Em penso que des que anava al menjador de l'escola que no he tornat a provar les cols de Brussel·les, i és una pena perquè sempre he dit allò de... "No, si a mi les cols de Brussel·les no m'agraden gens!" amb el seu conseqüent "Ai ux!!" final.
No sé perquè fa poc em va picar per comprar-ne una bosseta a la Sirena, potser pel preu? (sóc agarrada ho sé, i què), potser per l'aspecte? (tan petitones i netes feia pena no provar-les).
No ho sé, la quëstió és que ara trobo que m'encanten, que se li han donat mala fama, i que espero que els menjadors d'escola hagin millorat substancialment les seves receptes.
Ingredients:
-1 làmina de pasta de full (les del Lidl són aconsellables qualitat/preu)
- 400 gr de cols de Brussel·les (aconsello les bosses de la Sirena)
- 4 ous
- 150 ml de llet
-60 gr de xoriço
- sal
Posem la pasta de full sobre el motlle que desitgem, ho tapem amb paper sulfuritzat i afegim uns llegums o qualsevol pes a dins. Enfornem uns 10 min a 250º. Retirem del forn i deixem refredar.
De mentres escaldem les cols de Brussel·les uns minuts fins que veiem que són lleugerament tendres per dins. Les retirem i les tallem per la meitat.
En una paella saltegem el xoriço tallat a rodanxes petites, i al cap d'uns minuts hi afegim les cols de Brussel·les. Un cop s'hagin barrejat bé ho retirem del foc.
Ara en un bol batem els ous amb un xic de sal. Afegim la llet i seguim barrejant. Per últim incorporem les cols amb el xoriço.
Ho aboquem dins la pasta de full (d'on haurem retirat ja el paper sulfuritzat amb els llegums) i ho enfornem uns 35 min a 180º, quan veiem que s'hagi ben quallat.
Nota: Si veiem que la pasta de full se'ns enrrosseix massa, ho podem tapar amb paper d'alumini i que segueixi la seva cocció. En aquest pas com podeu observar vaig arribar una mica pels pèls!
Bon profit!
ummmmm, que casa mas rica y original
ResponEliminaaix que amb les cols de bruseles no puc... bon cap de setmana guapa!!!
ResponEliminaWoowww que rica,me gustan las coles,en poco cantidad y con una salsita de mayonesa y nueces,una delicia y ya así me conquistó.Apuntada.
ResponEliminaBesos
jajaaj!! doncs la veritat és que jo també tinc un mal record a l'escola i per això no en menjo mai. Potser és hora de tornar-les a tastar com tu!
ResponEliminaMolts petonets guapa!!
Fa tant temps que no faig quiche que amb la teva recepta me n'han vingut ganes. I per sort, les cols de brussel·les m'encanten!!! Molt bona recepta, sí! PEtons
ResponEliminaMe parece un quiche de lo más original. ¡Qué pinta! Besos y feliz fin de semana.
ResponEliminaMucha gente las odia, pero es que yo las adoro!!!! qué idea tan buena...
ResponEliminaM'encanten les quiches pero crec que de cols de bruseles no n'he menjat mai. I tens rao que tenen una mala fama molt injusta!
ResponEliminaQuina quiche tan fantàstica, ha d'estar deliciosa.
ResponEliminaPetons
Jo també crec que simplement no n'he menjat mai! PErò estic segura que si les provo m'agradarien, o sigui que gràcies a tu crec que els hi donaré una oportunitat! jejeje
ResponEliminaPetons
Sandra
M'encanten i les quiches i les cols de Brussel·les però mai les hagués imaginat juntes. Bona pensada!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Et segueixo els plats però sempre se me n'escapa algun. Aquest també em crida l'atenció. Les cols de busel·les no les cuino gaire però provaré de fer-les així
ResponElimina