petons guapa!

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta fa aquesta hamburguesa!! M'encanta la tonyina o sigui que potser miro de fer-la :)

    ResponElimina
  6. M'ha encantat aquesta haburguesa de tonyina!!!!ja m'he apntat la recepta!!!! una alternativa genial a la carn!!!!

    ResponElimina
  7. Ostras que hamburguesa tan original, a mí el atún me chifla, fíjate si me gusta que mi novio siempre me dice que me tenía que haber casado con un atunero! jajaja

    Gracias por la receta.
    Besosssss

    ResponElimina
  8. Que bones!! Amb el que m'agrada la tonyina. aquestes hamburgueses cauen segur. Gràcies per aquesta estupenda recepta. Petonets

    ResponElimina