dimecres, 1 de febrer del 2012

Coca de mango

Primera recepta del mes de Febrer que pinta ser un mes realment fred, i que millor que acompanyar els esmorzars d'un tallet de coca amb fruita caramel·litzada.

Les coques invertides sempre les he trobat més meloses i esponjoses gràcies al caramel i el suc que allibera la pròpia fruita, però en aquest cas vaig voler arriscar-me amb una fruita com el mango. Dolça però a la vegada amb una olor àcida que et fa dubtar del seu bon gust fins que la desgustes.
El resultat és una coca molt lleugera, esponjosa i ideal per espantar els freds d'aquests dies. 

Ingredients:
- 1 mango
- 1 iogurt natural
- 2 unitats de sucre
- 3 unitats de farina
- 3/4 d'unitat d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevadura
- 3 ous
- una culleradeta de gingebre
- una culleradeta de canyella
- 2 culleradetes d'emulsió de vainilla & mantega adquirit a la tenda online de Mylovelyfood
- 100 gr de sucre per fer el caramel


Primer forrem la base del nostre motlle amb paper sulfuritzat, i després preparem el caramel escalfant els 100 gr de sucre. Un cop començi a enrrossir-se l'aboquem a la base del motlle.

Pelem el mango i el tallem a làmines. El distribuim pel damunt del caramel intentant que quedi amb una forma bonica, però tampoc us hi mateu molt perquè després s'acaben col·locant com volen...

En un bol mesclem el iogurt, l'oli i els ous. Després anem afegint la resta d'ingredients secs com el sucre, la farina, la llevadura, la canyella, el gingebre i per últim l'emulsionant.
Quan tinguem una massa homogènia i ben lligada ho incorporem al damunt del nostre mango.

Enfornem uns 50 minuts a 170º, o fins que veiem que al punxar-ho amb un punxó aquest surt net.

Bon profit!

14 comentaris:

  1. Quina sorpresa! Una coca de mango! no hi hagués caigut mai. I a sobre invertida, tipus tatin, no? Molt bona. Petons

    ResponElimina
  2. Ja saps que a mi lo que mes m'agrada el el dolç!
    M'encanta la teva recepta, deu de estar boníssima.
    I moltes grácies per venir a veure els meus cupcakes.
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Nunca sé en qué usar el mango!!
    La fruta digo, madre mía... ;)
    Qué pinta tiene...
    Qué mal estoy... ;)

    ResponElimina
  4. OOhh quina pinta!! mai havia vist el mango en una coca i m'entusiasme la idea!! que boooo

    ResponElimina
  5. clar que si! un bon esmorzar per tenir forces durant tot el dia. Petonets reina

    ResponElimina
  6. Umm, una torta deliciosa.
    Un besín.

    ResponElimina
  7. Sóc fan absoluta dels cocs per esmorzar, i del mango encara més! O sigui que combinació fantàstica!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Doncs si va bé per espantar aquest fred que ens ha arribat, benvinguda sigui aquesta coca tan original! Jo no acostumo a menjar mango, però cada setmana en compro perquè a una de les meves filles li encanta!
    Petons

    ResponElimina
  9. Això té una pinta espectacular!, m'agrada la idea de la coca! Com sempre que entro per aquí acabo agafant alguna cosa. Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Hummm se me hace la boca agua, además es que de mango me parece super original, que rico, me cojo un cachito! Besitos

    ResponElimina
  11. M'encanta la coca i em perd el mango, així que l'he de provar!!!! L'he fet similar amb pinya, però el mango... què bo!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  12. Me parece todo una acierto meter fruta en los bizcochos, les da una jugosidad fantástica.

    Besos.

    ResponElimina