divendres, 22 d’octubre del 2010

Hamburguesa



No hi ha res millor que preparar-se una hamburguesa cassolana. Ahir vaig provar de fer el pa propi d'aquest entrepà típic dels yankis i la veritat és que canvia molt dins el paladar. La recepta la vaig extreure de "directoalpaladar.com". Facilíssima de fer i us sortirà un pa super esponjós i melós. Aviso que les quantitats us donaràn per 4 pans d'hamburguesa mitjanets.

Ingredients pel pa d'hamburguesa:

- 25 gr de mantega
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de sucre
- 125 ml d'aigua
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura
- llavors de sèsam per decorar

Si tenim panificadora incorporem dins la cubeta tots els ingredients seguint l'ordre indicat. Possem el programa d'amassar i llestos. Si no tenim panificadora unicament barregem els ingredients tots plegats fins obtenir una massa elàstica.

És un pa que no cal que fermenti, de manera que un cop tinguem la massa en farem 4 boletes i les aplanarem damunt d'una safata per anar al forn. Remullem una mica el barret del pa amb una mica d'aigua i possem el sèsam pel damunt. Els tapem amb un drap i deixem que fermentin durant uns 30 min.

Seguidament els enfornem a uns 210º fins que agafin una mica de color, al cap d'uns 15-20 min.
Els deixem refredar i ja els podrem obrir per preparar la nostra hamburguesa.



Una hamburguesa accepta múltiples variants, però sempre acostumo a possar aquests ingredients:
- unes rodanxes de tomàquet
- unes fulles d'enciam
- una llonça de formatge ( si és emmental millor)
- hamburguesa de carn de vedella salpebrada i amb un toc d'alfàbrega
- ceba caramel·litzada

Un cop de forn per escalfar el formatge i llest!


Bon profit!

6 comentaris:

  1. Encara que porti una mica més de feina, la satisfacció de degustar un pa fet a casa segur que compensa l'esforç.
    Amb l'hamburguesa, la ceba i el formatge, deu quedar un panet suculent!

    ResponElimina
  2. M'agraden molt les receptes de directo al paladar i la teva hamburguesa no és pas una excepció! T'ha quedart molt bé, ademès té tot el que m'agrada ceba, formatge... com m'agradaria fer-ne una mossegada!! :D

    ResponElimina
  3. çHe de provar de fer-la segur, amb el que a mi m'agrada una bona hamburguesa! T'ha quedat perfecte!

    ResponElimina
  4. Gemma el pa fet a casa sembla que tingui un altre gust oi? sobretot quan surt bé esclar! però el d'hamburguesa m'ha sorprès molt, és super esponjós.
    Petons!

    Anniki gràcies! la veritat que l'hamburguesa amb ceba i formatge queda de meravella. Fins aviat ;)

    Els fogons de la bordeta proveu-la de fer perquè no us decepcionarà. Amb una hamburguesa queda de conya! Fins aviat!

    ResponElimina
  5. Cada dia faig servir aquesta meravella que es diu panificadora! De panets per a hamburguesa n'he provat unes quantes receptes: aquesta serà la propera, t'han quedat guapíssims!

    ResponElimina
  6. Oi que és la millor maquina que han creat? Jo gairebé cada dia la faig servir, espero que no es cansi mai de treballar! Fins aviat! petons

    ResponElimina