divendres, 29 d’octubre del 2010

Tarta de formatge de cabra / dos versions



Aquesta magnífica recepta la vaig treure del blog "Cuina per llaminers" i he pensat aprofitar l'ocasió per fer-ne també unes mini tartaletes de formatge de cabra amb un xic de melmelada de tomàquet cassolana.

Ingredients:

- 1 pasta de full
- 200 ml de llet
- 200 gr de formatge de cabra
- 1 ou
- canonges o les fulles d'enciam que us vingui de gust
- tomàquets cherry
- tonyina
- sal i pebre
- orenga
- oli, vinagre de mòdenna i mel

Primer possem la pasta de full en un motlle i el cobrim amb paper sulfuritzat amb un pes al damunt, perquè no se'ns arronsi la massa. Ho enfornem uns 10 min a 190º i el treiem fóra.

Ara mesclem amb un tourmix el formatge, la llet i l'ou. Salpebrem i afegim una mica d'orenga o romaní. Trobo que són bons aliats del formatge de cabra i queda molt bé.

Possem la mescla dins la pasta de full i enfornem durant 20 min. Ho deixem refredar i després preparem l'amanida amb una vinagreta d'oli, vinagre de mòdena i una culleradeta de mel. Afegim l'amanida al damunt en el moment de servir.



L'altra proposta és un aperitiu seguint el mateix sistema però en uns motlles de silicona més petits.
Un cop refredats els coronem amb una mica de melmelada de tomàquet, i cap a la nevera.



Són dos variants molt diferents i per a tots els gustos, pels qui els agradi molt el formatge de cabra, i pels qui el refereixin de mossegada.

Bon profit!

6 comentaris:

  1. Totes dues propostes em semblen delcioses, jo proposo començar per les de tomàquet com a apertiu i continuar amb la dels canonges com a primer plat ;)

    ResponElimina
  2. Estas tartas son fascinantes, resultonas, ricas, lo tienen todo. Me encantan los ingredientes que has usado, el queso de cabra y los tomatitos, nada mejor.
    Un beso.

    ResponElimina
  3. Ondia quina imaginació!, i quin bon gust que tens per a combinar coses i presentar-les!,no sabria per quina començar...Excel.lent!

    ResponElimina
  4. Les dues tartes són genials, així també tens idees per a dos dies, sense haver de variar massa els ingredientes. Això si, jo si n'haig de triar alguna, prefereixo la primera ;)

    Un petó!

    ResponElimina
  5. Gemma la veritat és que si t'agrada el formatge de cabra totes dues opcions són bones. Fins aviat! :)

    Kako si que son ricas las tartas si, sobretodo el oregano le da un puntito al queso de cabra muy sabroso. Gracias por la visita, hasta pronto! ;)

    Mercè gràcies pels afalacs. Petons guapa!

    Anniki justament ho he fet en dos dies per no quedar farts de formatge de cabra jeje. Jo veus prefereixo la segona opció, que és més petitona. és lo bo de tenir varies opcions oi?
    Fins aviat maca

    ResponElimina
  6. Estas tarta es fantástica,me gustan muuuuucho,muucho y me gusta la forma de que le has dado,le da un toque aún más chic!!
    Estoy deseando acabar mi dieta para hacer una tartita así ;))

    CAriñooosss

    ResponElimina