dimarts, 26 d’octubre del 2010

Donuts farcits



Ja sé que sóc insistent amb els Donuts, però aquesta vegada tenia el "mono" de fer-los farcits.
Aquesta vegada vaig provar la recepta amb la que ens tempta "L'exquisit" a http://nl-bcn.blogspot.com/2010/09/donuts.html i la veritat... tenen tota la raò en dir que aquesta és la definitiva, ja que el resultat són uns donuts esponjosos més no poder, i amb el seu punt just de dolçor.

Ingredients:

- 1 ou
- 50 gr de mantega
- 90 ml d'aigua tèbia
- 140 ml de llet
- 50 gr de sucre
- 5 gr de sal
- 450 gr de farina
- 13 gr de llevadura seca de panaderia (jo en vaig posar un sobre, 5,5 gr)
- nocilla o nutella

Pels que tinguin panificadora posseu tots els ingredients seguint l'ordre indicat dins la cubeta. Possem el programa de masses amb llevada.

Pels qui no tinguin panificadora hauran de mesclar tots els ingredients aconseguint una massa elàstica i ben integrada. Deixeu llevar durant una hora dins un bol tapat.

Després de deixar llevar la massa l'estirem i fem els nostres cercles amb un talla pastes o un motlle per emplatar.

Possem una cullerada generosa de nocilla o nutella al mig del donut i tapem amb un altre cercle tot prement amb els dits.

Deixem llevar els donuts tot tapadets amb un drap almenys durant 1 hora més.



Seguidament escalfem oli de girasol en una paella gran i anem fregint els nostres donuts farcits. Els reservem en un plat amb paper absorvent i els acabem amb una mica de cobertura de xocolata, tot anar sucant, o amb un glassejat tot anar pintant.

Ingredients per la cobertura de xocolata:
- 100 gr de xocolata negra
- 25 gr de mantega
- 3 cullerades d'aigua.

Ho podem anar escalfant al microones mentre ho treiem per anar mesclant. Anem incorporant aigua si veiem que la textura és massa consistent.

Ingredients per la glassa:
- 100 gr de sucre llustre
- 2-3 cullerades d'aigua freda



I com que ja queda menys per la Castanyada, aquí us presento la Castanyera particular de casa, tot descansant després d'un dia molt dur de treball....ja us podeu imaginar.

Bon profit!

7 comentaris:

  1. Hola! gràcies pel teu comentari al meu bloc, me n'alegro de que t'hagi agradat la tarta.
    Els donuts són molt temptadors.
    pt!

    ResponElimina
  2. No he fet mai donuts a casa... però m'apunto que aquesta recepta surt bé, no se sap mai ;)
    I farcits, mmm.... encara deuen ser més bons!

    ResponElimina
  3. Quina pinta per favor... me n'enduc un parell per berenar, eh? M'encanten!

    ResponElimina
  4. Jo també els tinc pendents i ja en tinc ganes, més veient com t'han quedat... Quina castanyera més cuca!

    ResponElimina
  5. No n'he fet mai de donuts a casa, sempre he pensat que han de ser complicats, i veient la recepta sembla que no!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Els donuts és un tema pendent, el meu fill m'ho demana moltes vegades, veig que no és tan complicat, a veure si cauen aviat.

    ResponElimina
  7. Eva la tarta la faré aquest cap de setmana, gràcies pel comentari ;)

    Gemma prova'ls de fer de les dues maneres, aquesta recepta és la millor que he fet. Fins aviat!

    Fogons de la bordeta te'n guardo una queixalada! Petons

    Visc a la cuina no esperis més i prova-ho de fer, i sobretot si tens panificadora no et costarà res. Gràcies per afalagar la meva castenyera jeje. petons

    Dolça Benvinguda, ja e fet una ullada pel teu blog i ja et tinc fixada. Jo també creia que era difícil de fer però al contrari. ;)

    Cristina dona-li una alegria al teu fill i sorpren-lo. Sóc facils de fer, l'única cosa és que volen temps per`el resultat val la pena. petons!

    ResponElimina