Ja ha arribat el 15 de Novembre i com cada mes ens toca cumplir amb una de les propostes dels blogs "Xocolata Desfeta" i "Els fogons de la Bordeta".
Aquest cop es tracta d'un pa realment gustós, d'aspecte rústic però amb una consistència toveta i lleugera.
Ingredients:
- 1 cullerada d'oli
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 245 ml d'aigua
- 455 g de farina blanca
- 1 culleradeta i mitja de llevadura seca
- 2 cullerades d'herbes provençals
- 125 gr d'olives verdes laminades
Posem tots els ingredients dins la cubeta de la panificadora tot seguint l'ordre establert.
Seleccionem el programa d'amassat i un cop hagi acabat el treiem.
Hi donem la forma que volguem, en aquest cas de pa rodó i el deixem llevar en un lloc càlid un mínim d'1 hora.
Un cop hagi doblat de volum acabem de donar-li la forma de pa rodó i enfarinem lleugerament el barret.
Fem 2 talls en forma de creu amb un ganivet prèviament moll i ja el podrem coure a 250º amb el forn ben calent i a la part d'abaix de tot.
Al cap d'uns 45 min aproximadament ja el podrem treure. És important que un cop el treiem i piquem la base aquesta soni buida, sinó és que encara li faltaria cocció.
Bon profit!
Quina bona pinta que fa!!! Amb el foc de llenya al fons, encara fa venir mes ganes de pegar-hi mossegada...
ResponEliminaPetonets.
M'encanten els pans amb olives, i molt bona idea posar-hi herbes! M'emporto la recepta per provar-la :)
ResponEliminaPetons
Quina passada de pa! moltíssimes felicitats!!!! el toc d'herbes molt apropiat. Petonets
ResponEliminaHa de quedar un pa molt gustós, ideal per acompanyar un bon pernil...
ResponEliminaOhhh quina bona pinta!! amb olivetes i herbes! ha de ser tant i tan gustós!!!! quin dia passarem avui amb tant de po bo!!
ResponEliminapetonets guapa!!
t'ha quedat de forn de llenya... impressionant!
ResponEliminaAquest d'olives verdes l'hauré de fer per al meu pare.. .perquè les olives negres no li agraden gens.. i els que vaig fer jo eren d'olives negres! ho sigui que me l'apunto!!! segur que ens encantarà a tots!
ResponEliminaOh, quina pinta nena!! I amb olives i herbetes, boníssim! Ets una crack!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Jo també n'he fet amb herbes provençals però no amb olives, i amb la pinta que té em sembla que l'hauré de provar de fer ja. Molt i molt bo!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Que rico se ve este pan!!!! muy buena tu aportación, besitos.
ResponEliminaJo també el volia fer d'olives i quan ja el tenia al forn em vaig adonar que me les havia deixat! T'ha quedat perfecte!!!
ResponEliminaJolin que buena pinta, cada vez que veo un pan en los blogs me dan ganas de alargar el brazo y llevármelo!!!
ResponEliminaTengo panificadora así que.... :-D
Besossssss
Quins ingredients tan bons. T'ha quedat un pa molt bo i original, ideal per a uns aperitius amb formatges i embotits.
ResponEliminaPetons
Hola guapa tu
ResponEliminauna mica més i el posem quasi igual doncs en vaig per dos, altre es d´olives..je,je , i que bo
te ha quedat molt maco, mil petonets Susanna
m'encanta aquest pa
ResponEliminaHa de ser un pa ben saborós!
ResponEliminaUn pa molt aromàtic, amb les herbes i les olives. Una bona llesca sucada amb tomàquet ha de ser boníssima!
ResponEliminaEntre el fuego y el pan. qué ganas de salir corriendo para tu casa. Un beso.
ResponEliminaEste pan y un buen tomate y para que queremos mas.
ResponEliminaSaludos
M'encanta el gust de les olives al pa!! t'ha quedat xulisssimm ehh! petons
ResponEliminaT'ha quedat preciós i d'olives verdes i herbetes ha de ser molt gustós. Què bé poder-se'l menjar al costat del foc que es veu de fons mentres plou!! :)
ResponEliminaMolts petonets!!
Que rico y con la chimenea al fondo que envidia me das, besos
ResponEliminaT'ha queda't un pa genial!!
ResponEliminaA mi m'agrada el pa amb gustet d'olives, però en vaig fer una vegada i prou perquè no va agradar a ningú més de la família.
ResponEliminaEl teu, si a més a més té les herbes, deu ser boníssim!!! I quin aroma!
Petons